Nowa kolekcja krossa
jeżeli nie mieliście okazji na krossie jeździć to się nie udzielajcie...ja też moge se napisać że coś na czym nie jeździłem jest do du**...mam krossa(co prawda hardtail dualowy) i jestem z tego dumny że dałem za ramkę 250zł a koleś na identycznej wymiata z 8m dropów i 9m hop...niektore firmy robiące"dobre" ramy już dawno idzie na ilość nie na jakość a kross się przynajmniej stara i za kilka lat to może być jedna z lepszych firm na polskim rynku...a i weźcie pod uwage to że kross przedewszystkim stara się robić tanie ramy...bo podejżewam że jakby mieli zrobić ramkę za ponad 2K to by zrobili taką wymiatarkę że glowa mała...
http://www.pinkbike.com/photo/608703/
jojosize pisze:mam krossa(co prawda hardtail dualowy) i jestem z tego dumny że dałem za ramkę 250zł a koleś na identycznej wymiata z 8m dropów i 9m hop...
http://www.pinkbike.com/photo/608702/
1) to nie jest rama dualowa
2) 8 metrowy drop .. pogrtulować fantazji !!
---------------------------------------------
Co do Krossa, mam z nim dużą stycznośc przez to ze poczynam sobie w sklepie który jest dystrybytorem krossa.
Powiem tylko tyle.
Jak przyjdzie paczka z Giantem na osprzecie ACERA to tylko złozyć do kupy i mozna jeździć.
Jak przyjdzie KROSS na Acerze to sie to reguluje 2 godziny.
Nie wiem czemu, nie wiem co oni z tym robią, ale takie są fakty.
Nie wierzysz ?? Twoja sprawa...
-
- Kontakt:
jestem pod wrażeniem...ta firma pne się dość szybko w góre...jeszzce niedawno robiła makrokesze.W tym DH-biku to mam troszke zastrzeżeń co do tej kratownicy z literką K oraz dalej aż do sztycy...nie wygląda to solidnie...bardziej mi się podoba ten już bardziej znany model z PIkiem...a ten do XC wygląda dość profesjonalnie...ramka sprawia dość dobre wrażenie :) osprzęt też niczego sobie :)
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
motomysz po pierwsze coś ci niewyszedł link z fotą...po drugie nie wiesz o jaką ramę chodzi to się nie udzielaj a po trzecie jak w Krakowie nie macie 8m dropów to nie znaczy że u nas też nie ma...a co do krossa z acerą to zauważ że na bank jest w pi$du tańszy od gianta więc nie porównuj bo ja fiata punto też se moge porównać do ferrari F430...
jojosize Juz zmieniłem fotke, oglądałem duzo i przez przypadek co innego wkleiłem.
Pokaż mi kogoś kto skoczy na tym 8 metrów dropa <rotfl>
PS. Mierzy się róznice poziomów pomiedzy wybicie m a lądowanie.
ALE osprzęt to osprzęt. I można porównywać fiata punto i ferrari, pod warunkiem ze miały by np TĄ SAMĄ SKRZYNIE BIEGÓW !! i w jednym by działała ok a w drugim z dupy.
Pokaż mi kogoś kto skoczy na tym 8 metrów dropa <rotfl>
PS. Mierzy się róznice poziomów pomiedzy wybicie m a lądowanie.
jojosize pisze:.a co do krossa z acerą to zauważ że na bank jest w pi$du tańszy od gianta więc nie porównuj bo ja fiata punto też se moge porównać do ferrari F430...
ALE osprzęt to osprzęt. I można porównywać fiata punto i ferrari, pod warunkiem ze miały by np TĄ SAMĄ SKRZYNIE BIEGÓW !! i w jednym by działała ok a w drugim z dupy.
Coz, przyznam, ze dropa akurat nie widzialem w wykonaniu goscia, o ktorym mowa, ale widzialem np. calkiem ladne tricki na 9-metrowej hopie. I biorac pod uwage jego umiejetnosci, jestem pewien, ze dropa, o ktorym mowa (jest zaraz obok, bo domyslam sie, ze chodzi o DSD) tez zaliczyl. Jezdzi wlasnie na takim Krossie (tylko bialym).motomysz pisze:Pokaż mi kogoś kto skoczy na tym 8 metrów dropa <rotfl>
A to nowina!motomysz pisze:PS. Mierzy się róznice poziomów pomiedzy wybicie m a lądowanie.
Ja jestem zdania że kross zaczyna dostrzegać nowy rynek który jest wręcz głodny tanich i dobrych konstrykcji na które z tego co widze krossa stać popieram pomysł żeby dać to znanym zawodnikom i zeby się wypowiedzieli o ich pracy bo kto wie jeśli pomys chwyci to przyszly za rok mogą to być konstukcje naprawde dobre jak narazie to początek zobaczymy co będzie dalej
Wooyek no ty wiesz co gadasz...ten ziomek na tym krossie wymiatał dobre kilka miechów nawet miał na 9m hopie supermana z lądowaniem na jajach:P:P:P a ramka tylko się trochę przez ten czas zarysowała i poobijała...
motomyszmi w porównaniu akurat nie chodzi o osprzet tylko o cene...niby warszawa i los angeles się wiele nie różnią...i ty i ty beton...a jednak jest kolosalna różnica między tymi dwoma miastami...pozatym zobacz sobie w MAGAZYNIEROWEROWYM nr 23 z przed roku porównanie rowerów do 1300zł...16 rowerów Giant,Kelly's,Scott itp a wygrał kross...dlaczego??...
kiedy coś porównujesz to porównuj z tej samej półki cenowej a kross za ok 2500zł na bank ma lepszy osprzęt niż giant czy author za ta cene bo w krossie nie płacisz ża plakietke tylko za sprzęt...
i najlepszy bajer...ile widziałes takich ram jak moja??2??3?? a takich dragstarów jest nasrane na ulicach że już zliczyć nie idzie...i nie gadaj że dragstarów jest dużo bo sa dobre..możliwe ale ja zwłaszcza po nowym malowaniu mam pewność ze nikt nie ma takiego bika jak mój ito jest zajedwabiste...
motomyszmi w porównaniu akurat nie chodzi o osprzet tylko o cene...niby warszawa i los angeles się wiele nie różnią...i ty i ty beton...a jednak jest kolosalna różnica między tymi dwoma miastami...pozatym zobacz sobie w MAGAZYNIEROWEROWYM nr 23 z przed roku porównanie rowerów do 1300zł...16 rowerów Giant,Kelly's,Scott itp a wygrał kross...dlaczego??...
kiedy coś porównujesz to porównuj z tej samej półki cenowej a kross za ok 2500zł na bank ma lepszy osprzęt niż giant czy author za ta cene bo w krossie nie płacisz ża plakietke tylko za sprzęt...
i najlepszy bajer...ile widziałes takich ram jak moja??2??3?? a takich dragstarów jest nasrane na ulicach że już zliczyć nie idzie...i nie gadaj że dragstarów jest dużo bo sa dobre..możliwe ale ja zwłaszcza po nowym malowaniu mam pewność ze nikt nie ma takiego bika jak mój ito jest zajedwabiste...