wuzekpros pisze:ale moderator powinien byc wzorem ;)
no to daje dobry przykład nie :)
Chamstwo i złodziejstwo trzeba tępić w zalążku.
A co do ginących paczek.
Dzis odebrałem przesyłke. Telefon Nokia 3300. Był zapakowany w pudełko Nokii. Obwinięty prześwitującym papierem szarym. Nie ubezpiczony, ale z drukiem na pobranie 300 zł. I na pacze było napisane "Ostorożnie telefon komórkowy".
I uwaga uwaga ... PACZKA DOSZŁA !!!! Niesamowite no nie panie Zao ?? Normalnie fenomen !! Paczka nie zgineła !! A zeby było śmieszniej to została wysłana z Gdańska .. wiec w sumie przejechała CAŁĄ POLSKĘ !!
No tak .. ale ty jestes biednym i pokrzywodzonym przez los studentem. Któremu giną wszystkie paczki.
Jeszcze co do częsci i do tego ze pracujesz biedaku i sie uczysz. Sprzedaj rame i co tam jeszcze masz droższego w rowerze i oddaj kase ludziom.
Człowieku, tu juz nawet nie chodzi o to, że ty oddasz tą kase.
Zamroziłeś Ewie 250 zł na kilka miesięcy. Przez miesiąc jestem w stanie zainwestować 250 zł w taki sposób ze zarobie na tym drugie tyle. Wiec generlanie po upływie miesiące mam zysk 250 zł. Mam juz 500 zł. Po kolejnym miechu mam 1000 zł a po 3cim mam 2000 zł. Czy ty tego nie rozumiesz ?? To sie nazywa "zamrożenie funduszy" pewno Cie tego uczyli na tej Twojej uczelni. No chyba ze studiujesz "rozmnażanie zwierząt futerkowych".
Nawet jeśli jej oddasz kase, to zabrałeś jej mozliwość inwestowania. Wiec suma sumarum okradłeś ją na o wiele większą kwote. I tu jest jeden z wiekszych problemów których nie rozumiesz.
Jestes ateistą. Super, chulaj dusza piekła ni ma. Niestety jest i nazywa sie "więźienie". Jeśli ktoś teraz dośc mocno nie da Ci do zrozuemia ze robisz źle to skończysz pod celą. Przykre ale prawdziwe. Niestety w mojej religii , po sakremniec spowiedzi świętej nastepuje "zadośćuczynienie Bogu i bliźnim". Ty mozesz sie wyspowiadać (oddac kase) ale jest jeszcze zadość uczynienie. I niestety, ale tak jak pisałem wczesniej. Powienies sie wreszcie poczuć do winy i stanąć na wysokości zadania.
Nie wisisz ludziom 100 tys złotych. Sprzedaj rower, oddaj co nie Twoje, i zrekompensuj ludziom strate. Niestety, to ty tu jesteś na spalonej pozycji a nie ja.
Zachowaj wiec resztki pseudo HONORU i postaraj nie pogrążać sie jeszcze bardziej.
Dam Ci na koniec dobry przykłąd. Napisze jeszcze raz to co pisałem wczesniej. Gdy ja dam ciała na allegro (np wysyłając paczke priorytetową później nie następnego dnia po zaksięgowaniu wpłaty) to staram sie zrekompensować strate swojemu klientowi. Najczęsciej wkładam do paczki 2 zł (za priorytet) i dokładam 2 ... czasem 3 arkusze naklejek roweroych których mam "wpizdu i jeszcze troche" i które kiedyś sprzedawałem na allegro po 10 zł za komplet.
Jestem ciekaw czy będziesz miał na tyle honoru aby wyjść z twarzą. Choć obawiam sie ze nie....