Czesc. Kupilem dzis taki hamulec jak w tytule. Dopiero jak sie przyjrzalem to zauwazylem ze nie ma w nim takiej typowej sprezynki ( spostrzegawczy jestem :D ) ktora odbija hamulec po puszczeniu klamki. Tutaj poprostu wydaje sie ze nic nie ma tylko dziura na piwota. No i wszystko pieknie poza tym ze jak zamontowalem je to zakres ruchu kazdej ze szczęk okazal sie strasznie maly. Czemu tak jest i czy da sie to jakos polepszyc tzn zeby szczeki mialy wiekszy zakres ruchu ? A co z regulacja takiego hamulca ? Z gory dzieki za pomoc http://www.mbike.pl/product_info.php?cP ... cts_id=217
Jeśli dobrze widzę to ten hamulec ma sprężyny zabudowane, a jeśli tak to to jest kupa. Regulacji brak. Jedyna rada to : takich hampli się nie kupuje. Niestety...
pozdero 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
no trudno widze ze jednak nieco wiecie o tych hamulcach. Powiem jeszcze od siebie ze jak je precyzyjnie ustawilem to hamuja calkiem niezle moze nawet lepiej niz moje hample no name. W kazdym razie nie bylo warto ich kupowac.
"sprężynka, ktora odbija hamulec po puszczeniu klamki" <- chodzi Ci o równoległe prowadzenie klocków??:P:P
nie wiem jaki jest sens kupować coś w ciemno...
nie lepiej bylo wziąść DEORE??