problem z meilem na o2.pl

Dareko
Kontakt:

problem z meilem na o2.pl

Post autor: Dareko »

witam mam taki problem mam jedno stare konto na o2 pl i nie umiem sie teraz tam zalogowac nie wiem czemu prawie co dzien tam sie loguje a od kilku dni nie umiem wiem ze cos takiego sie dzieje ale jak mam to naprawić??
Dareko
Kontakt:

prosze moderatora o usuniecie topicu bo naprawilem problem
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Powiem Ci tak, o2 od jakiegos czasu daje ciala i to bardzo konkretnie. WYdaje mi sie ze troszke przeliczyli sie ze swoimi 1gb skrzynkami i sobie teraz nie daja rady. Juz 2 x mialem sytuacje ze nie moglem wejsc do swojej skrzynki odbiorczej, a kiedy tzw awaria juz minela to mialem czysta skrzynke. Najbardziej wqrwil mnie fakt iz mialem tam wazne rzeczy np kopie prac dyplomowych rozne testy, zagadnienia ze studiow itd itd... Oczywiscie Panowie z O2 napisali mi ze oni nie archiwizuja takich informacji i ze nie ponosza zadnej odpowiedzialnosci za utracone informacje. Dobra rada - o2 uzywaj sporadycznie do wysylania jakis duzych plikow a nie do osobistej waznej poczty.
n0 ridE n0 fUN
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

jaka poczte w takim razie polecasz? ja uzywam o2, od poczatku jak korzystam z internetu i wszystko jest, ale jesli sa takie waly... nie chcialbym stacic zawartosci skrzynkki
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Ja rowniez korzystalem z o2 od samego poczatku. No ale niestety zrazilem sie. Ja rozumiem 1 taka akcja, turdno moglo sie zdarzyc, ale 2 raz ? i jeszcze operatorzy o2 sa bezradni i rozmawiaja ze mna jak z dzieckiem ... paranoja

Jakie konta polecam ? Kurde nie wiem, ale chyba wlasnie takie z mniejsza objetoscia skrzynki. Aktualnie uzywam onetu i jest ok. Mysle ze onet, wp i tego typu portale daja rade.
n0 ridE n0 fUN
Dareko
Kontakt:

podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

potwierdzam, gmail.com super poczta, mnostwo mijesca, mozesz przez gmail drive miec shellowy dostep (no i widzisz swoje konto jako partycje, mozesz wrzucac pliki drag&drop). Spoko zarzadzanie wiadomosciami, wiadomosci powiazane tez ciekawie rozwiazane...
ogolnie polecam
cyc

Post autor: cyc »

3,143k4r2 pisze:Powiem Ci tak, o2 od jakiegos czasu daje ciala i to bardzo konkretnie. WYdaje mi sie ze troszke przeliczyli sie ze swoimi 1gb skrzynkami i sobie teraz nie daja rady.

*Limit 1gb nie jest sztywno narzucony.. tzn. ze ty nie masz 1gb w tej chwili system poczty automatycznie powieksza ci miejsce wraz z iloscia danych jakie do ciebie naplywaja. i nie
mowy o tym aby to byla wlasnie wina pow. uzytkowej..

Juz 2 x mialem sytuacje ze nie moglem wejsc do swojej skrzynki odbiorczej,

*Poniewaz zmieniali soft do obslugi em

a kiedy tzw awaria juz minela to mialem czysta skrzynke.

*wiem ze bylo cos takiego i duzo osob ktore prosily o przywrócenie backupu dostawaly go

Najbardziej wqrwil mnie fakt iz mialem tam wazne rzeczy np kopie prac dyplomowych rozne testy, zagadnienia ze studiow itd itd... Oczywiscie Panowie z O2 napisali mi ze oni nie archiwizuja takich informacji i ze nie ponosza zadnej odpowiedzialnosci za utracone informacje.

*Oczywiscie ze archiwizuja i przechowuja to na serwerach backupowych w 2 roznych miejscach polski i dane takie po usunieciu albo dostajesz albo i nie co zalezy od widzimisie adm. Pozatym wyraziles zgode na taka sytuacje akceptujac regulamin:

# o2.pl Sp. z o.o. oświadcza, iż dokłada wszelkich starań, by usługa poczty elektronicznej świadczona była na najwyższym poziomie, przy czym:

1. nie wyklucza czasowego zawieszenia świadczenia usługi poczty elektronicznej z przyczyn od o2.pl Sp. z o.o. niezależnych,
2. zastrzega sobie prawo czasowego zawieszenia świadczenia z usługi poczty elektronicznej w przypadku konieczności przeprowadzenia napraw lub konserwacji systemów obsługujących usługę poczty elektronicznej oraz w związku z koniecznością ich modernizacji lub rozbudowy, przy czym o zaistnieniu takiej konieczności decyduje wyłącznie o2.pl Sp. z o.o.,
3. zastrzega sobie prawo czasowego zawieszenia lub przerwania świadczenia usługi poczty elektronicznej w innych przypadkach niż określone w poprzedzających punktach "13a" i "13b" powyżej.
4. zastrzega sobie prawo usunięcia wszystkich treści znajdujących się na danym koncie poczty elektronicznej, a także na wszystkich kontach obsługiwanych przez o2.pl Sp. z o.o.
5. zastrzega sobie prawo zaprzestania świadczenia usługi poczty elektronicznej bez podania przyczyny.

Dobra rada - o2 uzywaj sporadycznie do wysylania jakis duzych plikow a nie do osobistej waznej poczty.
*www.gmail.pl albo komercyjne

:]]]]

podsumowując twoje szlochy sa bezpodstawne
bartec
Kontakt:

cyc skomentuj, jestem ciekawy ;/

podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

no ja tez chetnie bym przeczytal komentarz...

siostra mojej lubej stracila cala korespondencje z 1.5 roku, ta z promotorem, z pracodawcami zza granicy. Jest nie do odzyskania, i tyle. Uzywajcie programow do poczty i robcie backup na dysku, o. Polecam The Bat.
bartec
Kontakt:

kurde zaczzalem sie bac o korespondencje, tez trzymam na skrzynce sporo rzeczy, ale nie mialem jeszcze zadnych przypalow z o2

3,143k4r2
moderator
Kontakt:

cyc ja tez jestem bardzo ciekawy co masz mi do powiedzenia. Nie wydaje mi sie zeby cokolwiek z rzeczy napisanych przeze mnie bylo bzdura. Moze haslo ze dali za duze konta i sie przeliczyli bylo troche na wyrost ale mniejsza z tym. Tak czy siak o2 daje ciala i tyle. Prosze Cie napisz mi tutaj ladnie o co chodzi, i dlaczego podwazasz sens mojej wypowiedzi. Jesli nie masz nic w tej kwesti do dodania poza tym co napisales ? to lepiej sie nie odzywaj w ogole.
n0 ridE n0 fUN
ODPOWIEDZ