Syf na forum

Śledziu
Kontakt:

Syf na forum

Post autor: Śledziu »

Zakładam ten topic bo wkurwia mnie że na forum jest syf.

Cały czas są jakieś ******* teksty. Trwa bezustanne floodowanie forum niekonstruktywnymi postami które jedynie zawierają teksty w stylu 'może być', 'to gówno'. W prawie każdym topicu tak jest.

Dodatkowo cały czas ludzie zakładają tematy w stylu 'dartmoor czy dragstar' itp. Chociaż na forum już o tym bylo ze 100 tysięcy razy. I wsytarczyło by skorzystać z wyszukiwarki.

Proponuję więc (aby szybciej wyłapywać takie ******* posty i tematy) dodać do forum modyfikację która polegała by na tym że byłby przycisk przy każdym poście 'zgłoś moderatorowi'. Po wciśnięciu go informacja o jakiś nieprawidłowościach pojawiała by się u wszystkich moderatorów. Co wy na to?
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

Śledziu pomysł z moderatorami dobry tylko niewiadomo jakby wypalił. No ale faktycznie niektórzy to już wogle chyba zapomniali że cos takiego jak opcja "SZUKAJ" istanieje. I tzreba by zwrócić uwagę np. na to, że coraz więcej osób robi sobie z forum giełde :/ czytasz "SPRZĘTOWNIE" a tu Ci sie temat nasówa "kilka części na sprzedaż" etc.
www.roztocze.yoyo.pl
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

"Proponuję więc (aby szybciej wyłapywać takie ******* posty i tematy) dodać do forum modyfikację która polegała by na tym że byłby przycisk przy każdym poście 'zgłoś moderatorowi'."

Podoba mi się ten pomysł. Myślę że tez można byłoby "zatrudnić" kilku nowych, rzeczowych moderatorów. Bo jak widać starzy nie zawsze chociażby mają czas. Kilku bardzo żadko się pojawia i ciężko tym kilku aktywnym (motomysz, Paul głównie) ogarnąć to wszystko.

MACIEKZ, moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby też wprowadzenie moderatora do sprzętowni. Ja powli przestałem korzystac z tamtego działu, gdyż jest tam taki burdel że po prostu żal to czytać...
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

bardzo często jest tak, że nie ma żadnego moderatora na forum, wiadomo nikt nie siedzi tu 24/7 ale często przez długi czas nie ma nikogo z "10".

Śledziu- wysłałeś mi priva, ale nie moge już nic zrobić (usunąć, zablokować), napisałem do Paula, ale na gg nie widu, nie słychu.
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

konex burdel nie tylko w Sprzętowni tkże i w dziale dla początkujących ;/ jak widze po raz dwudziesty temat "dragstar+duro=dobre geo?" to mnie szlag trafia i krew zalewa tak jak stoje. albo coś typu "duro czy sztywniak" Tego w ch*j jest ale nikt nie korzysta z wyszukiwarki
www.roztocze.yoyo.pl
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

taaa teraz po wejsciu na forum wszedzie powinno pisac: "zanim napiszesz pomysl i uzyj szukajki"
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
konex
Kontakt:

mAcieKz Myśle że doskonale większość z nas rozumie co Cie boli... Niestety nic na to nie poradzisz ;/ Trzeba blokować wszystkie te tematy w pizdu.

GÓRNIK No niestety jest tak że wielu z nich naprawde zadko odwiedza to forum.

nikom - bywa, ale troche w moim odczuciu zalatany (wiadomo)
3,143k4r2 - żadko ostatnimi czasy, jakby coraz żadziej
MaxDamageDA - Coraz żadziej, i mało konkretnie. Czasami bardzo konkretnie ale to głównie o Avalanche ;P
Chrabał - bywa, ale też ostatnio żadziej kolege widze
Inur - bywa
p0l0n3zz^ - bardzo żadziutko...;/
motomysz - dość często
Paul - aktywny,ale nie przesadnie
kapkama - hm, widziałem go ze dwa razy na forum..
KaKTuSSS - jak już to o starych Marzochach :P

Hmmm...takie moje obserwacje. Moze byc też taka kwestia że po prostu nie są aktywni w postach, ale obserwują z boku sytuacje i coś tam działają,blokują, zamykają i tak dalej. Ale za mało, za żadko. Za dużo nadal jest syfu. Może za mało siły roboczej ...
Śledziu
Kontakt:

To że moderacja nie wyrabia to norma. Sam jestem adminem jednego forum i byłem moderatorem na kilku innych i wiem że coś takiego z początku jest trudne do wprowdznenia. Jednak po pewnym czasie pzrynosi wymierne korzyści. I nie musi być to jakiś przesadny rygor. Wystarczy aby ludzi nauczyć czytania. A jeśli ten skład moderacji (do którego nic nie mam) co teraz jest nie ma czasu na utrzymywanie porządku na forum to chyba powinien być przeprowadzony jakiś nabór dodatkowej 'siły roboczej'..
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

Śledziu pisze:Proponuję więc (aby szybciej wyłapywać takie ******* posty i tematy) dodać do forum modyfikację która polegała by na tym że byłby przycisk przy każdym poście 'zgłoś moderatorowi'. Po wciśnięciu go informacja o jakiś nieprawidłowościach pojawiała by się u wszystkich moderatorów. Co wy na to?
takie cos powstanie albo przynajmniej jest pomysl zeby powstalo - z tym ze na to trzeba poczekac az Nikom wroci do polski, a ta chwila nie nadejdzie tak szybko.

jestem za wprowadzeniem takiego systemu, znacznie ulatwiloby to prace nad tym forum.

poza tym zostanie wprowadzony system zglaszania naruszania przez uzytkownikow regulaminu - cos a'la powyzsza propozycja z tym ze nie dotyczaca konkretnych postow.
www.trialshop.pl
Śledziu
Kontakt:

Dodatkowo proponowałbym wprowadzić jakieś regulacje co do nazywania tematów m.in. w Sprzęcie. Bo tematy w stylu 'Który lepszy?' (autentyczne) nic nie mówią i aby się zorientować o czym temat jest to muszę go otworzyć.

Dodatkowo w Sprzęcie można by było dodać coś takiego jak prefixy. Nazwa tematu o jakimś amortyzatorze (np. o tuningu amorka duro) brzmiałby '[amortyzator]Jak tunningować Duro', albo o korbach: '[korba] Gdzie mogę kupić blaty na jedną śrubę?'. Itp.
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

konex żeby zarządzać forum nie trzeba mieć normy 15 postów dziennie, ja siedze nieraz kilka h dziennie, a pisze mało, bo nie mam na to czasu, wywalam przesówam itd itp. ale narzekają bo mnie nie widzac, jesli nie mam nic do napisania nie pisze "tak" "nie" itp...

A sprzętownia to zupełnie inna sprawa i jedyny związek jaki ona ma z fotum to server na którym lezy...
Śledziu
Kontakt:

Ja pisząc Sprzętownia miałem na myśli dział 'Sprzęt' na forum :)

I przeprawię post aby nie był mylący..
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

konexNo właśnie co ty chłopie piszesz.. to, że ktoś się nie wypowiada na forum to nie znaczy, że nie pilnuje... nie wiem dlaczego wogóle tak pomyślałeś, ponieważ twój tok rozumowania jest bez sensu...

Śledziu
Na forum przychodzą nowi użytkownicy, którzy nie znają "panujących tu zasad" i myślę, że stąd takie zamieszanie...
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Xxsin pisze:Na forum przychodzą nowi użytkownicy, którzy nie znają "panujących tu zasad" i myślę, że stąd takie zamieszanie...

Stąd możnaby wprowadzić, jakieś widoczne "przepisy", bo jestem przekonany, że żaden nowy użytkownik forum nie zagląda do FAQu i Regulaminu.
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

GÓRNIK Też tak myślę, że żaden nie zagląda.. bo sam nie zaglądnęłem tam przez pierwszy rok od kąd się zarejestrowałem... Ale chyba nie ma sposobu na to, żeby zaglądali :/
konex
Kontakt:

XxsinPaul Kurwa proszę Was bardzo, czytajcie uważnie...

"Moze byc też taka kwestia że po prostu nie są aktywni w postach, ale obserwują z boku sytuacje i coś tam działają,blokują, zamykają i tak dalej"

Pozdrawiam, rozumiem sytuacje.
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

GÓRNIK pisze:
Xxsin pisze:Na forum przychodzą nowi użytkownicy, którzy nie znają "panujących tu zasad" i myślę, że stąd takie zamieszanie...

Stąd możnaby wprowadzić, jakieś widoczne "przepisy", bo jestem przekonany, że żaden nowy użytkownik forum nie zagląda do FAQu i Regulaminu.
A można by bylo zrobic tak, że nowo zarejestrowani użytkownicy nie mogli by pisac przez określony czas np. przez 2 tygodnie tylko by po prostu czytali różne tematy w tym te które mówią o zasadach panujących na forum i wtedy by nie zakładali durnych topiców bo wiedzieli by że zostaną zjechani. Co o tym myślicie ??
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

Śledziu pisze:Dodatkowo proponowałbym wprowadzić jakieś regulacje co do nazywania tematów m.in. w Sprzęcie. Bo tematy w stylu 'Który lepszy?' (autentyczne) nic nie mówią i aby się zorientować o czym temat jest to muszę go otworzyć.
w miare mozliwosci staram sie zmieniac nazwy takich tematow.

poza tym w ustawkach tez zrobil sie burdel:
http://www.dh-zone.com/forum/viewforum. ... &start=120
tak wygladaly tematy na poczatku, nazwa miejscowosci w kwadratowym nawiasie i krotkie info...
po jakims czasie zrobil sie taki syf ze nie dalo sie tego uporzadkowac.
www.trialshop.pl
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

zuku pisze: A można by bylo zrobic tak, że nowo zarejestrowani użytkownicy nie mogli by pisac przez określony czas np. przez 2 tygodnie tylko by po prostu czytali różne tematy w tym te które mówią o zasadach panujących na forum i wtedy by nie zakładali durnych topiców bo wiedzieli by że zostaną zjechani. Co o tym myślicie ??
a wyobraz sobie taka sytuacje: ktos wchodzi na forum czyta sobie jest fajnie ale nagle okazuje sie ze ma cos waznego do powiedzenia - ot np jest temat o prosach, jada po jednym a on chce cos napisac - no i teraz bedzie czekal 2 tygodnie? pomysl bylby dobry ale tylko w teorii
http://bodzio.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ