wyciągniencie duro dla poprawy optyki ?
wyciągniencie duro dla poprawy optyki ?
czy istnieje sposób aby duro podniessc tylko tak sobie ? dla tego żeby poprawic jego wygląd i wydawał sie dłuższy ?? nie chodzi mi o to zeby go tuningowac... czekam na odp... pozdroo
-
- Kontakt:
2II2, z tobą koleś jest coś nie tak, kiedyś już głupi topic, teraz ten...
AMORTYZATOR MA BYĆ MOCNY I DOBRZE PRACOWAĆ, A NIE ŁĄDNIE WYGLĄDAĆ!!!!!!
Z Duro żadna z tych rzeczy się nie będzie prawdą (no moze z E któraś...). Nie znasz budowy amortyzatora? Jest coś takiego jak golenie górne, wyciągniesz je wyżej, amortyzator będzie mniej sztywny, bardziej podatny na wszystkie siły działające na niego. Golenie dolne? Z nimi nic sie nie da zrobić. Wniosek? Wyciągajć golenie górne tylko po to, żeby podnieść amortyzator nie możesz nie zwiększać skoku, chyba że jesteś naprawde jebnięty i go zmniejszysz po ich wyciągnięciu, o ile jest to wogóle możliwe. Proponuje więc koło 29' do przodu :/
AMORTYZATOR MA BYĆ MOCNY I DOBRZE PRACOWAĆ, A NIE ŁĄDNIE WYGLĄDAĆ!!!!!!
Z Duro żadna z tych rzeczy się nie będzie prawdą (no moze z E któraś...). Nie znasz budowy amortyzatora? Jest coś takiego jak golenie górne, wyciągniesz je wyżej, amortyzator będzie mniej sztywny, bardziej podatny na wszystkie siły działające na niego. Golenie dolne? Z nimi nic sie nie da zrobić. Wniosek? Wyciągajć golenie górne tylko po to, żeby podnieść amortyzator nie możesz nie zwiększać skoku, chyba że jesteś naprawde jebnięty i go zmniejszysz po ich wyciągnięciu, o ile jest to wogóle możliwe. Proponuje więc koło 29' do przodu :/
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no da sie bez problemow podniesc...
ale wtedy amor szybciej zlapie luzy... wiec nie wiem czy warto...
patrz odkrec na dole te srubki wyjmij amora i tam z goleni beda wystawac takie trzpienie...
nastepne znajdz jakies dluzsze srubki (dluzsze od tych co odkrecales) no i przyklej na poxipol czy cos innego klejacego jakies nakretki tak z 1-2cm zalezy od dlugosci srub.
pozniej wloz to wszystko i przykrec srubki amor bedzietroche wyzszy, jescze mnie wytrzymaly bdzie lapal szybciej i wieksze luzy ogolnie z dupy! nie wiem po co takie cos robic:/
ale wtedy amor szybciej zlapie luzy... wiec nie wiem czy warto...
patrz odkrec na dole te srubki wyjmij amora i tam z goleni beda wystawac takie trzpienie...
nastepne znajdz jakies dluzsze srubki (dluzsze od tych co odkrecales) no i przyklej na poxipol czy cos innego klejacego jakies nakretki tak z 1-2cm zalezy od dlugosci srub.
pozniej wloz to wszystko i przykrec srubki amor bedzietroche wyzszy, jescze mnie wytrzymaly bdzie lapal szybciej i wieksze luzy ogolnie z dupy! nie wiem po co takie cos robic:/
japiernicze koles ale masz na*****e w e lbie po co ci duro wyciągac?? poto zeby byl mniej sztywny?? przeciez on normalnie to jest kisiel a ty chcesz go jeszcze oslabiac... no niemam ptan.... lans hehe qp sobie karbiela z super monsterkiem <o ile go jeszcze qpisz> i lansuj sie pomaluj go na rozowo walnij spinery.. neony od spodu i sie lansujj..... no to tak odemnie :D
a jak chcesz to sobie podwyzsz ... ale zjebiom sie szybko tuleje slizgowe... jak wyciagniesz go do gory ... pozdro dla ciebie za brak umiejetnosci uzywania zwojow mozgowych...
a jak chcesz to sobie podwyzsz ... ale zjebiom sie szybko tuleje slizgowe... jak wyciagniesz go do gory ... pozdro dla ciebie za brak umiejetnosci uzywania zwojow mozgowych...
no duro jest bardzo nie sztywny jak sie go nie wyciagnie a po wyciagnieciu to wole nie myslec...
ja mam duro niestety nie wyciagalem go nidgy bo po co no i jakj escze mialem kiedys vki to zjezdzajac z gory hamowalem przednim hamulcem i se ak naciskalem i puszczalem to duro raz sie chowal pod rame a raz wyjezdzal spod niej:D
ja mam duro niestety nie wyciagalem go nidgy bo po co no i jakj escze mialem kiedys vki to zjezdzajac z gory hamowalem przednim hamulcem i se ak naciskalem i puszczalem to duro raz sie chowal pod rame a raz wyjezdzal spod niej:D
-
- Kontakt:
no ja juz wymiekam.2II2 pisze:dla tego żeby poprawic jego wygląd i wydawał sie dłuższy ?
Na dh zone same dzieci siedzą i glupie pytania zadaja.
Kup sobie viagre, wrzuc do amora i moze bedzie dluzszy, a napewno zrobi sie sztywniejszy i optyka sie poprawi.
Pawel M.
Fotka: http://www.pinkbike.com/photo/827159/
www.hardcore-glogow.prv.pl
Fotka: http://www.pinkbike.com/photo/827159/
www.hardcore-glogow.prv.pl