Lataj! Na mojej tylnej detce jest jakies 12 (dwanascie) latek i wszystkie trzymaja. Detka 26 x 2.7 wpakowana do opony 26x4.0, uzywana w ekstremalnych warunkach. Najwazniejsze, zebys przed naklejeniem zmatowil dobrze detke papierem sciernym i zaczekal, az klej zmatowieje ("wyschnie") zanim przylozysz do niego latke. Nie ma prawa puscic!
Nie chce zakładać nowego tematu o mniej więcej tym samym to tutaj pisze.
Nigdy nie przypuszczałem, że bede miał jakies problemy z łataniem dętek a tu nagle :/. Mam dętke Speca (nie znam nazwy, ale z zew strony jest duzo grubsza niz od wew) dałem za nią ze 30 zeta i była całkiem spoko aż do dzis. Rozbieram koło i patrze, wentyl jest naderwany. Miał tak ktos? Są jakies łatki na wętyl? Może w wulkanizacji to zakleją?
rozwalilem takie dwie, nie da rady naprawic.... teraz wszsytskie wentyle okeljam jeszcze montazowa tasma i tez dziure na wentyl okleilem tasma... powinno sie dluzej trzymac, tez sprobuj
jakby nie bylo, to poza tym tak detka jest piekielnie mocna
Byłem w paru zakładach i powiedzieli że sie tego teraz nie klei. Kiedyś były specjalne do tego łatki a teraz nie ma. Co do supergluta to mam mieszane uczucia, bo jak ten klej zaschnie to sie robi twardy, kruszeje i odpada, chyba ze jakąs wersja elastyczna. Bede sie bawił może coś wykombinuje. THC za rady.