co to jest sport extremalny?
dla mnie wiaze sie ten termin z pewna doza undergroundowosci. gowno mnie obchodza przereklamowane przez media extremalne wyzwania otoczone szumem i wielka publika. extrema to samotnosc, freeride w tajdze. extrema to robienie na podworku rzeczy jakich nie robi nikt inny. extrema to kombinowanie jak z niczego zrobic cos. extrema to przeciwienstwo komercji - dla mnie.
oj stary ale tobie sie pojęcia pomieszaly <LOL> to ja niewiem co ty masz na mylśli. niby co ty tam takiego tworzysz na podwórku czego nikt inny nie robił? na rzęsach chodzisz?marcinm pisze:extrema to robienie na podworku rzeczy jakich nie robi nikt inny
jakbym ja sobie wyszydełkował włóczką na podwórku rower bez kierownicy to byłoby ekstremalne bo tego jeszcze nikt nie robił? no ja niewiem czy szydełkowanie to takie extremum.
dorobiłeś sobie do zwykłego pojęcia oznaczającego zajęcia pozwalające w naturalny sposób wydzielić u siebie adrenalinę jakąś ideologię - jakiś romantyk jestes czy coś :]
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
a co sie bede!
pionierskie pomysly czesto wiaza sie z ryzykiem, caly urok polega na tym ze jestes jednym z niewielu. jezeli juz natomiast podaza za moda kupa ludzi, to robi sie motloch. im wieksza popularyzacja tym mniejsza extrema. ot takie moje zdanie.
taaak! i to jakie extremalne ;]pitikuku pisze:
jakbym ja sobie wyszydełkował włóczką na podwórku rower bez kierownicy to byłoby ekstremalne bo tego jeszcze nikt nie robił?
pionierskie pomysly czesto wiaza sie z ryzykiem, caly urok polega na tym ze jestes jednym z niewielu. jezeli juz natomiast podaza za moda kupa ludzi, to robi sie motloch. im wieksza popularyzacja tym mniejsza extrema. ot takie moje zdanie.
skane z tym chuckiem norrisem to przesadziłeś on daje radę :P. Nie zgadzam że tam gdzie motłoch tam kończy się extrema, tam raczej kończy się undergroundowość :P. Sporty extremalne to te uprawiane przez jak to rodzina radia maryja nazywa ludzi w szerokich spodniach :P i takie w których można się połamać nie mając umiejętnośc chociaż ryzyko uszczerbku na zdrowiu i tak nie znika :D, bo czy skok na głowke do wanny uznasz za extreme sport?