Street na MTB i Bmx
Street na MTB i Bmx
Ostatnio ogladajac zawody streetowe na MTB i BMX zauwazylem ze jest to calkowite zabijanie tej odmiany kolarstwa grawitacyjnego, ktore przeciez jest jednym z najbardziej wyjatkowych. Bo nie mamy zadnych przeszkod i musimy wykorzystac cos co nie bylo stworzone pod rower. Zastepowanie miejscowek w miastach skate parkami mija sie z celem. Na scenie bmx zeby wygrac zawody w streecie kolesie szaleja po rampach robiac te same tricki co na Vercie. 720 podwojne tailwhipy itp. Czy nie sadzicie ze to nie jest esencja streeta? Czy nie uwazacie ze duzo ciekawsze bylo by odgrodzenie kawalka miasta ulicy itp. Na potrzeby takich zawododow, napewno nie bylo by backflipow tailwhipow itp. Ale bylby to prawdziwy street. Wypowiadajacie sie co o tym sadzicie:) PozdROWER
Ssij pento
-
- Kontakt:
No wiem. Ale w zasadzie glownei chodzi o scene bmx. Dzis rano ogladnolem relacje chyba z 5 zawodow i stwierdzam ze to zaden street. Ze to wogole nie ma nic wspolnego z tym. Z wymiataniem na miescie z kumplami.
Pozatym stawianie ramp na ulicach tez nie jest fajny. Niech maja schody sciany murki. Jak ktos jest przechujem to nawet na tym zrobi cos konkretnego.
Pozatym stawianie ramp na ulicach tez nie jest fajny. Niech maja schody sciany murki. Jak ktos jest przechujem to nawet na tym zrobi cos konkretnego.
Ssij pento
hmm...zabijanie? z tego co pamietam to od zawsze szaleje sie na zawodach po rampach...i jakso ten sport sie rozwija a nie ginie...ja uwazam ze gdyby nie zawody w skateparkach to ten sport by sie 10 razy wolnij rozwijal...nie bylo by tylu sponsorow...nie bylo by takich relacji w tv i ten sport by poprostu sie nie rozwijal...ale szczeze mowiac to lepsze byly by zawody gdzie wykozystywano by elemanty miasta ....ale i tak czeba by bylo dodac jakiegos spina czy rampe...
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
-
- Kontakt:
Jak dlamnie to zawody street moga byc w skateparkach, ale takich, gdzie duzo elementow ulucznych jest.
A co do streetu, to we filmach podoba mi sie tylko jazda na ulicy, nie podoba mi sie dirt i rampy.
A jak robie triki do filmikow, to staram sie to robic na ulicy.
Jak dlamnie Street Rzenia :D
A co do streetu, to we filmach podoba mi sie tylko jazda na ulicy, nie podoba mi sie dirt i rampy.
A jak robie triki do filmikow, to staram sie to robic na ulicy.
Jak dlamnie Street Rzenia :D
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX
No tak ale czy widziales kiedys zeby ktos na streecie robil podwojnego tailwhipa ?:) No sry ale to jest jakby trick na dirt i Vert, a nie na steet. A na takim x-games zeby zajac w maire znosne miejsce to jak nie zrobisz kilku 720 i paru tailwhipow czy backflipow na streecie to nie wejdziesz do pierwszej piatki.
W pelni popieram zielonego. Elementy w filmach na ktorych sa pokazane tricki an rampach sa zwyczajnie nudne.
W pelni popieram zielonego. Elementy w filmach na ktorych sa pokazane tricki an rampach sa zwyczajnie nudne.
Ssij pento
-
- Kontakt:
temat wg. mnie ok
Co do streetu na rampach to jest to w miare ok, ale powinny byc takze "wycinki" miasta, na takie zawody powinny byc budowane skateplazy a nie skate parki. Niewiem czy ktos juz szłyszał o skateplazie, wiec wyjasnie dla nieswiadomych:
skateplaza jest to wycinek miasta gdzie znajdują sie murki, ławki, schody, poręcze, śmietniki, trawniki (czytsy wycinek miasta) ale takze 1-2 fun boxy, mini rampy, raile oraz piramidy. W takiej skateplazie znajdą swoje miejsce streetowcy jak i troche ( zawsze cos) dirtowcy, rolkarze i deskorolkarze ;) Takie skateplazy mają miejce w USA i są one własnie do takich celów uzywane.
O budowe takiej skateplazy ubiegamy sie u nas w miescie.
peace ;]
Co do streetu na rampach to jest to w miare ok, ale powinny byc takze "wycinki" miasta, na takie zawody powinny byc budowane skateplazy a nie skate parki. Niewiem czy ktos juz szłyszał o skateplazie, wiec wyjasnie dla nieswiadomych:
skateplaza jest to wycinek miasta gdzie znajdują sie murki, ławki, schody, poręcze, śmietniki, trawniki (czytsy wycinek miasta) ale takze 1-2 fun boxy, mini rampy, raile oraz piramidy. W takiej skateplazie znajdą swoje miejsce streetowcy jak i troche ( zawsze cos) dirtowcy, rolkarze i deskorolkarze ;) Takie skateplazy mają miejce w USA i są one własnie do takich celów uzywane.
O budowe takiej skateplazy ubiegamy sie u nas w miescie.
peace ;]
http://www.pinkbike.com/photo/809268/ new foto w galeri PB
Tak ale zawody streetowe takie jak sa teraz moglby by byc tylko niech nei nazywaja sie streetem gdyz nie maja z nim nic wspolnego. Czesto jak ktos dozuci jakis trick wogole prawie nie punktowany to komentator mowi. Widac ze zna tricki real streetowe szkoda ze ich nie docenia. To jest smieszne.
Ssij pento
jak dla mnie to zajebistą inicjatywą byłoby zrobienie truestreetowych zawodów: murki, krawężniki, banki, wallride'y itd. Wiekszosc zawodow ktore sa nazywane streetowymi sa niczym innym jak parkowymi, jak dla mnie idealne zawody streetowe powinny odbywać się w krajobrazie miejskim, odpowiednio przygotowanym, tak aby w wyznaczonym na zawody terenie wcisnąć przeszkody prawdziwie uliczne tj. schody murki wallride'y, banki i do tego wklepać kilka quoterów, albo bez quoterów tylko coś w stylu nowojorskich parków z czerwonego bruku znanych z filmów bmx.
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
ja zbagdzam sie z tym co mówi Sulring co do street'a, ale również zgadzam sie z quilong kótry twierdzi ze gdy by nie np. xgames to ten sport rozwijał by sie duzo wolniej. Mi osobiście bardziej podoba sie street taki jak opisuje Sulring.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332