SZTYCA - BARDZO GLUPIE PYTANIE:D
SZTYCA - BARDZO GLUPIE PYTANIE:D
tak mi sie nasunelo jak ogladalem fotki rowerow na pb a mianowicie jak macie sztyce, to kazde przy jarzemku jakby wystaje tzn jarzmo nie jest na srodku tylko jest wychylone w ktoras ze stron i wlasnie zastanawiam sie czy powinno sie sztyce tak montowac aby to ,,wychylenie" (nie wiem jak to nazwac innaczej) bylo w strone przednia roweru czy tylnia? bo roznie sie wklada sztyce niby szczegol ale moze ktos wie:D?
prawidlowo powinno sie wkladac tak ze nachylenie jest w strone kola tylnego :) ja mam tak wlozone i lepiej w moim rowerze wyglada... czasem niektorzy zamieniają strony bo nie utrzymuje itp. generalnie powinno sie ustawiac do tylu nachylenie. W sztycach 2 srubowych to chyba nie ma róznicy.
www.hteam.cba.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jemu nie chodzi o kont nachylenia siodła do płaszczyzny a ustawienie jarzemka (jażemka - nie wim jak to mialo być) w strone kiery czy w strone tylniego koła. regóły daje się do tyłu, ale można i do przodu, to już zalezy od inwencji twórczej użytkownika owej sztycy. Z regóły streetowy dają w przód aby siodło było bliżej kiery i w miare w lini prostej z liną korby, np do tławiejszego (efektywniejszego) barspina.
Dam dupy za gar zimnej zupy....