BR-M465
-
- Kontakt:
BR-M465
mam ten hamule i strasz nie ciezko zacisnac zacisk ma chyba jakac sprezynke zajbiscie twarda czy ktps woe co zrobic zeby chodził lzej
przede wszystkim zacznij od zmiany linki i pancerza....możliwe że masz już tam taki syf że to wszystko nie chce działać.....jeżeli po wymianie w/w podzespołów dalej będzie ciężko chodzić to się "pobaw" zaciskiem....rozkręć, przeczyść i ew. jak to jużRyyS powiedział wsadź bardziej miętką sprężyneczkę
RyySDragon-kr A nie sądzicie że zastosowanie miększej sprężyny upośledzi odbijanie hamulca, przez co hamulec kompletnie przestanie już dobrze działać...?
Moim zdaniem nadzieja w pancerzu, lince i ewentualnie w dobrej klamce. Poza tym jeśli jest to dość nowy hampel to może kwestia wyrobienia obecnej sprężynki.
Moim zdaniem nadzieja w pancerzu, lince i ewentualnie w dobrej klamce. Poza tym jeśli jest to dość nowy hampel to może kwestia wyrobienia obecnej sprężynki.
Cześć ;)
mi hamulec BRM515 chodził tak samo(czyt. mulił, ciężko odbijał) miałem klamke Tektro MT.1 (bardzo szybko lapie luzy i ma kijowa modulacje) i jakis pancerz z linka za 3zł. Natomiast niedawno wymieniłem klamke na Shimano LX linke BBB teflonową i pancerze Accenta tez z powłoką teflonową w środku. Rezultat był taki; nie dość,
że chodszi bardzo leciutko (jak w hydraulikach) to jeszcze bardzo ładnie odbija.
P.S. teraz mam jeszcze dłuższy pancerz do barspinów i chodzi lepiej niż z krótszym
Pozdro ;)
mi hamulec BRM515 chodził tak samo(czyt. mulił, ciężko odbijał) miałem klamke Tektro MT.1 (bardzo szybko lapie luzy i ma kijowa modulacje) i jakis pancerz z linka za 3zł. Natomiast niedawno wymieniłem klamke na Shimano LX linke BBB teflonową i pancerze Accenta tez z powłoką teflonową w środku. Rezultat był taki; nie dość,
że chodszi bardzo leciutko (jak w hydraulikach) to jeszcze bardzo ładnie odbija.
P.S. teraz mam jeszcze dłuższy pancerz do barspinów i chodzi lepiej niż z krótszym
Pozdro ;)
http://www.dartmoor.pl