BR-M465

Lord MaGiK I
Kontakt:

BR-M465

Post autor: Lord MaGiK I »

mam ten hamule i strasz nie ciezko zacisnac zacisk ma chyba jakac sprezynke zajbiscie twarda czy ktps woe co zrobic zeby chodził lzej
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

nooooooooo kup jakies dobre i nowe pancerze i linki a bedzie dobrze mozesz tez klamke kupic nowa... u mnie chodzilo tez tak ciezko wymienilem klamke bo stara sie zlamala i chodzi super...
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

rozkrec zacisk i wsadz mieksza sprezynke, rozwiazanie nasuwa sie samo, czyz nie :) mozesz jeszcze probowac czyscic pancerz i testowac ustawienia klamki. jak nie pomoze to zmien hamulec :]
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Lord MaGiK I Nie wiemy jaką masz klamkę, ale wymiana na dobrą klamkę, zmiana pancerzy i ich przesmarowanie na pewno da wyraźny rezultat.
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

przede wszystkim zacznij od zmiany linki i pancerza....możliwe że masz już tam taki syf że to wszystko nie chce działać.....jeżeli po wymianie w/w podzespołów dalej będzie ciężko chodzić to się "pobaw" zaciskiem....rozkręć, przeczyść i ew. jak to jużRyyS powiedział wsadź bardziej miętką sprężyneczkę
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

RyySDragon-kr A nie sądzicie że zastosowanie miększej sprężyny upośledzi odbijanie hamulca, przez co hamulec kompletnie przestanie już dobrze działać...?
Moim zdaniem nadzieja w pancerzu, lince i ewentualnie w dobrej klamce. Poza tym jeśli jest to dość nowy hampel to może kwestia wyrobienia obecnej sprężynki.
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

no owszem, chlopak nie napisal jaka ma klamke a to duzo zmienia. poza tym cos mi sie wydaje, ze autor postu nie ma za duzych umiejetnosci w regulowaniu roweru... (sorry jesli sie myle) moze oddaj po prostu do serwisu?
Kamilek
Kontakt:

Post autor: Kamilek »

Cześć ;)
mi hamulec BRM515 chodził tak samo(czyt. mulił, ciężko odbijał) miałem klamke Tektro MT.1 (bardzo szybko lapie luzy i ma kijowa modulacje) i jakis pancerz z linka za 3zł. Natomiast niedawno wymieniłem klamke na Shimano LX linke BBB teflonową i pancerze Accenta tez z powłoką teflonową w środku. Rezultat był taki; nie dość,
że chodszi bardzo leciutko (jak w hydraulikach) to jeszcze bardzo ładnie odbija.
P.S. teraz mam jeszcze dłuższy pancerz do barspinów i chodzi lepiej niż z krótszym
Pozdro ;)
http://www.dartmoor.pl
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

no ja w sumie tez mam 475 mam jakas linke za 2pln i pancerze za 1,5 za metr;p i chodzi dobrze napewno lepiej od moich starych falek;d
KonradEx
Kontakt:

Post autor: KonradEx »

Tez mam ten hamulec kup dobre pancerze i linke przed zalozeniem wlej do pancerza wd40 albo jakis inny odrdzewicz a najlepiej jak masz ten hamulec na tyle to kup pancerzna cala dlugosc to tez duzo daje i i pozadna klama tez by sie zdala ja mam alivio klami i sa dobre szczystko chodzi miodzio.
ODPOWIEDZ