odbita pieta, jakies rady prosze

Eee...
Kontakt:

odbita pieta, jakies rady prosze

Post autor: Eee... »

hej, ktecilem cobie dzis 360 na hopce w lecie ale przychaaczylem przodem o drzewo, ewakulowalem sie ale jebnolem z 3 m prosto na piete, napierdala jak dzika, macie jakies pomysly jak przyspieszyc leczenie?
Grzesiu
Kontakt:

Post autor: Grzesiu »

Taaaa :D przyznaj się co żeś przeskrobał ze ci na policji wpierdolili :P
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

Eee... rozmasuj sobie i posmaruj Fastum (Bacy pomaga <lol2>)
www.roztocze.yoyo.pl
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

no ja mialem podobnie w szkole jak skakalismy z dachow;p zle se stanolem i tak mnie naperdalalo ze chodzic nie moglem i wogole mi spuchlo poszlem do lekarza przeswietlenie i pierdoly ale nie bylo zlamane tylko potluczone mocno tak lekarz mowil lerzalem w gorze z noga w gorze:P he i z miesiac nie moglem chodzic znaczy pierwsze 2 tygodnie a pozniej tak kulalem:P no i dopiero na zakonczenie roq szkolnego poszlem a na pocatku czerwca to sie stalo...
__Panracer__
Kontakt:

Post autor: __Panracer__ »

No niestety jedyne co możesz zrobić to obołożyć czymś pięte, smarować maścią... No ale przerwa jest konieczna....
http://www.pinkbike.com/photo/934498/|| gg 1868226
mdfkkkka
Kontakt:

Post autor: mdfkkkka »

no to ostro napierdala, kiedys przy odwijce z fakie zle satanelem jedna noga, pozniej drugą, i tak jeszcze kilka razy to 3dni kulałem na 2 nogi, tydzien pozniej jeszcze bolało, ale zaczelem jezdzic i tak jakby sie dotarło i juz nieboli od dluzszego czasu. W Twoim przypadku proces gojenia powinien trwac x razy dluzej niestety
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

Eee... idż na pogotowie niech Ci zrobia zdjecie i zoabczysz jak jest bardzo źle to gips . Moj kumpel własnie tak miał jak skakał ze schodów na desce i spadł jakos nieszczesliwie na noge. Bolało bolało i nie pszestawało i boszedł na pogotiwie .Okazało sie ze to cos powazniejszego i dwa tyg gipsu. Ale lepsze teraz dwa tygodnie niz w sezonie chocby tydzien ...
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
kamil14-89
Kontakt:

Post autor: kamil14-89 »

miałem to samo jak manuala robiłem przy dużej prędkości spadłem z bike i walnełem z całym impetem piętą w beton. przez 3 tygodnie niemogłem na pięcie stanąć i smarowałem ją jakąś maścią na stłuczenia niepamiętam jak się nazywała coś na a......., co najgorsze to bedzie cię długo bolało i na rowerqu nie pośmigasz. pozdrower
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

Jest taka dobra rzecz co sie Ketoprom nazywa. To
żel w płynie zamknięty w takich grubszych woreczkach o wymiarach 20cmX20cm. W środku w żelu pływa malutka metalowa blaszka. Jak ją przełamiesz to zachodzi reakcja chemiczna, żelik twardnieje ale za to na dobre pół godziny sie rozgrzewa. Przyłożyć do pięty i czekać (można lekko pocierać). Mi na wiele stłuczeńpomogło i drogie nie powinno być ;]
www.roztocze.yoyo.pl
Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

kurde zadnego magicznego sposobu, 2 tyg bez rowerku to ja bede mial duze zaleglosci, ale trudno trzeba sie kurowac:P
login_zone
Kontakt:

Post autor: login_zone »

ja odbilem 2 x prawa piete raz lewa i 2 razy dlon :/ no boli jak cholera zwlaszcza przy drugim razie no a opuchlizna mi nie zeszla mimo ze minal juz ponad rok od niektorych wypadkow =) no i zadna masc na to nie pomaga tak w 100%.probuj smarowac ben gay bo jest rozgrzewajacy to teoretycznie szybciej siniak schodzi
Sprzedam damper ROMIC DOUBLE D 240mm / 75 mm - 990 zl!!!
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

trzeba przeczekac :D a jak rozgrzewanie ma cos pomoc to proponuje plastry pieprzowe :D
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
FANKA
Kontakt:

Post autor: FANKA »

Ja wlasnie ostatnio jak skoczylam ze schodow odbilam ale 2 piety!!! Myslalam ze po 2,3 dniach przejdzie ale nic z tego! Zaczelam smarowac mascia Altacet - robie sobie 4 razy dziennie oklady na jedna piete (ta, ktora bardziej boli) i troche przeszlo ale teraz jakby stanelo w miejscu i nie moze przejsc :( Ta druga pieta mnie troche boli ale moge na niej chodzic a na tamtej nie moge - musze na paluszkach :|
Jak dotykam to nie bola mnie same piety ale nad pietami (tam jest takie jakby wglebienie). Jak rano wstaje to nic nie boli ale jak tylko troche pochodze np. do sklepu wyjde to od razu sie zaczyna :cry: Tak juz mam ponad tydzien. W moim przypadku mniej boli jak jade na rowerze bo nie naciskam pieta tylko srodkiem stopy albo palcami. Pewnie nie bede mogla na WF-ie w szkole cwiczyc przez jakis czas.
Najlepiej by bylo chyba na pogotowie isc z tym. Ale ja najbardziej boje sie gipsu :cry: Nigdy nie mialam nogi w gipsie i nie umiem chodzic o kulach!!! I to jeszcze w pierwszy dzien roku szkolnego przyjsc do szkoly z noga w gipsie - super :cry: Musze liczyc na to ze przepisza mi np. jakas lepsza masc... Juz nie wiem co robic
Moje marzenie! http://www.hcfr.pl/images/news/n-test-transition_bikes_bottlerocket_1_8.jpg
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Bezwzględnie do lekarza. Gipsu na stłuczenia się nie stosuje, a jak coś więcej i wpakują Cię w gips, to się o kulach nauczysz chodzić. Zawsze nowe doświadczenie i bać się nie ma co
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Ja przez prawie 3 miechy noge w gipsie mialem i o kulach chodzilem ;) Nic strasznego tylko dobrze jest miec silne rece :)
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Ja przez prawie 3 miechy noge w gipsie mialem i o kulach chodzilem ;) Nic strasznego tylko dobrze jest miec silne rece :)
zhorowany
Kontakt:

Post autor: zhorowany »

Jak ja troche cwiczylem parkour a tak naprawde bardziej w skakanie z wysokosci to jak skoczylem z wysokosci tak na oko pomiedzy 1 a 2 pietrem i mi kolano poszlo
i niema zadnego zlamanie przesuniecia ani nic ale mam spuchniete dokladnie rok bez 3 dni ;] bo to sie 1 wrzesnia wydarzylo :D
zhorowany
Kontakt:

Post autor: zhorowany »

Jak ja troche cwiczylem parkour a tak naprawde bardziej w skakanie z wysokosci poszedlem to jak skoczylem z wysokosci tak na oko pomiedzy 1 a 2 pietrem i mi kolano poszlo to mi bardzo spuchlo... i niema zadnego zlamania przesuniecia ani nic ale mam spuchniete juz dokladnie rok bez 3 dni ;] bo to sie 1 wrzesnia wydarzylo :D
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

2,5 roku...
http://dhcyc.pinkbike.com
ODPOWIEDZ