Jazda po Parkach Narodowych...
Jazda po Parkach Narodowych...
Jak to jest z pedałowaniem po parkach narodowych w naszej ojczyznie?? chodzi mi m.in. o góry, bo po rowninach to raczej nie ma problemow... czy mozna jezdzic po jakichs szlakach, np dla koni itp, czy jeszcze na to nikt nie wpadl?? czy np po dolinach w zakopcu da sie pojezdzic??
BEZOWIAK www.republika.pl/bezowiak -nasz klubik
wizi W bieszczadach nie ma wyciagow itp. Trzeba albo wyjsc samemu na gorke. Albo miec tak jak ja rowerek do xc. I wyjechac. Mnie brakowalo troche tylnego zawieszenia na zjadach. Naprawde bylo hardcorowe dopierdzielanie. Jesli mialbym polecic jakos czesc bieszczad to Okolice Komancyz strasznie tanio. Nie daleko do sliczych Jeziorek Duszatynskich. Genialny zjazd itp. A jak nie to Poloniny i okolice Tarnicy. Tam juz troche drozej. Ale i tak naprawde tanio. Ceny wahcja sie od 5 do 20 zl za dobe ;]. A przygoda zajebista ;] Polecam :)
Ssij pento
no ja byłem w zeszłe lato w bieszczadach ale z buta i tam pilnuja żeby poruszać sie tylko po trasach wytyczonych dla rowerów, czasem trzeba zostawić rower w schronisku i iść dalej pieszo, widziałem jak pare osób dostało za to mandaty (50zł/głowe)
można się tanio przespać ( nawet za 5zł np w schronie BPN)
tereny są naprawde piekne i dzikie, polecam je
można się tanio przespać ( nawet za 5zł np w schronie BPN)
tereny są naprawde piekne i dzikie, polecam je
no bieszczady sa the best na rower, ja niestety sie w zeszlym roku nie zalapalem, ale ekipa z klubu byla i jak cos to zdjecia sa na naszej stronie. slyszalem opowiesci, ze juz na budkach tam dzie sie za wejscie placi, ostrzegaja ze mozna zabulic karnie, jak czlowieka zlapia... ale jak piszecie ze w zakopcu jezdzic mozna to git!! a i do ojcowa sie na majowke wybieramy w 20 pare osob :]
BEZOWIAK www.republika.pl/bezowiak -nasz klubik
na połonina ch w bieszczadach jest fajnie ale lepiej na tarnicy owiele bardziej chardkorowy i dłuższy szlak przeliczając to na godziny to na połoniny wchodzi sie ok. max 1,5 godz na jdłuższym szlakiem a na tarnice 4 godz. gorąco polecam tarnice aha i jak byłem to widziałem bike-rów na tarnich:)
tanio kupię hayes hfx 9 hd
w małopolsce NIE WOLNO PORUSZAC SIE ROWEREM PO SZLAKACH TURYSTYCZNYCH W PARKACH NARODOWYCH;/ Tylko wyznaczone szlaki, Tatry --> dolina chochołowska (do koscieliskiej nie wolno, a jest zajebista...), jest jeszcze kilka szlaków w tatrach, ale jakas kiszka, ograniczenie prędkosci max. do 20km/h;/ a w pieninach jest bezwzgledny zakaz;/ hehe, ale ja nad ranem wywloklem rower na "trzy korony" i ok 6-7am jak juz zjezdzałem to mnie straz lesna gonila, a na dole szlaku zaparkowali jakas terenowka i juz na mnie czekali:D ale dobra baba co sprzedaje oscypki na szlaku pokazala mi 'tajny skrot' i zwiałem - ale adrenalinka taka ze hoho:D
a i jak zapytałem z ciekawosci ile jest kary za taka jazde (pare dni pozniej) to mi powiedzieli ze do 5tys zł;/ droga sądowa blablabla...
a co do bieszczad to tam w wiekszosci mozna smigac na bike'u chyba dlatego ze tam jest przewaga parków krajobrazowych, a one sie rządzą ciut delikatniejszymi prawami niż narodowe...
a i jak zapytałem z ciekawosci ile jest kary za taka jazde (pare dni pozniej) to mi powiedzieli ze do 5tys zł;/ droga sądowa blablabla...
a co do bieszczad to tam w wiekszosci mozna smigac na bike'u chyba dlatego ze tam jest przewaga parków krajobrazowych, a one sie rządzą ciut delikatniejszymi prawami niż narodowe...
www.feel-free.pl