Z1 Bam 99 rok,
Z1 Bam 99 rok,
Witam wszystkich.
Mam taki delikatny problem a jednoczesnie pytanie. :)
Otoz kupiłem amortyzator marzocchi z1 bam z 99 roku, ma 130mm skoku, wszystko by bylo ok, tylko amorek ma lekko wykrzywiona rure sterowa do przodu.
Kupiłem go na allegro i sprzedawca mowi mi ze rura sterowa w starszych modelach byla asymetrycznie ustawiona ze wzgledu na kat głowki tamtejszych ram. Gregorio oczywiscie zaprzeczyło.
Drugim aspektem jest to ze gdy montuje na biezni rury sterowej zwykły pierscien od sterów on jest poprostu luzno, nie ma gdzie sie oprzec, nie wiem czy to jest normalne?
Musiałem specjalnie kupic stery FSA, bo tam jest specjalny ten pierscien.
Prosze pomozcie mi i powiedzcie co mam robic.
Czy domagac sie zwrotu czesci kaski?
Czy wszystko jest ok/
Dziekuje z gory za odpowiedz.
Pozdrawiam :)
Mam taki delikatny problem a jednoczesnie pytanie. :)
Otoz kupiłem amortyzator marzocchi z1 bam z 99 roku, ma 130mm skoku, wszystko by bylo ok, tylko amorek ma lekko wykrzywiona rure sterowa do przodu.
Kupiłem go na allegro i sprzedawca mowi mi ze rura sterowa w starszych modelach byla asymetrycznie ustawiona ze wzgledu na kat głowki tamtejszych ram. Gregorio oczywiscie zaprzeczyło.
Drugim aspektem jest to ze gdy montuje na biezni rury sterowej zwykły pierscien od sterów on jest poprostu luzno, nie ma gdzie sie oprzec, nie wiem czy to jest normalne?
Musiałem specjalnie kupic stery FSA, bo tam jest specjalny ten pierscien.
Prosze pomozcie mi i powiedzcie co mam robic.
Czy domagac sie zwrotu czesci kaski?
Czy wszystko jest ok/
Dziekuje z gory za odpowiedz.
Pozdrawiam :)
HAKUNA MATATA
i już się nie martw az do końca swych dni :):D:P
i już się nie martw az do końca swych dni :):D:P
Re: Z1 Bam 99 rok,
Sorry że tak brzydko powiem, ale co za skurwiałe mamy społeczeństwo - żeby sprzedawać coś zepsutego i jeszcze bezczelnie wciskać komuś że tak własnie ma być.... zgroza.
Jedyną możliwością jest wymienienie rury sterowej, myślę że nie powinno być z tym problemu jeśli chodzi o dostępność, tylko że pewnie trochę siana się za nią zapłaci. Dowiedz sie czy u Gregorio można taką kupić.
A palant od którego to kupiłeś powinien obskoczyć bęcki.
Jedyną możliwością jest wymienienie rury sterowej, myślę że nie powinno być z tym problemu jeśli chodzi o dostępność, tylko że pewnie trochę siana się za nią zapłaci. Dowiedz sie czy u Gregorio można taką kupić.
A palant od którego to kupiłeś powinien obskoczyć bęcki.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
-
- Kontakt:
a ten z bam nie ma może odkręcanej rury sterowej? bo kolega miał taki amorek ale nie wiem czy z 99 czy 98 i miał rozkręcalną a rurka kosztuje 39 zł moze taniej zależy jak trafisz. I te zwykłe ruy wiele się nie rużnią od tych specjalnych z marcocha których osobno nigdy nie widziałem.
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/