nom... jak kogos zainteresowaniem oprócz dh-zone jest czytanie gazety auto-świat to by widział ze kola wypadła jako najlepszy odrdzewiacz pośród środków odrdzewiających... Tam było to robione w taki sposób ze mierzyli siłe jaką trzeba było włożyć ,zeby odkrecic srubke... aa i jeszcze jedno, te środki były po 30żł a tak to sobie jedziesz i kole na miejscu kupujesz i jest git... 0,2l złotówke kosztuje i jeszcze sie cos napijesz :P
gRegor => a nie byl to przypadkiem Motor? Bo skany ogladalem nawet gdzies w necie. Pisali tam, ze dla poprawienia skutecznosci mozna podgrzac Cole do ok. 40 stopni. Tak zrobili i Cola wygrala ze wszystkimi testowanymi odrdzewiaczami. Na wiosne zamierzam ja zastosowac jako czesc reanimacji napedu :)
A co do "Pogromcow Mitow" i czyszczenia chromow - moge prosic o szczegoly? Bo w sumie mam w szosie troche pokorodowanych elemntow chromowanych, mozna by sprobowac :)
Wooyekto był motor, sora... Mam rodzine bardzo zmotoryzowaną i duzo gazet motoryzacyjnych sie u mnie czyta...Bo pamietam ,ze było właśnie ,ze trzeba podgrzac do 40 stopni, wiec to był motor :P... auto swiat to tygodnik więc czasem jak przeczytam to ide po cos innego... wtedy kupiłem motor... Pozdrawiam
Moja mama w ciazy pila cole na hektolitry, ja pisalem cale dziecinstwo , w sumie to do calkiem niedawna...
A teraz mam problemy z zoladkiem, cola wyzarla mi jakas blone oslonna w zoladku i jak zjem byle co co ciezkostrawne to od razu sraki , problemy z trawieniem i bole :(
Cola odrodzdzewia, nie dlatego, że jest colą, tylko dlatego, bo jest płynem! Polejcie sobie zardzewiały łańcuch czym kolwiek (woda, soczek, szczyny :P) i użyjcie szczotki do zębów (tak jak w przypadku Coli).
A jesli to bujda, to skad sie wziely wyniki testu Motoru? Sprawdzali oni po jakim czasie i z jaka sila da sie odkrecic zardzewiala, zapieczona srube - wiec byl to test "na serio". To, ze nic Wam nie jest, to nie jest zaden argument, bo chyba rdzy w organizmie nie macie? :|