zmiana skoku DJ2003
zmiana skoku DJ2003
witam.jestem posiadaczem widelca marzocchi DJ2003 130mm do tej pory spełniał moje oczekiwania ale chce teraz przerobic go na cos mniejszego.szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem oprócz rysunku na pinku.widziałem juz wiele tak przerobionych dj i teraz powstaje prosba do osób ktore cos kumaja i pomogą mi zmniejszyc skok. interesuja mnie głownie informacje jak to zrobic jakie klucze potrzebne sa do tego, ew.jakies czesci dodatkowe. wszystkie przydatne podpowiedzi mile widziane. z góry Thx aha i jeszcze jedno chce pomalowac korone na czarno...czym???zeby takowo to sie trzymało?
http://www.bikeworld.pl/foto/show_img.php?id=8290 =>mój RB
Rozkręcasz DJa na częsci jak odkręcisz te korki na górze to masz takie czarne tulejki pozniej spręzyny, wyciagasz je, wylewasz olej z amorka po tej czynności obracasz amorka i odkręcasz śrubki od dołu w celu wyciągnięcia goleni górnych z dolnych po wyjęciu ukazują ci się takie zawleczki, o-ringi,zipy które trzymają tłumniki (nie wiem jak to nazwać) musisz je wyjąć za pomocą specjalnego urządzenia do zawleczek badź śrubokrętem. Jeżeli użyjesz śrubokręta to połóż na to jakąs szmate w celu uniknięci pogubienia tych częsci, później wyjmujesz tłumniki, za gwintem w tłumnikach do którego sa przyczepiane śruby aby golenie nie wylecieały z siebie masz takie aluminiowe gówienko które zapobiega wypadaniu tych wszykich podkałdek z tłumnika, więc musisz te gówienka sciągnąć sa one wsadzane na wcisk wyjmujesz to, puźniej sciagasz taka szarą podkałdke plastikową i później taką metalową reszte zostawiasz tam gdzie jest musisz znaleźć podkładki takie które wejdą w tłumik i przez które nie przeleci ta tulejka która była na górze taka czarna skłądasz to do kupy i masz 130mm skoku i o ile chcesz zmniejsszyć skok o tyle musisz skrucić tulejke tą z góry.
Tekst zaporzyczony z innego forum.
Tekst zaporzyczony z innego forum.
Dam dupy za gar zimnej zupy....