jaki mostek byście polecali?
jaki mostek byście polecali?
jaki mostek polecalibyscie to jazdy po mieście, plus elementy dual trial. Mam rame Project X Dual, niestety amora mam słąbego no i skok ma nie za długi. Mostek mam nortshore tylko on jest za długi - chyba ponad 60 mm. Założyłem coś bardzo krótekigo tylko doradźcie co
czy do np http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... ogi&o=3292 nortshore super moto musze miec inne stery, jakies specjalne, niż moje stare ( jakie mam to sobie sprawdzcie w temacie , tam pisze do jakiego mostka pasują):)
jesli chcesz skakac, to nie kupuj zadnych gowien za 50 pln a jesli chcesz "trialowac" to mostek powinien miec ok. 60 - 70 mm dlugosci i sie wznosic.
poza tym zostaw sobie jakies 1,5 - 2 cm podkladek pod mostkiem, zeby kiera byla w miare wysoko.
odnosnie mostkow, to mocna, klasyczna kostka jest najlepszym rozwiazaniem. osobiscie mecze Point Though Guy 70mm i jest spoko, tyle ze na sruby 5mm. poprzednio mialem cudo Da Bomb'a, ale jeden gwint poszedl sie rypac i podziekowalem... nie powiem zebym mocno dokrecal...
w kazdym razie nie kupuj jakiegos mega krotkiego typu 35 mm, bo bedziesz kolanami o kiere walil...
poza mostkiem wazna jest tez kiera. do komfortowej jazdy i skokow polecam Ci jedno z dwoch rozwiazan:
- Tioga Dual (mocna, z duzym wzniosem, srednica 25,4)
- NS pure 4130 (dla twardzieli, do gruuubych skokow, srednica 22, z podkladkami 25,4)
obie w tej samej cenie, ok 120 peelen.
poza tym zostaw sobie jakies 1,5 - 2 cm podkladek pod mostkiem, zeby kiera byla w miare wysoko.
odnosnie mostkow, to mocna, klasyczna kostka jest najlepszym rozwiazaniem. osobiscie mecze Point Though Guy 70mm i jest spoko, tyle ze na sruby 5mm. poprzednio mialem cudo Da Bomb'a, ale jeden gwint poszedl sie rypac i podziekowalem... nie powiem zebym mocno dokrecal...
w kazdym razie nie kupuj jakiegos mega krotkiego typu 35 mm, bo bedziesz kolanami o kiere walil...
poza mostkiem wazna jest tez kiera. do komfortowej jazdy i skokow polecam Ci jedno z dwoch rozwiazan:
- Tioga Dual (mocna, z duzym wzniosem, srednica 25,4)
- NS pure 4130 (dla twardzieli, do gruuubych skokow, srednica 22, z podkladkami 25,4)
obie w tej samej cenie, ok 120 peelen.
-
- Kontakt: