Casio G-SHOCK bateria ;/

Trekker
Kontakt:

Casio G-SHOCK bateria ;/

Post autor: Trekker »

Siema. Mam zegarek Casio G-Shock model 3010 w którym padła bateria. Czy lepiej oddać do serwisu żeby wymienili baterie czy zrobić to samemu? Podobno jeżeli robi sie to samemu to zegarek po takiej wymianie może być nieszczelny no a nie chce żeby mi go zalało... Ile ok. kosztuje barteria i wymiana jej w serwisie casio a ile u zegarmistrza?

Dzięki i Pozdro
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3073431
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
tadzio-krk
Kontakt:

Post autor: tadzio-krk »

u zegarmista jest to koszt okolo 10zł / 15zł sam jak bylem mniejszy lubilem nosic zegarek w ktorym co chwilke bateria padala :P
TC
Kontakt:

Post autor: TC »

Wymiana baterii + sprawdzenie wodoszczelności (wg uznania), to cena ok. 15zł za baterie i 10zł za sprawdzenie wodoszczelnosci. Sam nie wymieniaj baterii bo to nie jest rosyjska Raketa, tylko skomplikowane urzadzonko i mozna łatwo cos spierd**** tzn zepsuć:) Cene akurat znam z autopsji bo wymienialem baterie, tyle ze nie w G-shock'u. I bez znaczenia jest czy wymienisz w serwisie czy u zegarmistrza i tak bedzie dobrze, tyle w serwisie moze byc drozej.
dawidek1
Kontakt:

Post autor: dawidek1 »

a ja wymieniałem sam bateryjke w innym CASIO i wszystko git :) nie ma sie co popsuć bo pod tą klapką metalową jest tylko uszczelka która trzeba równo ułożyc i tyle!
enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

tą uszczelkę zanim się włoży spowrotem trzeba zakonserwować i wyczyścić, ja bym oddał do zegarmistrza bo w najmniej oczekiwanym momencie może zegarek kaput zrobić
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
ODPOWIEDZ