Gila t5

+destroyer
Kontakt:

Post autor: +destroyer »

zdeka stary topic :P
LANS DZIFKO SUPERMAN
draah
Kontakt:

Post autor: draah »

Fajnie Wam gadać, jak nie macie gili. A ja mam i musze znosić to samo: brak kasy i brak zrozumienia. Ludzie, koleś zadaje wyraźne pyatnie jak to tuningować, jak nie wiecie to nie zapychajcie forum komentarzami w stylu: ohohohoo szkoda zdrowia. Zdrowia to szkoda na jazdę na tym mule. Ale do rzeczy: ja problem z gila gryzę tak:
1. wyrzucić fabryczne elastomery. Mają beznadziejna charakterystykę ugiecia i zamarzają:D Jeżeli sprezyna okaże się za miękka (lub za twarda mimo wszystko) wymienić na dłuższą lub twardszą (w sklepach rowerowych i na allegro można dostać zamienniki od marzocchi na każda wagę)
2. wsadzić koszulkę pomiedzy sprężyne a goleń, bo bedzie rzęzić. Ewentualnie można naciągnąć igielitową rurkę zwoje, czy coś w tym stylu
3. zalać komorę olejem i zadbać o uszczelki pod śrubą co by nie ciekło.
4. mozna spreparować aluminiowy lub stalowy korek, bo te plastikowe na dropach wybijają oczy. naprężenie wstępne mozna sobie darować.
5. ewentualne problemy z dobijaniem mozna usuwać załozeniem krótkiego ale twardego elastomera. Bedzie działał pod koniec skoku, nie zakłócając pracy amora podczas "normalnej" jazdy
patyk_lks
Kontakt:

Post autor: patyk_lks »

moim zdaniem trzeba poprostu często go rozkrecac, czyscic i smarowac.Wiadomo ,ze to nie amor do takich rzeczy..wiec z wytrzymaloscia ktrucho.
[url=http://www.pinkbike.com/photo/922498/]Pinkbike[/url]
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

draah staaaary temat
www.mm-foto.pl
KTOSSSS
Kontakt:

Post autor: KTOSSSS »

Hmm może obklej naklejkamy z Misaimi albo myszką miki i wyyypas amor jak tzra.

PS. tylko pierwsze machnj sprayem na różowo.
http://www.pinkbike.com/photo/1404538/
http://tiny.pl/937z allegro
zychu
Kontakt:

Post autor: zychu »

ja mama gile + TC :D ale oczywiscie przejsciowo:P n awakacje moze jakis DJ lub Drop Off bedzie , a tak a propo to lepszy uzywany DJ czy nowy duro E ??
hamuj wtedy kiedy musisz , a nie wtedy kiedy WYDAJE CI SIE ze ejdziesz za szybko ;]
draah
Kontakt:

Fakt faktem gila nie jest stworzona do niczego o czym mówi się na dh-zone:P Sam się zastanawiam, czy jej nie stuningować i jak będzie lepiej chodziła, sprzedać komuś kto jeździ delikatniej. Bo jak złapie luzy to koniec, z luzami to bym z1 nie kupił!
wycieczki w góry
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

zychu pisze:ja mama gile + TC :D ale oczywiscie przejsciowo:P n awakacje moze jakis DJ lub Drop Off bedzie , a tak a propo to lepszy uzywany DJ czy nowy duro E ??

uzywany dj
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Ziomel
Kontakt:

Post autor: Ziomel »

kiedys to mialem, syf nad syfami, po 5 miesiacach uzytkowania poprsotu zrobił sie kamien, ;)prawie przestał chodzic, zaznaczam bylo lato.
Ale juz go nie mam i bardzo sie ciesze ;)
HAKUNA MATATA
i już się nie martw az do końca swych dni :):D:P
draah
Kontakt:

Co do relacji duro E - uzywka DJ, to ja bym brał uzywke Marcoka. Niestety widziałem kilka duraczy z oderwaną golenią powyzej adaptera (tarcze 200mm załatwiaja te amory)
sobek fr
Kontakt:

Post autor: sobek fr »

coprawda to nie gila ale to nie wazne - to RST :D

http://www.pinkbike.com/photo/738649/

aha... sprzedam obrecz dx32 - na zdjeciu, troche wygieta :D
SLOPE[b]STYLE[/b]
shut up and ride !!!
sobekfr.pinkbike.com
P3 // Pike // 24"
ODPOWIEDZ