Gdzie Najlepszy 4x w Polsce??
Gdzie Najlepszy 4x w Polsce??
Witam. W którym z Polskich miast jeździło wam się najlepiej, najbardziej podoba wam się trasa i jest ona przygotowana najlepiej?? W skrócie, który 4x w Polsce jest waszym zdaniem najfajniejszy.
Jeśli są jakieś 4x poza granicami naszego kraju, które mega wam się podobają to dawajcie adres www lub jakieś foty.
Pozdrawiam.
Jeśli są jakieś 4x poza granicami naszego kraju, które mega wam się podobają to dawajcie adres www lub jakieś foty.
Pozdrawiam.
"smutek, nerwy, stres, obłuda, gniew i nadzieja we krwi..."
obejzyjcie filmy i poszukajcie fot na pinku powpisujcie 4x itd znajdziecie duzo...
poza tym zrobcie tor dla was przejezdny z czasem pozmieniacie go ... poziom wzrosnie...
dla mnie nadal najtrudniejszym torem jest poznanskie morasko (****** garby) ale nie widzialem wszystkich torow w polsce na zywo wiec moja wypowiedz jest....
yo
poza tym zrobcie tor dla was przejezdny z czasem pozmieniacie go ... poziom wzrosnie...
dla mnie nadal najtrudniejszym torem jest poznanskie morasko (****** garby) ale nie widzialem wszystkich torow w polsce na zywo wiec moja wypowiedz jest....
yo
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Witam,
W zasadzie nie jezdzilem na 3 torach ogolnie znanych w Polsce - Szczawno, Morasko w Poznaniu i Bydzia, tak wiec moja opinia bedzie troche niepelna. Ale... najprzyjemniej jezdzilo mi sie w Bialymstoku - mysle ze dobra relacja trudnosc/radosc z jazdy (uwaga - duzo piachu). Najtrudniejszym technicznie torem zdecydowanie byl Rybnik (bylem tam 2 sezony temu - moze cos sie zmienilo). Najdziwniejszym torem jest Torun - przy tym chyba jednym z dluzszych w kraju (ale totalnie klimatycznym zwlaszcza w lato jak jest zielono). Najslabszym ponoc Bydzia a zaraz za nia Szczawno (gdzie sie wszystko lata na pale) - ale tam nie jezdzilem wiec to miano przechodzi chyba na Gdynie gdzie w zasadzie wszyskie hopy sa za male, zle wyprofilowane, jest nierowno i przez to wszystko totalnie niebezpiecznie (choc piekne sa z niego widoki na morze). Co do Warszawskiej Kazury - mam do tej trasy duzy sentyment - choc przyznaje nie jest zbyt trudna (co pewnie bedzie sie zmienialo). Na koniec zostawiam tor na brudnie - ktory raczej torem treningowym jest - ale bardzo rownym (zapraszamy bmx'y), po plaskim (kondycja) i na prawde technicznym (niektore przeszkody zywcem przeniesione z pucharu swiata bmx). I to tyle. Takie sa moje odczucia.
W zasadzie nie jezdzilem na 3 torach ogolnie znanych w Polsce - Szczawno, Morasko w Poznaniu i Bydzia, tak wiec moja opinia bedzie troche niepelna. Ale... najprzyjemniej jezdzilo mi sie w Bialymstoku - mysle ze dobra relacja trudnosc/radosc z jazdy (uwaga - duzo piachu). Najtrudniejszym technicznie torem zdecydowanie byl Rybnik (bylem tam 2 sezony temu - moze cos sie zmienilo). Najdziwniejszym torem jest Torun - przy tym chyba jednym z dluzszych w kraju (ale totalnie klimatycznym zwlaszcza w lato jak jest zielono). Najslabszym ponoc Bydzia a zaraz za nia Szczawno (gdzie sie wszystko lata na pale) - ale tam nie jezdzilem wiec to miano przechodzi chyba na Gdynie gdzie w zasadzie wszyskie hopy sa za male, zle wyprofilowane, jest nierowno i przez to wszystko totalnie niebezpiecznie (choc piekne sa z niego widoki na morze). Co do Warszawskiej Kazury - mam do tej trasy duzy sentyment - choc przyznaje nie jest zbyt trudna (co pewnie bedzie sie zmienialo). Na koniec zostawiam tor na brudnie - ktory raczej torem treningowym jest - ale bardzo rownym (zapraszamy bmx'y), po plaskim (kondycja) i na prawde technicznym (niektore przeszkody zywcem przeniesione z pucharu swiata bmx). I to tyle. Takie sa moje odczucia.
tomo ma racje. Tor w Rybniku jest trudny technicznie ale przez to mi sie np strasznie podobał, tam rzeczywiście trzeba sie było idealnie układać. Jedyne co bym tam zmienił to początek, bo przerażała mnie myśl lecenia w 4'ke na tej chopie nad bunkrem. Innym całkiem fajnym torem który zwiedziłem był Białystok. Tam z kolei początek samej trasy był mistrzowski. Po tym jak sie poleciało kilera to reszta już mniej więcej na pałe. Tor na kazoorce tez jest całkiem fajny. Co do broodna to mimo że mam go najbliżej z wszystkich to daaaawno temu tam latałem ostatni raz, w tym roku myśle że będe tam częściej zaglądał żeby potrenować, ale generalnie też jest całkiem fajny (techniczno-kondycyjny).
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
Można spokojnie powiedzieć że nie ma w Polsce idealnego toru do 4X i nie można stwierdzić który jest najlepszy, bo każdy jest dobry ale tylko pod jakimiś względami:
- Rybnik jest bardzo techniczny, ale minusem jest to że nie znajduje się na otwartym terenie
- Białystok jest trudny - i technicznie i konducyjnie, jest też widowiskowy, brakuje jedynie odpowiedniej gleby - można się zakopać po pach w piachu.
- Szczawno - to wiadomo
I tak w zasadzie można powiedzieć o każym torze - żaden nie jest taki żeby w 100% można było powiedzieć że jest idealny.
- Rybnik jest bardzo techniczny, ale minusem jest to że nie znajduje się na otwartym terenie
- Białystok jest trudny - i technicznie i konducyjnie, jest też widowiskowy, brakuje jedynie odpowiedniej gleby - można się zakopać po pach w piachu.
- Szczawno - to wiadomo
I tak w zasadzie można powiedzieć o każym torze - żaden nie jest taki żeby w 100% można było powiedzieć że jest idealny.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
loku1 kto ty jestes i co ty widzisz w tej beznadziejnej strasie w szczawnie ?????? ja tam zaczynalem 5 lat temu i fakt odnioslem tam moj sukces 4 miejsce jr. Ale od poczatku tam nic niebylo fajnego i niema!! Oprocz poczatku to niemam nic techniki tylko speed i sie leci.Moze teraz po przebudowie siwy cos wymysli ale znajac go znow bedzie to samo ze tylko DUZE i SPEED.Wiec sie nieodzywaj jak niewiesz jak tam sie jezdzi.A toru prawdziwego gdzie zawodnik wybiera sobie droge ktora mu najwygodniej niema wszedzie jest start i wszystcy jada jak po szynach po takiej samej trasie.