witam.. jak w temacie.. mam problem z wlasciwym wyborem klamki.. chce kupic madrze i solidnie.. dlatego nie moge sie zdecydowac.. w role wchodza: Avid, Shimano, Tektro.. Pomocy :]
ja mialem blackboxa najpierw z hawkiem,a potem z avidem speed dial ti (jeden z najwyzszych modeli) i sila byla rzeznicka,natomiast modulacja zerowa ;p.ale i tak lubialem tego hampla...
Deore XT - wyjmujesz podkladki do regulacji sili naciagu linki, dzieki czemu mocowanie linki zmienia polozenie w czasie naciskania klamki i dziala to zajebiscie.
Deore LX, DX - tez bardzo dobre, ale juz nie daja takiej mozliwosci, jak XT.
Avid - wszystkie modele ok, za wyjatkiem FR5, ktora nic specjalnego soba nie prezentuje.
Bo ja wiem, czy za taka dobra cene... Wystarczy dolozyc 10zl i mozna kupic XT-ka, ktory nie jest "podstawowym modelem"... No ale ja swoje zdanie wyrazilem, nikt nie musi sie z nim zgadzac :P
Wooyek... XT kosztuja 159 kaplet.. czyli 80 zeta za 1.. a FR5 za sztuke kosztuje 31-36... wiec wiadomo roznica jest.. chociaz ja nie wiem w czym.. ale ok szanuje twoje zdanie.
Robert => tak, ale mozna XT kupic duzo taniej, w granicach 50 zl za sztuke (sam niedawno sprzedalem jedna za 44 bodajze). Co prawda mam na mysli uzywane, ale w idealnym stanie (ew. rysy na obudowie, bo jej pokrycie jest slabiutkie).
A o tym, w czym jest roznica, juz napisalem w moim pierwszym poscie.