GT Chucker recenzja

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

a ja Wam powiem ze mam w domu prawie 10 letniego GT arrowheada (kto byl wczoraj na masie ten mogl zobaczyc) i oprocz tego ze wczoraj rozwalilem w nim altusa (urwalo sie to gorne koleczko od przerzutki) to rower chodzi jak zloto...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ELUPE
Kontakt:

Post autor: ELUPE »

A ja mam pytanko następujące:
O ile wiem to w Chuckerze zmiana biegów jest w manetce, (nie wiem dokładnie jak to sie nazywa) w każdym razie chodzi mi o to że przekręcając manetke zmieniamy bieg. Moje pytanie brzmi: czy to nie przeszkadza w jeździe???
Chodzi mi o przypadkowe zmiany biegów wtedy gdy tego niechcemy, czy to jest dobre rozwiązanie???
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

Chodzi o gripshifty? Nie przeszkadza to, bo powierzchnia ruchoma jest wzglednie nieduza. Znaczy duza na tyle, ze latwo mozna zmienic bieg, ale tak mala ze trudne jest przerzucenie biegu "niechcacy" ;)
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
ELUPE
Kontakt:

Post autor: ELUPE »

aha
Dzięki za wyjaśnienie pasqd.
Pozdro!
MajDzia
Kontakt:

Post autor: MajDzia »

:DDDDD
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=274014
SDSW
Kontakt:

Post autor: SDSW »

Dzisiaj zakupilem ten rowerek jest zajebisty, wyglad swietny, kiera szeroka ( wczesniej jezdzilem na dosc waskiej no i zawadzilem o lusterko jakiegos goscia) hamulce ok, kola (felgi, opony) mistrzowskie (o szprychach i piastach nie mowie bo niewiem czy sa dobre). Bardzo lekki przod (wiec nawet gdy sie chce podskoczyc na dwa koloa naraz to od razu przod leci metr w gore), gripy sa troche sliskie gdy sie spoca rece (nie jezdze w rekawiczkach), do gripshiftow nic nie mam dzialaja poprawnie, napinacz jest dziki rockringi lataja o centymetr w bok (przynajmniej tak bylo gdy odebralem go se sklepu na i gdy podskoczylem na plaskim lancuch poprostu spadl (jutro sie zajme tym napinaczem dzisiaj bylo chlanie po koncu roku wiec ta recka moze byc troche dzika)) siodelko calkiem dobre tylko ze przez caly dzien musialem jezdzic na takim pochylonym do przodu bo nie mialem klucza pod reka. Szkoda ze barspina sie nie da zrobic (trzeba sie bawic z linkami). Wczesniej jezdzilem na 3 baltach, chucker ma jeden i wcale nie narzekam nie trzeba sie bawic w szukanie odpowiedniego blatu potem zebatki na kasecie, jest 8 i wystarcza, szkoda ze Gila T4 nie ma regulacji (albo mi sie wydaje) i jestm miekki jak dla mnie. Pedaly sa dobre pomimo tego ze nie maja wymienych pinow, korby wygladaj dobrze i mam nadzieje ze sie niewygna jak te w poprzednim bike'u. Przezutka dziala jak powinna (ale tak dziala kazda przezutka gdy sie wyreguluje) jest ok. Ogolnie rower na osprzecie Sram. Ale kola (jescze raz) sa (hmm co tu napisac, no dobra) fajne. Fajny byl koles na czeczota ktory mi ten rower sprzedal, wchodze a on "Podoba sie ?" a ja "Tak" a on "A co w tym ladnego." hehe Jutro moze skocze na jakies hopy, bo dzisiaj testowalem w warunkach miejskich po kilku piFkach
stR4y
Kontakt:

Post autor: stR4y »

Witam, moj pierwszy post na forum ;)
Mam zamiar kupic GT Chuckera w przyszlym miesiacu. Czytajac opis zobaczylem oznaczenie 24 przy obreczach.. Tutaj mam pytanko: czy kola w Chuckerze maja rozmiar 24 czy 26 ? Jesli 24 czy to nie za malo ? chcialbym uzywac tego roweru rowniez do takiej layotowej jazdy z punktu A do B ;) Mam 185 cm wzrostu. Bede bardzo wdzieczny za jakies informacje i rady. Pozdr. :>
pozdro 6set ;]]]]]
SDSW
Kontakt:

Chucker ma 26" koleczka, pomyliles napisy i przeczytales nazwe felg Alex DM24 a nie rozmiar kol
Maciek_08
Kontakt:

Post autor: Maciek_08 »

Widziałem to siedziałem na tym ale nie jeździłem i moje zdanie jest takie że za taką kase może być. Rowerek taki sobie i za taką cene nawet bardzo fajny.
Caninus
Kontakt:

zajeboza

Post autor: Caninus »

Mam ten rowerek od 2 dni u musze przyznać ze super się sprawuje. Szczególnei jak za ta cene. Miałem w planach kupić coś lepszego ale mam też inna WIELKA pasje i nie chciałemw ydawać całej kasy. Jestem bardzo zadowolny z zakupu. Wku***wiaja mnie tylko te grip-shifty....trudno sie z nimi na gume wrzuca. Pod koniec wakacji wrzuce jakąs tarcze na przód np. HOPE M4
Pozdrawiam wszystkich ludzi z pasją :)
Person
Kontakt:

Post autor: Person »

Witam wiec jak z tymi ramkami mocne sa???? bo chcem sprawic se tą rame GT Chucker 2.0 i uzywac ja tak do dualu , lekkiego dirtu nada sie ?? jak wyglada sprawa geometri w tym rowerze ? jak wsadze Sr Ns 130 mm to kąty bedą dobre ??A ramke chcem kupic z allego z Roweromani za 429 zł styknie według was? Zależy mi na waszej odpowiedzi bo chcem złozyc rower a w sumie jestem jeszcze nowicjuszem ;/ I jeszcze jedno a mianowicie ROZMIAR ??Prosze o konkretne wypowiedzi :)
Deathwitch
Kontakt:

Post autor: Deathwitch »

Jest tylko jeden M
stR4y
Kontakt:

SDSW dzieki za info :) Wczoraj w nocy przegladalem wszystkie dostepne fotki chuckera i wygladal jakby mial kola 24.. co mnie lekko zdziwlio i zaniepokoilo. Potem odnalazlem stronke z osprzetem Alex i znalazlem tablice wymiarow obreczy: DM24 wystepuje w rozmiarach - 20", 24", 26". Anyway dzieki za pomoc.

Zmieniajac temat czym roznia sie obrecze DM18 od DM24 ?
pozdro 6set ;]]]]]
Caninus
Kontakt:

-

Post autor: Caninus »

Chucker jest tylko jako M czyli w tym wypadku 14,5cala. Skakałem już na nim, delikatne dropy i troche wieksze chopy. Musze go wyczuć. Mi sie jeździ świetnie. POLECAM!! Myśle ze rama spokojnie nada sie do dulau, dirtu. Jeste bardzo dobrze wykonana. Miłe dodatki w posatci tulejek na przewody ewentulanych tarczówek. Prowadzenie linek pod górna rura :))
Pozdrawiam wszystkich ludzi z pasją :)
Banananan
Kontakt:

Post autor: Banananan »

stR4y -> DM-18 i DM-24 to zupełnie inne modele... DM-18 bardziej się nadadzą do XC, ponieważ są słabsze... DM-24 są o wiele lepsze i wytrzymalsze - nadają się do skakania itp. rzeczy... :P
SDSW
Kontakt:

To ile ta ram w koncu ma 14,5" czy 15,5" ? Zaraz pojde zmierzyc (mierzy sie od srodka suportu do konca rury podsiodlowej, tak ?). Dzisiaj moze zrobie pare fotek i wrzuce na pinka
stR4y
Kontakt:

dzieki Banananan. Pytalem sie bo moj kumpel ma Scotta YZ2 i tam ma zamontowane DM18. W sumie ten scott jest wlasnie do skokow takich laytowych (dirt, dh, street), a wedlug tego co mowisz to ta obrecz nie bardzo sie do tego nadaje..
Przed kupnem zastanawiam sie czy brac GT CHucker 2.0 czy YZ2 ceny sa zblizone.. ale z tego co czytam to Chucker bije na leb YZ2 pod wieloma wzgledami.. no moze nie liczac osprzetu tj. przezutki, manetki. No i ta obrecz i opony - wypas.

SDSW dobry pomysl z tymi zdjeciami. Na necie malo jest fotek nowych GT Chuckerow.
pozdro 6set ;]]]]]
Banananan
Kontakt:

Post autor: Banananan »

stR4y -> Ja bym na twoim miejscu wziął Chuckera... :) A co do obręczy to na DM-18 można trochę poskakać, ale DM-24 jest o wiele bardziej wytrzymała... Za to DX-32 to już w ogóle niezniszczalna... :D
Person
Kontakt:

Post autor: Person »

Mam jeszcze pytanko :) ta rama GT Chucker co jest na Allegro za 429 zł to jest ta sama rama co jest monotowana w seryjnych rowerach Gt chucker ?? bo na moje oko roznia sie ramy głowkami :> Jak według was to wyglada ?? I druga sprawa :) Ma ktos tą ramke (chodzi mi o model z 2004 ten z aluminim ) jeśli tak to moze cos oniej powedziec ? Ja zamiezam kupić tą rame z allegro i złozyc naniej rower do dualu ... Nada sie?? nie jebnie szybko ??
ODPOWIEDZ