suntour ewolucja?

poldeck
Kontakt:

suntour ewolucja?

Post autor: poldeck »

Patrzcie państwo: Duro dorobiło się nowej korony. http://www.allegro.pl/item89775146_sr_s ... atis_.html <=tu ją widać. Nawet duro-e ją ma. Jak tak dalej pójdzie to te amorki zaczną być naprawdę fajne. No bo popatrzmy:
-e pracuje ładniutko
-jest tani jak pieprz
-dostał nową koronę dzięki czemu będzie trzymał nieco dłużej.

Duro-d z kolei stało się dwupułką i jak mi napisał jeden z nabywców jednak ma tłumienie hydrauliczne...

Jeszcze trochę i naszykuje się nam mała rynkowa rewolucja bo tanie produkty zaczną dorównywać tym drogim, a wtedy dopiero nastąpi przetasowanie cen. Ciekawe co z tego wyjdzie? Jak myślicie?

pzdro 4 all

pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Ja mysle tak, ze miałem DURO E .. i zeby tem amor był coś warty to musi miec mocniejsze tłumienie dobicie ... bo klaska jak .. klaskacz ;)

I sztywną oś .. tak ze 40mm średnicy :)

Co do korony to w E była taka od zawsze :) w 2005 tez :)

wiem bo miałem i połamałem :D
poldeck
Kontakt:

Acha to przepraszam nie wiedziałem. proszę o usunięcie topicu zanim zginę zalany powodzią obelg i wyzwisk...

pozdro 4 all
motomysz
moderator
Kontakt:

e tam :P

w sumie korona w Duro E wytrzymała ... ale raszta poszła w pizdu ;]

Suntour to temat do dyskusji bo zdań na jego temat będzie ło hohoh i jeszcze troche ;]
poldeck
Kontakt:

A ile Ty Motomysz ważysz? Tak ciekawy jestem bo sam ważę niwiele (jakieś 68kg) i chcę mieć skalę porównawczą...

pozdro 4 all
motomysz
moderator
Kontakt:

hehe jak go miałem to około 98 kg .. przez zime nie jeździłem wiec teraz jakies 103 kg :P

No nie mało wcale ;)

I chodził ogolnie bardzo ładnie, mogłem bo wyregulować pod siebie bez większych problemów.

Jednak złamał sie sam z siebie, ze zmeczenia materaiłu .. bo nie duzym skoku i idealnym lądowaniu .. a 2 miechy uzytwkonia amora to zdecydowanie za mało na "zmęczenie materiału" - nie wazne pod jaką wagą !!

Tym bardziej ze zastosowanie jest napisane jedno " FREERIDE !!
poldeck
Kontakt:

Co racja to racja. Ja mam duro d i gratis dostałem takie przeczucie (pocztą przyszło, po pół roku użytkowania:), że "jeszcze ten jeden drop i będzie kupa" :) A kasy jak był brak tak jest brak, ale zmusiłem się do zakupu kaszkietu i czuję się nieco pewniej:D A, że sprzedawcy łżą jak psy to na to trzeba brać naturalną poprawkę, koleś w sklepie wciskał mi kasetkę raz aż furczało, kupiłem tydzień później gdzie indziej i jak mu dałem kółko do zaplecenia i skręcenia (teraz bym nie dał) to mi powiedział, że kija a nie kasetkę kupiłem. Taki kraj...

edit=> A co w nim poszło?

pozdro 4 all
Renio
Kontakt:

Post autor: Renio »

hej,
ci kolesie z allegro szyją coś z tym tłumieniem
ja widziałem już w dwoch katalogach ze duro triple nie ma tłumienia olejowego
tak wogóle to chciałbym aby był wyposażony w taki sam system jak duro d
ja rozważam zakup ale nie wiem wogóle jak to działa jak przyjdą do sklepu u nie w mieście to chyba się dowiem

może ktoś ma jakieś informacje na temat pracy duro triplepoldeck to co napisałeś to jakieś pewnae informacje?

Ale tak na marginesie to wczoraj ładnie się sprzedawał za 359 zł poszło chyba 26 sztuk !
team www.CYKLOTUR.com
PoL
Kontakt:

Post autor: PoL »

ta korona jest taka sama jak w legendarnym ns-ie :)
Grzesiu
Kontakt:

Post autor: Grzesiu »

:) ale i tak santour nigdy nie doróna marzocchi nie mówie w sęsie technicznym bo to za 2-3 lata nastąpi na bank :) już na zawsze będzie tak ze każdy woli kupic najtańszego bombera i mieć Bombera nić santoura :) czy nie każdy kto zaczyna jezdzić jego celem jest śmigac na BOmberze :) pamiętam jak kiedyś wszyscy chceli mieć zet jedynke :) a teraz każdy zamiast tej zet jedynki chce mieć 66 lub 888 :) i tak b edzie w kółko :)
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

grzesiu - zebys sie nie zdziwil, ja tutaj na forum widzialem juz mnostwo razy 'lepszy nowy duro niz uzywka dj' - i zalamuje rece... ale dobra, niech mlodz jezdzi na duro, latwiej mi bedzie dorwac uzywke dja jak juz hajsiwo uzbieram ^^
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Grzesiu
Kontakt:

Post autor: Grzesiu »

;D no ja nie mówie ze teraz jest lepszy :P ale za kilka lat kto wie :) teraz dla mnie duro ejst dla ludzi którzy chcą mieć amortyzator warty swojej ceny :) czyli nowy amorek za 350zł :D
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
aDiJoS
Kontakt:

Post autor: aDiJoS »

To wkońcu Duro Triple ma to tłumienie olejowe czy nie? :/ pogubiłem się, może ktoś wie? :P
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

NIe, duro triple nie ma tłumienia olejowego! Pisali o tym w dodatkowych informacjach na dole strony. Nie wiem gdzie to znikęło... (?)

Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
motomysz
moderator
Kontakt:

Cszyvy pisze:'lepszy nowy duro niz uzywka dj' - i zalamuje rece...

No ja tak mówiłem dopóki nie złamałem Duro E !! i to jest wazne DURO E !! Gdybym go nie połamał to nadal bym tak twierdził. Bo jego kultura pracy jest o wiele (wg. mnie [opinie subiektywna !!] ) lepsza od kultury pracy np DJ III 2004 czy DJ III 2005. Poporstu amor śmiga i to naprawde dobrze, a biorąc pod uwage koszty i robiąc sobie bilans plusów i minusów to (zaznaczam ze gdyby ten amor był bardziej wytrzymały) poporstu wychodzi ze bardziej opłaca sie kupić DURO E. Swoją drogą gdyby on miał np sztywną oś to pewno bym go nie zmienił.

Koniec i kropka - opinia subiektywna.

A na koniec żeby nie było, obecnie jeżdze na DJ II 2004 na oś 20 mm w skoku 150mm (OEM ze Speca Big Hita). I lubie Bombery ;]
zawiasbartek
Kontakt:

Post autor: zawiasbartek »

thomas1988,aDiJoSa nie pomysleliśćie o tym ze jak piszą tłumienie olejowe to maja na mysli ten cardgidz z olejem??

pozatym ja bym chcIAŁ FLAKI Z MOJEGO DURO, dolna legi na os 20mm i korone chodzby jak w tym triple bo jest podobna do dirt jumperowej miejmy nadzieje ze sie nie bedzie tak sypać;D

thomas1988w sklepie u monczana powinny być (na H) tak wnioskuje z aukcji na allegro
[S][S] http://tiny.pl/7s3h
Renio
Kontakt:

Post autor: Renio »

zawiasbartek pisze:b]thomas1988[/b]w sklepie u monczana powinny być (na H) tak wnioskuje z aukcji na allegro
teoretycznie oni tylko tak piszą na allegro od groma fajnego towaru a w sklepie na osiedlu h jak za komuny lub 10 lat temu.
Gadałem z tym dziadkiem i mówił że to jest kwestia zamównienia maja mieć w piątek w meridzie i na dniech w shopie,

Chłopaki jeśli mieliście juz styczność z duro triple zawet "pompując" go gdzieś sklepie w formie testu oczywiście ;) to podzielcie sie swoimi opiniami.

Nie wierzę że gdzieś w Wa-wie, Krk lub Poznaniu nikt nie miał z nim do czynienia, ciekw jestem jak działa.
team www.CYKLOTUR.com
poldeck
Kontakt:

Ja napisałem tylko, że jeden z tych co kupili napisał mi w mejlu, że tłumienie ma. Czy wiedział co pisze to już jego sprawa... Co do sprawy suntour-marzocchi to wiadomo, że póki co to walka strasznie nierówna, ale jak pokazuje duro-e pracować pięknie się da nawet za małą kasę, a jako, że w wytrzymałości przyszłość suntoura to myślę, że nad tym będzie ostro pracował i pewnego dnia (za 2-3 lata) osiągnie coś, co naprawdę będzie ładne pod wieloma względami. Wtedy zadecydują prawa rynku: kupowane będzie to co przy zadowalającej wytrzymałości jest tanie. Koniec i kropka.

pozdro 4 all
motomysz
moderator
Kontakt:

poldeck dokładnie :)

Oni musza zacząć stosować otwartą kompiel, bo to dzieki temu widelca Bombera pracują tak ładnie i są praktycznie bezserwisowe ;]
ODPOWIEDZ