WAGA i jej rozkład w rowerze
-
- Kontakt:
WAGA i jej rozkład w rowerze
Witam, jak to u Was jest? Bo ja mam w swoim rowerze tak że tył jest bardzo lekki za to przód strasznie ciężki.. I środek ciężkości jest prawie przy kierownicy:D:D. No moze przesadziłem, ale w każdym razie nieciekawie to wygląda? Jak można odchudzić przód roweru? Czy są jakieś inne ciekawe rozwiązania??
Pozdro;)
Pozdro;)
...And Justice For All :]
-
- Kontakt:
Opone mam Continental Survival Pro 2,3" więc jest lekka (660g), kiere mam Truvativ Hussefelt tą pogrubioną w środku, więc też chyba nie jest za bardzo ciężka.. No tylko amora mam Duro D, ale i tak jest "lekki" w porównaniu np do DJ III czy czegoś takiego... Mam z przodu tarczówke Tektro Aquila 180 ale jutro wymieniam na Hayes hmx-1 203 mm.. A z tyłu mam v-ka Sram 7.0 o obręcz Alex Rims DM24.
P.S. Z przodu mam obręcz Vuelta Excalibur FR
P.S. Z przodu mam obręcz Vuelta Excalibur FR
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
zapisz go na silownie ;/ albo siebie zeby waga nie stanowila problemu :p
ludzie co to za pytania jak odchudzic rower?? moze mam Ci powiedziec jak zrobicic siusiu ??
te zobacz : masz czesci. patrzysz ktore sa ciezkie. patrzysz po necie (google nie gryza) i szukasz sobie ile waza inne podobne. np kiery ile waza, jak masz swoaj ciezka etc. podpowiem : sprawdzaj widly, kiere, most, stery, kolo (piaste i obrecz), opone. jak juz obczaisz co chcesz odchudzic to sprzedajesz stare i kupujesz nowe lekkie.
masz lekki przod roweru
starczy ?
;-)
masz piura, widly treka i opone hooka ponad 1kilo na przodize z obrecza jakis ***** trak? :>
ludzie co to za pytania jak odchudzic rower?? moze mam Ci powiedziec jak zrobicic siusiu ??
te zobacz : masz czesci. patrzysz ktore sa ciezkie. patrzysz po necie (google nie gryza) i szukasz sobie ile waza inne podobne. np kiery ile waza, jak masz swoaj ciezka etc. podpowiem : sprawdzaj widly, kiere, most, stery, kolo (piaste i obrecz), opone. jak juz obczaisz co chcesz odchudzic to sprzedajesz stare i kupujesz nowe lekkie.
masz lekki przod roweru
starczy ?
;-)
masz piura, widly treka i opone hooka ponad 1kilo na przodize z obrecza jakis ***** trak? :>
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
kubawaldek
tyl dociazyc, looool :D
pozatym przod masz bardzo lekki - wiec moze pozostaje udac sie na silke, pompki robic?? :P btw skoro to Ci tak ciazy to niewierze ze rower mialby Ci wazyc 19-20kg ;p
edit
czemu cenzuruje slowo 'de.bil' =O
'jakis ***** trak? :>'
tyl dociazyc, looool :D
pozatym przod masz bardzo lekki - wiec moze pozostaje udac sie na silke, pompki robic?? :P btw skoro to Ci tak ciazy to niewierze ze rower mialby Ci wazyc 19-20kg ;p
edit
czemu cenzuruje slowo 'de.bil' =O
'jakis ***** trak? :>'
www.bikeaction.pl
-
- Kontakt:
Przy tym sprzęcie co wymieniłeś to jest tylko i wyłącznie twoje troche wykręcone poczucie. Niemożliwe aby środek ciężkości był w okolicy kierownicy. Tak się po prostu nie da. Chwyć ramę tuż za główką i podnieś, co? Tył zostaje na ziemii? Złap dalej, podnieś, tył zostanie na ziemii. I tak dalej aż cały rower naraz sie podniesie. Wtedy pomyśl, że tam gdzie złapałeś jest magiczny środek ciężkości a tobie się tylko zdawało, że to "przy kierownicy". Taka prawda. :D
pozdro 4 all
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894
-
- Kontakt:
napisałem że troche to wyolbrzymiłem, ale tak serio to jak łapie ramę na 26-29 cm długośći górnej rury licząc od główki (to jest tam gdzie litera g w ramie Dragstar 14":D:D) to wtedy jest mniej więcej równomiernie ciężar rozłożony. tył i przód są na tej samej wysokości.. tak ma być??:]
-
- Kontakt: