włączaczam dzisiaj kompa a tu psikus...przed zalogowaniem wyskakuje mi okienko i w nim pisze:
"Prawdopodobnie jesteś ofiarą piractwa komputerowego. Kopia systemu Windows zainstalowana na tym komputerze nie jest oryginalna.
Do momentu uruchomienia na komputerze oryginalnego systemu Microsoft Windows w dolnej części ekranu będzie wyświetlany transparent oraz powiadomienie dotyczące logowania. Dzięki temu powiadomieniu będziesz mieć świadomość, że kopia systemu Windows zainstalowana na tym komputerze nie jest oryginalna.
Podczas procesu logowania do systemu Windows pojawi się monit o rozwiązanie tego problemu. Kliknięcie przycisku spowoduje wyświetlenie opisu kroków, które możesz wykonać."
dobrze ze chociaz komp normalnie dziala ale nie wiem czy czegos jeszcze Bil Gejts nie wymyśli...hehe
Jeśli macie piraty to nie ustawiajcie aktualizacji utomatycznych. Lepiej się chwile pomęczyc i ściagnąć samemu z jakiś stronek albo całe pacze byle nie łaczyć się ze stronką microsoftu.
nigdy wg. mnie nie bedzie konsekwencji uzywania pirackiego windowsa. dlaczego? bo korzystaja glownie z tego mlodzi ludzie, ktorzy pozniej beda korzystac z windowsa w pracy, poza tym dzieki temu windows jest standartem. a gdyby byly jakies konkretne akcje przeciwko wszystkim, ktorzy maja piracka winde to ludzie (szczegolnie mlodzi ludzie) przeszliby na linuxa. jakie bylyby konsekwencje tego dla microsoftu w dluzszej perspektywie mozna sie domyslec :)
Ja bym się już dzisiaj z chęcia na lunixa przesiadł, ale problemem jest brak programów, co prawda używam tylko kilku, ale właśnie te kilka zadecydowało ;(
Poszukaj w Dodaj/Usuń programy... Napewno gdzieś jest :) I rada dla wszystkich którzy mają nielegalne windozy - nie ściągajcie aktualizacji. A najlepiej ściągniejcie linuxa :D