Nowe rowery Ns'a!!

Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

model3100 => same ramki jak na razie nie sa sprzedawane i oficjalnie zapewnie nigdy nie beda... Wiec poczekaj, az sie pojawia na Allegro. A geometrii tez jestem ciekaw.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

jest ze na bazie bitcha... po co mieli by cokolwiek w nim zmieniac jak jest mega?? ;) jedyne co to odchudzic
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
street_rider
Kontakt:

Post autor: street_rider »

model3100 pisze:CHodzi mi o cene SAMEJ RAMKI :P Czy wogóle jest ona dostępna? Chyba nie sugerujesz że sama rama kosztuje 3100zł? z kawałkiem? Buhehehe

Chodzi mi o cene samej ramy na jakim poziomie się może kfalifikowac i przedewszystkim o geometrie ramki? Tylne widły i górna rura łącząca główkę z rurą podsiodłową.
"model3100 => same ramki jak na razie nie sa sprzedawane i oficjalnie zapewnie nigdy nie beda... Wiec poczekaj, az sie pojawia na Allegro. A geometrii tez jestem ciekaw."

hahahaha co za ludzie..

metropolis : "konstrukcja oparta na legendarnej ramie bitch tylko z nieco krótszym tyłem" , więc to ta sama rama ze skróconym tyłem, geo zapewne masz to samo i cene także :P

core : "Rower zbudowany jest na stalowej ramie NS Bikes której konkstrukcja oprata jest na legendarnym modelu BITCH " czyli to ta sama rama w innym malowaniu..
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

niektórzy tutaj troche pierodolą kocopoły,
Metropolis to zarąbista streetówka, a to że ma dirt jama to nie żaden wielki minus, dirt jam pęka po jakimś czasie ale czyni rower nieco bardziej uniewersalnym niż sztywny...
Single tracki do bardziej technicznej jazdy też dobre rozwiązanie bo są lekkie ale tutaj faktycznie mogli dać mamuty...
nie ma sie co czepiać... w rowerze za 2500 zawsze znajdzie sie coś co nie każdemu przypadnie do gustu no ale bywa, mozna przecież kupic samą rame i składać ;)
Wooyek
Kontakt:

street_rider => pozwol, ze Cie zacytuje: "hahahaha co za ludzie.." :/

Moze jestes humanista lub ingorantem, ale do mnie okreslenie "nieco krotszy" nie przemawia - to znaczy ile ma mm? 419? 380?

A co do Core, to nawet nie komentuje, bo nie dosc, ze nie potrafisz czytac (bo kolejnej linijki o ramie juz nie przeczytales), to jeszcze nie rozumiesz tego, co juz przeczytales ("oparty na" nie oznacza "identyczny").
konastab
Kontakt:

Post autor: konastab »

Myslalem ze NS zrobi jakies full'e ale widac od myslenia tylko glowa boli. Co do tego CORE to nie podobaja mi sie hamulce. Napisali ze ma byc do: "uniwersalny sztywniak do FR, 4x, dirtu i streetu." Tak wiec hamulce mechaniczne nie sa wg. na mniejscu, mogli by dac jakies hujesy np. hfx9. i ten amorek... drop off iv - najnizszy z serii drop offow. :/ Ale niestety cos za cos, jakby byl sprzet lepszy to cena nie byla by taka przyjemna juz. Ja wole pozbierac dluzej kasy, kupic cos pozadnego np. suppor race face za 400zł i miec spokoj. Dziadostwu mowie stanowcze nie!

A co do METRO to znowu musze sie przyczepic do hamulca, mogli by dac hujesa z dluga linka zeby mozna bylo zrobic podwojnego barspina, i ten rockring..... czyzby plastik ??? Dziwi mnie jedno, rowerki NS'a a piasty nie ichniejsze...czyzby szkoda bylo podwyzszyc cene o sto zł ale dac piaste ns?
Fukai
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

NS nie robi fulli bo:
1) Full wymaga znacznie większych nakładów w sferze projektowania, począwszy do geometrii, sztywności i charakterystyki ugięcia po czas testowania.
2) Nawiązali współprace z Banshee i gdyby zapodali fullem to chyba jest oczywiste co by sie stało :) Prawie wszyscy chętni na fulla rzuciliby sie na pachnącego świerzością i fabryką na Taiwanie Fulla NS a nie na banalne droższe kanadyjskie klocki. Sami by sobie zrobili konkurencje.

Tak mi kiedys napisali więc nie podważajcie tego co naskrobałem :P
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Zvisu
Kontakt:

Post autor: Zvisu »

Durf zajebisty ten suburban !! ale pewnie cena inna ;/
http://www.wufr.go.pl/
http://www.pinkbike.com/photo/865995/
street_rider
Kontakt:

Post autor: street_rider »

Wooyek pisze:street_rider => pozwol, ze Cie zacytuje: "hahahaha co za ludzie.." :/

Moze jestes humanista lub ingorantem, ale do mnie okreslenie "nieco krotszy" nie przemawia - to znaczy ile ma mm? 419? 380?

A co do Core, to nawet nie komentuje, bo nie dosc, ze nie potrafisz czytac (bo kolejnej linijki o ramie juz nie przeczytales), to jeszcze nie rozumiesz tego, co juz przeczytales ("oparty na" nie oznacza "identyczny").

przypuścmy że mam rower ns bitch z juniorkiem, nazywam se go np core, i moge napisać że mój rower CORE jest oparty na ramie ns bitch , nie ? tak, tak samo jak i moge powiedzieć że jest to identyczna rama, nie wiadomo czy to to samo, czy nie, tak wiec ja moge wnioskowac ze identyczna, z czym jestem pewny na 99% a ty że OPARTA czyli podobna luub jak se tak chcesz... nie dowiemy sie jak jest póki sie ich nie zapyta
Wooyek
Kontakt:

street_rider => widze, ze nie zrozumiales aluzji i dalej sie osmieszasz piszac glupoty... Przede wszystkim na poczatku opisy rowerow skladaly sie z 2 akapitow - i w drugim akapicie o Core bylo wyraznie napisane, ze jest to rowniez Bitch z krotszym tylem - tak, jak w przypadku Metro. Niestety cholera wie czemu NS zmienil opisy i wywalil te drugie akapity (pewnie dlatego, ze w wiekszosci powtarzaly tresc pierwszego), wiec pospolita umiejetnoscia czytania juz nie masz szans sie popisac.

Za to nadal masz okazje wykazac sie czytaniem ze zrozumieniem. Hint: w opisie Core NIGDZIE nie jest napisane, ze jest to rower oparty na ramie Bitch, tylko *na-ramie-ktorej-konstrukcja-jest-oparta-na-ramie-Bitch*. Przeczytaj to z 10 razy, moze zrozumiesz, a na razie nie osmieszaj sie wiecej, dobrze? :/
ODPOWIEDZ