NO FOOT CAN CAN -> jak to zrobic?
NO FOOT CAN CAN -> jak to zrobic?
Witam! bardzo chcialbym sie nauczyc no foot can can, no footera mam opanowanego ale jakos nie wiem jak sie zabrac za tego can cana... Jakbyscie mieli jakies filmiki czy cos to bylbym wdzieczny i mam pytanie do tych ktorzy to robia: czy jak sie uczyliście to najpierw robiliście ten trik tak ze podnosiliście obie nogi do gory i wypychalściei w bok czy w jakis inny sposob??
Z gory dzieki!!!
Z gory dzieki!!!
stawiam na tolka banana
co za kolo... jak ktos sie pyta jak zrobic bunnego to tez znaczy ze bunny to jest trudna sztuczka i nie jest gotowy zeby zaczac to robic?? wkurza mnie takie podejscie... zaloze sie ze masz mega wolne tempo rozwoju bo z takim podejsciem to trudno o cos nowego...
Wiem ze nikt mi nie napisze jak to zrobic tak ze przeczytam i zrobie czekam tylko na porady :)
Wiem ze nikt mi nie napisze jak to zrobic tak ze przeczytam i zrobie czekam tylko na porady :)
stawiam na tolka banana
i znowu kłótnia!! ludze dajcie se na wstrzymanie!!!
więc jak masz dobrze opanowanego no footera to niebedziesz miał problemów!! ja chyba 3 miesiąca sie go uczyłem!
Więc tak:
robisz no footera, jak juz jest duzy to przekładasz lewą albo prawą noge za rame i masz juz cancana ale najtrudniej jest wrócić nogą za rame więc musisz sie wysilić zeby ją przełozyc!! z czasem sie nauczysz metoda prób i błędów trzeba poprostu NAKURWIAC
więc jak masz dobrze opanowanego no footera to niebedziesz miał problemów!! ja chyba 3 miesiąca sie go uczyłem!
Więc tak:
robisz no footera, jak juz jest duzy to przekładasz lewą albo prawą noge za rame i masz juz cancana ale najtrudniej jest wrócić nogą za rame więc musisz sie wysilić zeby ją przełozyc!! z czasem sie nauczysz metoda prób i błędów trzeba poprostu NAKURWIAC
jestem na etapie szlifowania tego tricku, z mjego dotychczasowego doświadczenia wyciągłem następujace wnioski:
1)zdecydowanie w podejściu do sprawy!
2)lekko odbić się z pedałów, aby mieć więcej miejsca na wykonanie tricku, potem można podciągnąć rower spowrotem.
3)na początek delikatny wykop (nogą krórą przekładasz nad ramą-łatwiej jest wrócić), jeżeli jesteś mało rozciągniety możesz mieć problemy z powrotem przy większym wykopie (wtedy najlepiej sie ewakułować ;))
trik po wykonaniu wydaje sie łatwy, ale daje więcej satysfakcji niż zwytły no foot :P
P.S ja jeżdże na lewą noge do przodu, robie wykop w lewą strone, czyli prawą nogą nad ramą
1)zdecydowanie w podejściu do sprawy!
2)lekko odbić się z pedałów, aby mieć więcej miejsca na wykonanie tricku, potem można podciągnąć rower spowrotem.
3)na początek delikatny wykop (nogą krórą przekładasz nad ramą-łatwiej jest wrócić), jeżeli jesteś mało rozciągniety możesz mieć problemy z powrotem przy większym wykopie (wtedy najlepiej sie ewakułować ;))
trik po wykonaniu wydaje sie łatwy, ale daje więcej satysfakcji niż zwytły no foot :P
P.S ja jeżdże na lewą noge do przodu, robie wykop w lewą strone, czyli prawą nogą nad ramą
www.bike-camp.pl
http://www.pinkbike.com/photo/2591189/
http://www.pinkbike.com/photo/2591189/
-
- Kontakt:
MaxPower1994 chyba Ci chodzi o indian air
http://ocbmx.tripod.com/cfb/tjindian.jpg
MaD Powiem Ci co mi mówił Wojtuś: na początek naucz się podwójnego no footera wtedy masz mniej wiecej dośc czasu na can cana. to podstawa później przekładassz noge, niby zadna filozofia a jednak problem :)
http://ocbmx.tripod.com/cfb/tjindian.jpg
MaD Powiem Ci co mi mówił Wojtuś: na początek naucz się podwójnego no footera wtedy masz mniej wiecej dośc czasu na can cana. to podstawa później przekładassz noge, niby zadna filozofia a jednak problem :)
ja właśnie się zabieram za ten trick. ćwiczę tak jak ćwiczyłem do zwykłego nf - na płaskim - czasu nie ma za wiele więc noga jedynie troszkę przechodzi ponad ramę ale myśle, że na hopie może być lepiej, a tutaj wyrabiam sobie o co w tym chodzi.
W każdym razie uważam, że jest to jeden z trudniejszych tricków - one-touch jest dużo łatwiejszy w opanowaniu.... ale tak jak napisał Gaap - jedyna pewna recepta na każdy trick to: "nakurwiać" :D
W każdym razie uważam, że jest to jeden z trudniejszych tricków - one-touch jest dużo łatwiejszy w opanowaniu.... ale tak jak napisał Gaap - jedyna pewna recepta na każdy trick to: "nakurwiać" :D
nie czytałem całości bo pewnie kolejne głupoty i głupie gadanie tu jest ale wychodze trochę z założenia wojtka_DH większość rzeczy które umiem nauczyłem się SAM i nie zadawałem głupich pytań na forum co Ci to da że ktoś ci wytłumaczy jak to robi
każdy robi to trochę inaczej a w ogóle musisz sam to obczaić jak uczyleś się no footera to też się pytałeś jak to zrobić?? no co ściągasz nogi przekładasz przez rame i wracasz na pedzie... ja sam tego nie umiem ale chyba więcej niż ja nikt Ci nie powie :P
każdy robi to trochę inaczej a w ogóle musisz sam to obczaić jak uczyleś się no footera to też się pytałeś jak to zrobić?? no co ściągasz nogi przekładasz przez rame i wracasz na pedzie... ja sam tego nie umiem ale chyba więcej niż ja nikt Ci nie powie :P
EXE i nic więcej :]
zelek.um: jak nie wiesz to sie zamknij :/
Sory ze tak nerwowo reaguje ale wynika to z tego ze duzo czasu spedzam na tym forum, co prawda malo pisze ale widze ze co sie napisze to kazdy odrazu bluzga... wkurza mnie to przeokrutnie... Co do samego czaru (triku:P) to poporstu chodzi mi o porady a nie napisanie ze polega to na tym zeby przelozyc noge na druga strone ramy... żenada...
Sory ze tak nerwowo reaguje ale wynika to z tego ze duzo czasu spedzam na tym forum, co prawda malo pisze ale widze ze co sie napisze to kazdy odrazu bluzga... wkurza mnie to przeokrutnie... Co do samego czaru (triku:P) to poporstu chodzi mi o porady a nie napisanie ze polega to na tym zeby przelozyc noge na druga strone ramy... żenada...
stawiam na tolka banana
http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=995 ja pierdole, poszukajcie sobie zdjec jak to ma wygladac ,jestescie czasem zalosni, jak czytam niektore posty na tym forumto az zal dupe sciska.. to co sie z tym stalo to jest poezja, szkoda ze tak zdziadzialo to forum.. ech..
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
Paulu drogi nie chodzi mi o indian aira, gdyż indian air to skrzyżowanie obydwu nóg za siodełkiem, a mi chodzi o taki trikas, jaki jest pokazany w Match Videozine 7 przez pana Setha Lolli do gąbek, polegający na zrobieniu jedną nogą cancana, czyli przerzuceniu jej przed siodełkiem (nad górną rurą) na drugą stronę ramy, natomiast drugą nogą zrobieniu nacnaca, czyli przerzuceniu jej za siodełkiem (nad oponą). Wygląda to jakby no-foot, tyle, że przeciwnymi nogami, np lewa po prawej stronie roweru, prawa po lewej (będź też na odwrót). Ciało w tym momencie znajduje się nad siodełkiem w pozycji pionowej (nie jak do supermana i indian aira poziomej) obrócone w osi pionowej o jakieś 90 stopniw prawo lub lewo. Jeśli by człowiek w takiej pozycji wylądował, puścił kierownicę i przekręcił się o kolejne 90 stopni, to siedziałby tyłem na rowerze (jadącym do przodu) gdyż jego nogi znalazły by się na "odwrotnych" pedałach (prawa noga na lewym pedale, lewa na prawym). Aby nie było wątpliwości, nie chodzi mi o indian aira, czyli supermana z dorzuceniem obrotu ciała w osi poziomej (wersja uproszczona - same skrzyżowanie nóg), ale o to co zaprezentował Seth Lolli.
Jako ciekawostkę mogę dodać, iż narzędnik słowa "pedał" podlega cenzurze w przeciwieństwie do odmian słowa "pierdolić".
Jako ciekawostkę mogę dodać, iż narzędnik słowa "pedał" podlega cenzurze w przeciwieństwie do odmian słowa "pierdolić".
!!!! MAX DH FREERIDER HARDCORE TO THE BONE TO JA !!!!
MaD przeczytaj sobie post(choc pisze o inny triku) MaxPower1994 i zastanow sie czy Twoje pytanie bylo sensowne:P no cos tam niby mozna wydukac z tego postu ale teraz pomysl ze wlasnie sie rozpedzasz na hopeczce i naraz musisz sobie przypomniec wszystko co napisal Max:D ciezko nie:( i to chyba bedzie dobre uzasadnienie mojej niecheci do takich pytan... pozdrowienia
sprzedam czesci wykaz na maila lub na priv