Ja przejechałem się na rowerku z zamontowanym takowym hamulcem na przodzie w wersji XC z Rebą i musze przyznać że siła jest naprawdę spora.
Atutem jest niska cena oraz zacisk na poust-mount, a nie is2000.
A budowa nie licząc typu montażu jak BB albo Winzip.
konex pisze:A budowa nie licząc typu montażu jak BB albo Winzip.
Ze niby co??? Mozesz mi wymienic jakakolwiek ceche wspolna z BB/WZ? Bo ja w konstrukcji nie moge sie dopatrzec *zadnych* podobienstw - zupelnie inny system dzialania (jeden "tloczek"), inny system mocowania klockow, inny system mocowania... Wiec o co Ci chodzi?
Krakus_dh (i inni) => Ale czym Wy sie tak podniecacie??? :| Przeciez to zwykly mechanik, jakich jest pelno na rynku - skad macie taka pewnosc, ze dziala lepiej od np. mechanikow Shimano?
A jesli chodzi o hydraulika za 250 zl, to juz bym 100 razy wolal kupic sprawdzona i dobra Deorke 525, niz hampel, ktory dopiero co wchodzi na rynek...
Wooyek Jutro Ci dokładnie odpowiem, natomiast mam pewne zastrzeżenie i prośbe...
Przestań się tak unosić, ekscytować, podniecać, naskakiwać i tak dalej. Bo po prostu tylko wyszukujesz pretekstów do przykurwienia się.
I robisz to w tak nieprzyjazny sposób, że czytając Twoje posty wywołuje się u mnie odruch wymiotny, mam dość Twoich tego typu postów.
Zastanów się nad formą głównie!
Z jednej strony: ok, postaram sie pisac bardziej tolerancyjnie i spokojniej.
Z drugiej strony: posty, na ktore w tym topicu odpowiadam tez maja sporo elementow "uniesienia, ekscytacji i podniecenia", wiec moj ton tez nie jest z kosmosu.
Ten accent jakos nie wzbudza mojego zaufani...Nie lubie black boxa ale i tak bym go kupił ze względu na jego siłe.Ale jednak lepiej dozbierac do 525 :]
ludzie, jak za 180 mozna dorwac hajesa to po co brac cos takiego :D ?
edit - nie sprawdzone, firma ktora nie slynie z rzeczy 'do latania' wyglada tez dziko, nie wyrownia sie niczym - pojezdzi troche tego, zoabczymy jak to bedzie.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
spoko z wyglądu, tylko nie wiadomo jak praca no i ja bym wziął coś znanego np. jak Cszyvy napisał Hayesa jakiegoś prawie nówke lub dorzucił i w black boxa zainwestował. no chyba ze sie ma ciocie w ameryce to niech avida bb5 przysle. na nasze na www.princepiont.com kosztuje kolo 230zl
Cszyvy Ale tutaj cena katalogowa wynosi 169 zł, ja myślę że mógłbym mieć dla siebie takowy hampelek spokojnie za 120zł....
Więc to już jest róznica,że MX1 za 180 mozna dorwac, natomiast tego jak widać za 120 ;D
Nie porównuj ceny katalogowej z ceną wolno-rynkową.