BMX (pytanie laika :P)
BMX (pytanie laika :P)
heh bmxami nigdy sie nie interesowalem, ale wiem ze sporo osob stad ma rozeznanie w temacie :)
a wiec czym roznia sie bmxy, charakteryzuja itp do innych stylow jazdy : street, flatland, dert, racing, ewentualnie inne typy. ewentualne fotki, opisy, mile widziane.
no i moze opis tych dyscyplin co do czego sie zalicza. bede wdzieczny.
--
w sumie niepotrzebne mi to do niczego oprocz poszerzenia wiedzy - niemniej prosze o nieolanie topicu.
thx from the mountain ;)
a wiec czym roznia sie bmxy, charakteryzuja itp do innych stylow jazdy : street, flatland, dert, racing, ewentualnie inne typy. ewentualne fotki, opisy, mile widziane.
no i moze opis tych dyscyplin co do czego sie zalicza. bede wdzieczny.
--
w sumie niepotrzebne mi to do niczego oprocz poszerzenia wiedzy - niemniej prosze o nieolanie topicu.
thx from the mountain ;)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
gówno prawda. Różnią się. Ramy flatlandowe są dużo krótsze, mają specjalnie profilowaną przerwę między górną a dolną rur przy główce żeby się noga mieściła. Nie koniecznie muszą być pegi po jednej stronie do dirtu i streetu. Zależy od preferencji ridera, ale rzeczywiscie większość tak robi.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=257284
-
- Kontakt:
no to tak: wg dlugosci
racingowki ,dirtowki, vertówki, streetowki, flatówki :P
racingowki zazwyczaj sa z alu, lekkie, zwrotne :P dirtowki krotka kiera, dluga rama, latwiej sie x upy kreci :D... a dalej nie moge pisac bo mnie na sniadanie wolaja :DD
racingowki ,dirtowki, vertówki, streetowki, flatówki :P
racingowki zazwyczaj sa z alu, lekkie, zwrotne :P dirtowki krotka kiera, dluga rama, latwiej sie x upy kreci :D... a dalej nie moge pisac bo mnie na sniadanie wolaja :DD
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
kupcie...........
mam bmxa do sprzedania, na allegro link:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27314875
+ dodatki:
zapasowe kola, dodatkowe pedaly
to wszystko za 750 naprawde warto wiecej info na allegro , gg 1213661 lub kom; 698437562
+ dodatki:
zapasowe kola, dodatkowe pedaly
to wszystko za 750 naprawde warto wiecej info na allegro , gg 1213661 lub kom; 698437562
racing to takie mtb małe z alu ma korbe na pajaku.oski 10 i takie dziwne rzeczy.dirt to prosty długi rower z jednym hamulxcem bez pegów.street bez hamulcow lub z tylnym pegi zalezy jak kto lubi niektorzy bez niektorzy 4 wykorzystuja.pegi te sa ze stali i sa gladkie.flat pegi z alu grube szorstkie rama krotka ponizej 19cali do 16,5 chyba.dolna rura przedniego trojkata jest wysoko i wyginana albo spawana tak charakterystycznie.dirt 21 i 21,25cala street 20-21.
a vert to chyba taki street z 4 pegami.
a vert to chyba taki street z 4 pegami.