Zestaw AMOEBA BORLA Downhill Control S

mrozik
Kontakt:

Post autor: mrozik »

No to mi się w głowie dopiero pomieszało teraz :pCo w takim razie polecacie w podobnej cenie?!lub ciut wyższej?!
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Simek
Kontakt:

Post autor: Simek »

NS , Tioga , DaBomb , Truvativ...i wiele innych. Masz duży wybór! Ale amoeby nie kupuj! :P
krawiec
Kontakt:

Post autor: krawiec »

koniec pierdolenia !! amoeba mimo wszystko robi całkiiem dobre mostki i kierownice. wiem bo sam na identycznej jezdze i nic sie kurwa nie dzieje !!
back in da game...
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

a ja bym polecil truvativa hussefelta kiere i mostek - na allegro za 120 komplet nawet widzialem chyba nowki :) tanio a chyba dobrze :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
koleś
Kontakt:

Post autor: koleś »

wszystko pęka .nie ma siły na to.a co do chłopaków z exreme shopu to mają zajebiste ceny i duży wybór.trafiła mi sie kiedyś reklamacja i poszło wszystko zajebiście sprawnie.pozdro
domingo
Kontakt:

Post autor: domingo »

ale mnie wq#rwia jak ktoś mówi że coś jest gównem, bo pękło- race face, tioga..... tez pękają widziałem na włanse oczy jak kumplowi pekła tioga po 2ch dniach jazdy, ale nikt nawet nie pomysli żeby powiedzieć, że tioga to gówno, bo tioga i inne drogie firmy wydają kupe kasy na promocje żebyście myśleli jakie to super extra
pozatym więcej osób ma amoeby niż raceface czy roox
nie wiem czy wiecie, że większość tych komponentów dla ritchey,NS,DM,Truvativ i pewnie jeszcze paru innych firm jest produkowana w fabryce kalloya razem z zoomami, owszem są różnice tylko trzeba wiedzieć która z nich ma znaczenie dla Ciebie i czy warto za nią zapłacić (nie mówie ze zoom to ritchey:) )
sam uzywam komponentów amoeby i jestem zadowolony -

sztyca i zacisk abolutnie żadnych uchybień(borla)

mostek sztywny i wytrzymały choć w śrubach wyjechałymi sie gniazda do imbusów (to rozmiar śrub M7 i trudno je dostać), ale wymieniłem i jest git

kierownice miałem kiedyś prostą, teraz mam jeszcze giętą, a wraz ze mną 2ch kumpli ma amoeby i nic sie z tym nie szieje, a kąty giącia są spoko

tak więc amoebe polecam jeśli nie jesteś jakoś super hardcorowy, ale wg mnie najlepsza byłaby dla Ciebie kiera PIONTA lub EXU
pozdrower
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

domingo pisze:ale mnie wq#rwia jak ktoś mówi że coś jest gównem, bo pękło- race face, tioga..... tez pękają widziałem na włanse oczy jak kumplowi pekła tioga po 2ch dniach jazdy, ale nikt nawet nie pomysli żeby powiedzieć, że tioga to gówno, bo tioga i inne drogie firmy wydają kupe kasy na promocje żebyście myśleli jakie to super extra
pozatym więcej osób ma amoeby niż raceface czy roox
nie wiem czy wiecie, że większość tych komponentów dla ritchey,NS,DM,Truvativ i pewnie jeszcze paru innych firm jest produkowana w fabryce kalloya razem z zoomami, owszem są różnice tylko trzeba wiedzieć która z nich ma znaczenie dla Ciebie i czy warto za nią zapłacić (nie mówie ze zoom to ritchey:) )
sam uzywam komponentów amoeby i jestem zadowolony -

mostek sztywny i wytrzymały choć w śrubach wyjechałymi sie gniazda do imbusów (to rozmiar śrub M7 i trudno je dostać), ale wymieniłem i jest git

co to byl za model Tiogi ze pekl po 2 dniach?
jak kolega kupil sobie jakas kiere do trekingu a sa w ofecie takie tiogi mega odchudzone to to chyba jakas pomylka, jesli zajezdzil model 286 to ma u mnie "piwo"

No widzisz u Ciebie wysypaly sie srubki M7 w amoebie a u mnie w tiodze po 4 latach (kilkadziesiat razy zdejmowane) gwinty trzymaja sie spokojnie i sa w nalezytym stanie !
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

[/quote]

co to byl za model Tiogi ze pekl po 2 dniach?
jak kolega kupil sobie jakas kiere do trekingu a sa w ofecie takie tiogi mega odchudzone to to chyba jakas pomylka, jesli zajezdzil model 286 to ma u mnie "piwo"

No widzisz u Ciebie wysypaly sie srubki M7 w amoebie a u mnie w tiodze po 4 latach (kilkadziesiat razy zdejmowane) gwinty trzymaja sie spokojnie i sa w nalezytym stanie ![/quote]

moze trafil felerny model poprostu , czasem sie tak zdarza , chyba warto o tym pamietac..
www.mm-foto.pl
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

jak powiedizałem - jak zależy na wytrzymałości to cro-mo (99zł + mostek za 50zł ) i już - bez problemów, bez wątpliwości. Mostki to praktycznie nie pękają tylko się psują gwinty ( no chyba, że jakiś trekingowy o długości 135mm zabierze się na dropa to jest szansa że pęknie )

A co do pękania kierownic Borla - sam widziałem na żywo jak jedna pękła, a drugą widziałem też na własne oczy "po" - w dwóch kawałkach.
ODPOWIEDZ