Ma ją ktoś? Co o niej sądzicie? Atutem jest montaż na 25.4...
Czy lepiej Fly-bar CR-MO.
Chcę po prostu wytrzymałą kierownice, z dużym wzniosem. Nie będe jej zakatowywał w dircie/streecie ale lubie kiery z poprzeczką. Będzie służyć do DH/FR
CR-mo moze tak ale po co ladowac niepotrzebne kg w rower, szczegolnie ze masz amora, kierownica nie bedzie bardzo obciazona a tak zaoszczedzisz troche masy kupujac alu. tyle ode mnie no ale jak koniecznie CR-mo to obleci;)
wlasnie dzisiaj ja zalozylem :D
jeszcze co prawda nie jezdzilem ale moge potwierdzic ze jak na cro - mo jest naprawde lekka no i ma dosc duzy wznios - o 1 cm wiecej niz pure
mi na pierwszy rzut oka sie podoba :) tez jezdze bardziej fr niz street
poprostu lubie miec gwarancje ze nie zlamie mi sie ta kiera :D niech juz bedzie ,,ciezka'' chociaz dla mnie waga czesci do bika nie ma zbyt duzego znaczenia
niby mozna montowac na 25.4 ale jak masz szerszy mostek to moga byc problemy bo to poszezone miejsce jest dosyc waskie, jest terz wysokoa 80mm
narazie wytrzymuje i sie trzyma da sie ja sciac do 620 mozna wiecej ale juz gripy beda zablisko klamki
Do streetu i dirtu oki, ale do dh i fr beznsensu. Chyba ze robisz z roweru kloc do spadania z dropow i niechcesz na nim nic innego robic :) Ja do dh bym wolal jakas lekka kiere tiogi :)
dabobmy predzej sie gna bo maja ciensze scianki niz np pure, przynajmniej tak sie ostanio mowi. bierz pure, mocny, sprawdzony i wogole zajebisty ; 0 i tanszy od dabąka
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Według mnie lepszym wyborem byłoby kupienie NS PURE albo DA BOMB DA BAR. Sam jezdze na NS PUREi uważam że jest swietna. Na Twoim miejscu brałbym pura na pewno się nie zawiedziesz :) <OK>