Słyszeliście pewnie, że coca cola to doskonały odrdzewiacz. W związku z tą plotką mam takie pytanko: próbował ktoś tego na łańcuchu? Czy też jest to tylko bujda na resorach?
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
poldeck ja próbowałem, nalałem do jakiegoś pojemniczka, wziąłem szczoteczkę do zębów (której już nie używam :P ) i moczyłem i czyściłem tym łańcuch. Serio, dobra metoda.
Tylko czy na łąńcuchu jest tyle rdzy żeby Cole tracić? i tak jak nasmarujesz to ona sama zniknie :P A tu chodzi raczej o odkręcanie zapieczonych śrub itp xp
3,143k4r2 pisze:A swoja droga to ciekawe ze to jest takie zrace a organizm ludzki sobie z tym radzi
Skoro sobie z kwasem solnym radzi w żołądku to i poradzi z węglowym w coli.
Ja swój łańcuch wrzucam do ropy przy okazji kręcenia w napędzie. Rozpuszcza cały smar, olej wypłukując zarazem piasek i inne syfy. Kilka razy dobrze pomerdać nim w ropie, wypłukać i osuszyć i łańcuszek jak nowy. Nasmarować i jechać. Odrdzewianie moim zdaniem ma niewielki sens. Bo niby co to ma spowodować? Jak raz zardzewiał to zardzewieje i drugi raz po kilku dniach mimo płukania w coli. No chyba że ktoś już totalnie przesadził i mu łańcuch zesztywniał to tak.
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
coca-cola jest też doskonałym środek gdy coś na żołądku usiądzie, jeszcze tak niedawno, zaledwie 100 lat temu była lekarstwem na zatrucia, ale ktoś dodał carmel,cukier , co2 i coś tam jeszce i kuupe kasy zgarnął a na rdze najlepszy jest płyn hamulcowy i ropa
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
enduromaster ma racje jak masz problem to cola cie szczysci i laczy przyjemne9smak) z pozytecznym(dzialanie). Co do tego czy odrdzewia to ja mowie tak... mialem problem z paroma srubami i dzialalo raz kumpel mowil zebym wrzucil 1gr do szklanki nalal coli i zakry ja bp. spodkiem a po paru dniach moneta sie rozpusci osobiscie uwazam to za bujde ale kto wie :>
w coca coli jest kwas fosorowy(v) jak ktoś sie na chemi nie obijał to powinien wiedziec i tylko dlatego to coś odrdzewia jesli chodzi o ludzi to ma takie samo działanie tylko na rdze potzreba duzo mniejszą dawke niz zeby uszkodzić człowieka
a moja matka uzywa coli do przetykania zlewu i dziala lepiej niz te srodki, wystarczy nalac coli i zlew odetkany, a poza tym cola bardziej rozpuszcza rdze niz oddrdzewia .a i musi byc to oryginalna COCA COLA, a nie zada pepsi czy hoopcola .SPRAWDZONE!!!!!!
ja raz zakupilem 2 coca cole 2 litrowe i wylałem na silnik od motorówki po kilku minutach 70% rdzy spłyneło razem z cola
drugi taki przypadek co do zoładka to u mnie w miejscowosci koles na budowie wypil 2 cole HOOP wyladował w szpitalu cola wypalila mu dziury w żoładku :/
wiec nieradze pic coli w duzych ilosciach bo naprawde szkodzi
Pozdrówka 4 all
http://www.pinkbike.com/photo/404131/
bardzo stara fota :]