Moj projekt ramy

birol
Kontakt:

Post autor: birol »

wookie85 pisze:CMP oni ci nawet nie zespawaja tej dolnej porzadnie i za to zabulisz duzo , tym bardziej bym sobie odpuscil

KonradEx cena jest niska bo zaloze sie ze wezma materialy od ktorejs ze swoich ramek i wiele twojego wkladu to tam nie bedzie , bo jak mieli zrobic by cos porzadnie to musialbys dokladnie rozrysowac i podac parametry rurek i profili a tak to oni ci to zrobia z tego co bedzie pdo reka , rowno to nie bedzie i zaloze sie ze i tak swoje katy dadza " przpadkowe " :D
ale pierdoliisz!
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

wg mnie jest sens robic wlasne ramy w momencie gdy:
1. faktycznie zadna z ram ktora sie ujezdzalo nie oferuje tego czego oczekujemy
2. wie sie juz konkretnie czego sie chce
3. rama nie jest drozsza niz polowa oryginalu w przypadku kopii
4. ma sie takie mozliwosci zaciecie i zapal zeby sie za to zabrac samemu
n0 ridE n0 fUN
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

birol bo ?... ja juz pytalem sie o takie koszta jakis czas temu i wyroby z mielca znam...
www.mm-foto.pl
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

ja tez, jezdzilem na ramie z mielca 3-4 lata.. i nic sie nie dzialo.

poza tym, za kogo ich masz? myslisz ze to az tacy partacze? nie wydaje mi sie. sztywne ramy sa na tyle proste ze raczej trudno cos spierdolic. Zreszta, jakbys wiedzial kim jest koshal i ramy ktore robil w mielcu dla swoich znajomych, to wiedzialbys zapewne, ze nic dziwnego sie z nimi nie dzialo.
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
bottle
Kontakt:

Post autor: bottle »

moim zdaniem robienie własnej ramy jest bez sensu (nie neguję, to tylko opinia).... mamy duży wybór ramek na rynku i Twój projekt jest raczej wzorowany na innej ramie... wydaje mi się że stworzenie własnej ramy jest sensowne gdy wpadłeś na jakieś nowatorskie rozwiązanie... wtedy usiłujemy zrobić projekt w porządnym programie typu auto-cat (czy jakoś tak) projekt ramy powinien być w 3D... wszystko musi być obliczone i powinno się przeprowadzić testy... testowania ramy w terenie może się zakończyć wyciąganiem jej z własnego brzucha.:):) może przesadzam ale to jest ciężka sprawa:/:/
pozdro:):)
S: NS Radiator, NS Bad Mama, NS Roller 9mm, Hayes Nine (części), Kaseta Alivio
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

no ja a mialem w lapach ich wyroby seryjne i nawet piwoty potrafily byc krzywo przyspawane , egzemplarze sie rozne trafialy i trzeba liczyc sie z tym ze zle cos zrobia. Nie napisalem ze to sa partacze.

Poza tym zrobienie takiej dolne rury jak w drugim projekcie juz tanie nie bedzie , oni maja dobre ceny jak sie robi z tych elementow ktorymi oni dysponuja. Wiem kim jest koshal.
www.mm-foto.pl
CMP
Kontakt:

Post autor: CMP »

wookie85 masz racej napsialem do nich i powiedziel ze ta dolna moga mi jedyne z kawalkow pospawac i za calosc 900 pln

3,143k4r2

1.wlasnei tak jest ..
2.dokladnie weim
3.nie jest w mielcu 900 a orange ktory jest tylko podobny do mojej 3200 ale i tak go nie chce
4.mam i cche mi sie

bottle
projekt nie musi byc w 3d do wykonania potrzebne sa 3 podstawowe rzuty , jak trzeba robi sie jakies dodatkowe .A testy to jak bym chcial seryjna produkcje ....
CMP Firestorm :)
CMP
Kontakt:

Post autor: CMP »

he he ups nie wyszlo ...ale skuamcie o co chodzi
CMP Firestorm :)
Stanik
Kontakt:

Post autor: Stanik »

Ja sobie zaprojektowałem taka rame (1 raz cos robilem w Auto Cadzie wiec jes taka sobie):
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=726557
Mocowanie tylko pod tarcze
Podwójny element CNC
Górna rura okrągła
Dolna rura 6-kątna (u Mielca nie da rady tylko kwadratowa albo eliptyczna)
Geometria podobna do Pitbulla 16"
Aluminium 7005
Cena u Mielca 640zł
Ja nie biore bo mam juz rame :P
I troche bym sie bał miec rame od Mielca
http://sstanikk.pinkbike.com/album/Freeride/
ODPOWIEDZ