Oszustwo przez SMS (ERA GSM)
Oszustwo przez SMS (ERA GSM)
UWAŻAJCIE!!!
Wczoraj dostałem od jakiegoś oszusta (nr kom. 698137693) SMSa z informacją, że wygrałem jakąś nagrodę w programie ERA PREMIA i żebym wysłał SMSa z wpisanym w treści nr komórki owego oszusta na nr 1120 żeby dowiedzieć się jak odebrac nagrodę.
Treść oryginalna:
" ERA:/
Wygrales nagrode rzeczowa w ERA PREMIA! Wyslij sms o tresci 698137693 na nr 1120 (koszt. 0,61 zl z VAT) aby dowiedzec sie jak odebrac nagrode. Gratulacje"
Gdybym wysłał SMSa to oczywiscie fiiut mialby zasilony telefon w TAKTAKu a koszt zostalby dołączony do mojej faktury.
TAKIE SMS-Y MOGĄ TEŻ PRZYCHODZIĆ Z INNYCH NUMERÓW!!!
Wczoraj dostałem od jakiegoś oszusta (nr kom. 698137693) SMSa z informacją, że wygrałem jakąś nagrodę w programie ERA PREMIA i żebym wysłał SMSa z wpisanym w treści nr komórki owego oszusta na nr 1120 żeby dowiedzieć się jak odebrac nagrodę.
Treść oryginalna:
" ERA:/
Wygrales nagrode rzeczowa w ERA PREMIA! Wyslij sms o tresci 698137693 na nr 1120 (koszt. 0,61 zl z VAT) aby dowiedzec sie jak odebrac nagrode. Gratulacje"
Gdybym wysłał SMSa to oczywiscie fiiut mialby zasilony telefon w TAKTAKu a koszt zostalby dołączony do mojej faktury.
TAKIE SMS-Y MOGĄ TEŻ PRZYCHODZIĆ Z INNYCH NUMERÓW!!!
[quote="KorreS"]
1. Nie przyjmą zgłoszenia bo nic się niestało (no chyba że wysłałbym tego SMSa i jak frajer zasilił konto tego buca).
nooo tak to juz jest w tym kraju dopiero jak by sioe stalo to oni by moze zaczeli cos robic... albo stwierdzili ze nie ma sensu bo to co sie stalo juz sie nie odstanie:P:/
1. Nie przyjmą zgłoszenia bo nic się niestało (no chyba że wysłałbym tego SMSa i jak frajer zasilił konto tego buca).
nooo tak to juz jest w tym kraju dopiero jak by sioe stalo to oni by moze zaczeli cos robic... albo stwierdzili ze nie ma sensu bo to co sie stalo juz sie nie odstanie:P:/
-
- Kontakt:
no to jest wk*** tez tak mam ale jesli debilowi konto zasilisz to zglaszasz do BOA i jemu blokuja nr a tobie niekoniecznie licza koszty na fakturke =) ja jak dostaje takiego sms a sie skapowalem przez neta o co chodzi to zawsze robie odpowiedz i **** **** *** *** ** *** :] juz nie przychodza :]
Sprzedam damper ROMIC DOUBLE D 240mm / 75 mm - 990 zl!!!
KorreSgdzie malowałeś kask??
TEraz coś z MIx Plusa, ostatnio dostałem esa iż:
W ramach przeprosin za utrudnienia otrzymujesz od Mix Plusa DAROMY PAKIET 30 MINUT w sieci PlusGSM. Aktywuj pakiet kodem: .... info pod nr 5655
Od:1188
ktoś to jeszcze dostał, jak to to co się stało??
W ramach przeprosin za utrudnienia otrzymujesz od Mix Plusa DAROMY PAKIET 30 MINUT w sieci PlusGSM. Aktywuj pakiet kodem: .... info pod nr 5655
ktoś to jeszcze dostał, jak to to co się stało??
http://www.pinkbike.com/photo/924780/
naaakurwiaj!
naaakurwiaj!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ktoś to jeszcze dostał, jak to to co się stało??[/quote]
Ja tam zaaktywawalem,kumple tez i nic sie JESZCZE nie stalo :p
Moze dlatego ze mi z opoznieniem ostatnio karte zaladowalo..czekalem 1 dzien po wprowadzeniu kodu :|
ktoś to jeszcze dostał, jak to to co się stało??[/quote]
Ja tam zaaktywawalem,kumple tez i nic sie JESZCZE nie stalo :p
Moze dlatego ze mi z opoznieniem ostatnio karte zaladowalo..czekalem 1 dzien po wprowadzeniu kodu :|
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: