Dropy na płaskie
a i dodam przy duzej wysokosc, jak sie skakało ok. 1.5m i nagle 2.5m sie wali. Powiedzmy stoimi na murku 2.5 i robimy skoczek w bok i na tylne koło w doł. Obadałem to organolepycznie i polecam uważac. Bo 2.5 to nie 1.5 Skoczyłem pare razy i git i za któryms znów nózki szybko w dół, totalnioe na tylne koło. Tylko nomralnie przy 1.5 juz by była ziemia. A tutaj dałem za mocno w tył. Wyladowałem na tylnim ale za pionowo i tyłem głowy w beton :/ polecam kask albo duzo uwagi szeczegóknie jak robi sie cos ten 1m wyżej niz normalnie. nie zapominajcie że ziemia jest dalej.
dupa.
-
- Kontakt:
Re: Dropy na płaskie
ja np lubie skakac na płaskie ale oczywiście nie przesadzam 3m max ;) na hardteilu nie radze z wyższa skakakać :P wszyscy mają racje co do tego że trzeba dość dobrze opanować spadanie na tył wtedy jeszcze można poskakać a jak nie umiesz to nie radze Ci rozpiepszysz sobie sprzęt i jeszcze Tobie sie coś stanie
-
- Kontakt:
skakanie na płaskie jest ciężką sprawą jeśli chcesz mieć kolana w całości.. technika-tak aby siłę rozłorzyć równomiernie(tak abyś i Ty i rower ucierpiał po troszku ale pozostał w całości:))... i powyżej 2m nie polecam:/:/ ja skaczę na płaskie tylko na mieście <kraków> poza tym staram się skakać na równię (pochyłą)... jeśli już płaskie to przy sporej prędkości to pomaga w tłumieniu..
pozdro
pozdro
S: NS Radiator, NS Bad Mama, NS Roller 9mm, Hayes Nine (części), Kaseta Alivio
-
- Kontakt:
Odpuściłem przy 2 metrowych schodach, stwierdziłem że nie ma sensu - choć rower miał jeszcze sporo zapasu, to uczucie jakieś nieszczególne - znaczy nie było jakiegoś szarpnięcia, mnie trochę tylko ugieło ale zrobio mi sięstrasznie żal roweru, miałem wrażenie że poprosił "don't do it again" !
W sumie poleciałem kilka razy celem wypróbowania zmienonego dampera. Damper przeżył test. Ja też, więcej nie będę.
W sumie poleciałem kilka razy celem wypróbowania zmienonego dampera. Damper przeżył test. Ja też, więcej nie będę.
pozdrawiam
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: