Można tym zalać hydrauliki shimano?
Można tym zalać hydrauliki shimano?
Czy można zalać hamulce hydrauliczne shimano tym olejem -->http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=84906786
Bo oryginalny shimanowski olej jest cholernie drogi i szukam jakiegoś zamiennika.
Bo oryginalny shimanowski olej jest cholernie drogi i szukam jakiegoś zamiennika.
Każdy może zacząć jeździć, ale nie każdy może później przestać:D
Shimano i Magura są na olej mineralny (poza paroma starszymi modelami Shimano). Przelewałem kiedys koledze Deore 525 olejem Magury i ciekawostka olej Magury z Shimanowskim nie za bardzo sie miesza, takie przynajmniej odniosłem wrażenie, ale Hamulec nie traci szczelności (serwisowałem go w wakacje jakby bylo cos nie tak to juz by puściły uszczelki). LHM został "opatentowany" jako zamiennik Magury więc skoro nie szkodzi Magurze to nie widze przeszkód żeby walić go w Shimano. Musze kiedys dorwać LHM, powąchać, zmacać i przekonać się czy naprawde jest identiko jak olej Magury.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
A jeszcze mam takie pytanie, właśnie rozebrałem swojego hampla w celu skrócenia przewodu, Wyjęcie go z klamki sprawiło mi sporą trudność, ale jak już go wyjąłem, to zobaczyłem, że na końcu przewodu jest coś dziwnego - tak jakby na przewodzie jest zaciśnięty taki pierścień, a w środku siedzi jakiś trzpień, który zwęża przewód. Pewnie ci, którzy już skracali przewody w shimano będą wiedzieli, o co chodzi... Jak to zdjąć, żeby można było skrócić przewód i jak to zalożyć z powrotem? Chodzi tu dokładnie o deore 535.
No juz zauważyłem, bo jak rozchlastałem przewód i powyciągałem z niego te wszystkie części, to ten trzpień wejdzie spokojnie, ale baryłki za ***** nie wcisnę:/ A jak już się będzie miało nową, to jak ją zacisnąć na przewodzie tak, żeby się nie ślizgała? I czym się różni nowa, od już używanej? Jest szersza?