Złamania?

poldeck
Kontakt:

Post autor: poldeck »

mAcieKz mądrześ napisał o umiejętnościach... ale nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, że jak nie masz fulla to krucho z Tobą. Wiesz czemu.

pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

wsumie to jest tak ze jak czlowiek widzi zdjecia to mu sie robo slabo..a jak sam jest polamany to jakos jest wtardziel (szok itp) kolega zlamal reke w przedramieniu...ze mu sie zlozyla jka scyzoryk...szczepnol ja ...ona sie wyprostowala...i w szoku chcial jechac na roweze do domu...chwycil za kierownice...a gdy napil miesnie i sciegna..to cala raka w tym zlamaniu zaczela mu latac..brr...ja mialem jush zlamana reke w nadgarstku w 2 miejscach z przestawieniem..i pierwsze co powiedizalem to "chyba zlamalem reke" a jak zlamalem noge to powiedzialem..."chyba zlamalem noge" heheh
...przypomnialo mi sie ...bo mowa byla tutaj o tym ze jak ktos mial glowe do robienia zdjec...ja jak strcilem przytomnosc...to jak koledzy podbiegli to ponoc pierwsze co powiedzial kumpel to "nieruszajcie go..zostawcie...najpierw zrubmy mu zdjecie..."
to ono http://www.pinkbike.com/photo/480771/
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Method_Man
Kontakt:

Post autor: Method_Man »

Ja własnie przed chwila wrocilem ze szpitala :) bylem na sciagnieciu gipsu heh juz czwarty rzaz bylem polamany...no ale licze na odszodowanie i jaks nowa czesc bedzie hehe...
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

nie lubie ogladac takich zdjec, kiedys sie za duzo rottena naogladalem i innych tego typu stron i mi sie odechcialo

Dokladnie...

Potem jak cos lece to mi sie przypomina taka fotka, sa nerwy , stres i wiadomo jak to sie konczy.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
.:Mikas:.
Kontakt:

Post autor: .:Mikas:. »

Słabo mi sie zrobilo :/ Musialo bolec....
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

mialem tak samo zlamana reke...slady na rece sa do dzisiaj, na psychice nie bardzo...
jak jezdze to o tym nawet nie mam czasu myslec...gorzej to wyglada i gorzej sie czuje patrzac na tego typu zdjecia, niz myslac o tym ze mialem to samo...;]
go big or go home
pitikuku
Kontakt:

Post autor: pitikuku »

mne to skręca jak widze takie foty - niebardzo widzę sens oglądania takiego czegoś. miałem kumpli na studiach którzy się w tym lubowali i wymieniali filmikami jak to komus łeb ujebało itp. perwersy i tyle. mi wystarczy jak widziałem kumpla lecącego ryjem w dół w 4 metrów z wielkej hopyi jak potem ledwo go ocuciliśmy i jak harczał nieprzytomny. kutfa jeszcze mi niedobrze.
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
Psyke
Kontakt:

Post autor: Psyke »

ja sie niegdy nie połamałem ani nie rozjebałem, ale mój kumpel na prostej drodze na asfalcie wyjebał głową prościutko w beton. Nawet tego nie zuważyłem, bo jechałem przed nim :) Dopiero po czasie sie zorientowałem że go nie ma za mną i sie zawróciłem i patrze a on leży na środku ulicy. POdjechałem on wstał cała morda w krwii i w mięchu jakimś i na rower i do szpitala. O kurde cóż to był za widok :DDDD :)
http://www.pinkbike.com/photo/1277425/ auć :/
Action
Kontakt:

Post autor: Action »

ja się (na szczęście) nigdy nie połamałem i nie chce. Grałem kiedyś z kolegami w kosza,jeden koleś robi 2-takt wyskakuje i przyjebał w obręcz skronią/okiem ,przez kilkanaście sekund leżał nieruchomy na ziemi, obruciłem go a kawałek skóry został na ziemi całą twarz miał we krwi. Na pogotowiu okazało się że brakowało 0,5 cm i nie miał by jednego oka
Kośmin
Kontakt:

Post autor: Kośmin »

quilong fajnych masz kolegów... Leżysz sobie nieprzytomny a oni zamiast cię ratować robią zdjęcie... załamują mnie niektórzy ludzie...
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

kosmin nei masz racji tutaj za bardzo, po powarznym upadku lepiej nie ruszac poszkodowanego bo moze miec uraz kregoslupa, lepiej juz nawet zadzwonic po karetke i kazac mu lezec i leciec do domu po aparat zeby mu fotke zrobic a nie podnosci delikwenta na sile
npr
Kontakt:

Post autor: npr »

hehe quilong wczesniej jak widzialem ta fotke na pb to myslalem ze sie wybrudziles i polozyles na ziemi :D
TERRORYSTA!
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Kośmin...wsumie o co mogli robic?...sam doszlem do siebie...
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

Ktoś z Wam może był w Białym w tamtym roku na MP w 4x? była jedna konkretna gleba - niedolot z Big Killera... Masakatycznie było... Ktoś może to widział i był tam? A może na dh-zonie jest ten koleś co wtedy to przeżył ?
lukasz_olawa
Kontakt:

Post autor: lukasz_olawa »

BLEEEEEEEEEEE!!!!!! Ale masakra Jak to zobaczyłem to dobrze że siedizałem :/ Wyrazy współczucia 3m się :)
Moja fura: http://www.pinkbike.com/photo/1059373/
FULL RULEZZZZ :)
andrut
Kontakt:

Post autor: andrut »

Method_Man masz wiadomośc na priv.
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
bronuś
Kontakt:

Post autor: bronuś »

To zdjęcie jest straszne nie róbcie takich i nie pokazujcie ich.Takie złamania jak na pierwszym zdjęciu są bardzo poważne, należy uważac i nie ruszać ręką bo oto moze spowodować powikłania i wiekszy ból. Sam też kiedyś złamałem sobie obojczyk i wiem jak to jest, z ta różnica złamanie obojaczyzka jest 2 a moze trzy razy gorsze pod względem noszenia gipsu(ok 7,5 tyg.) , gdyż w duzym stopniu utrudnia ruch rekami.Trzeba uważać i wiedziec co i jak sie robi i liczyć sie z konsekwencjami.Kazda pomoc sie liczy, kazdemu to moze sie przydarzyc.
Pozdrawiam wszystkich i TRZYMAJCIE SIę MOCNO....
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

A no i pijcie mleko bo ma dużo Ca :D

Pozdrawiam :d
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
ODPOWIEDZ