siema, chcialbym sie dowiedziec co trzeba przygotowac jesli chce sie jechac gdzies daleko , ok. 500km ? co zabrac ? jak zorganizowac noclegi ? posilki ? czesci zamienne i wszystko co jest potrzebne do takiej wycieczki
z gory dzieki a innym tez sie napewno przydadza takie informacje :)
wyprawa ..... :)
Re: wyprawa ..... :)
ja tez sie chetnie dowiem o jakis detalach
ale na poczatek do z miejsca powinienes zadzwonic gdzies zamowic jakies noclegi itp....jak juz to zalatwisz to tylko prowiant na podroz bo tam cos napewno zjecie itp.
wez rower kolegow i apteczke jakas zeby nie bylo:D
no i oczywiscie jakas kase:P
pozdro666
ale na poczatek do z miejsca powinienes zadzwonic gdzies zamowic jakies noclegi itp....jak juz to zalatwisz to tylko prowiant na podroz bo tam cos napewno zjecie itp.
wez rower kolegow i apteczke jakas zeby nie bylo:D
no i oczywiscie jakas kase:P
pozdro666
po pierwsze:
zależy jaka wyprawa, czy Ci śpieszno czy nie i czy rekreacyjnie czy szybko
po drugie:
musisz mieć odpowiedni sprzęt, rowery "na długie wycieczki" na które można zapakować dużo rzeczy i są stosunkowo lekkie
po trzecie:
części - nie będe już wymieniał zapasowych dętek i opon, no bo wiadomo że trzeba by było zabrać jeszcze zestaw kluczy pasujących do wszystkiego co w rowerze moze się poluzować/odkręcić etc. pamiętaj o pompce. pasowałoby zabrać jakieś częsci typu linka pancerz (chyba że wymieniałeś niedawno i jesteś pewny ich nieskazitelności), ewentualnie zapasowe kółeczka do pieska
po czwarte:
noclegi-namiot proponuje, chociaz zależy gdzie jedziesz i w jakim okresie. jak w lecie to bierzesz namioty, prowiant dokupujesz w miare jazdy zeby bardzo sie nie obciążać, jakies garnuszki itp.
po piąte i mam nadzieje, że ostatnie:
przed wyruszeniem należy mniej więcej dokłądnie wytyczyć sobie droge/szlak któym się będziesz poruszał żeby na trasie nei mieć problemów
PS: pasowałoby wziaść koma z przenośną ładowarką i jakiś system GPRS (ale to już jak masz kaski więcej)
Jak sie w czyms pomyliłem lub zapomniałem to mnie poprawcie lub dopiszcie
Pozdro 666
zależy jaka wyprawa, czy Ci śpieszno czy nie i czy rekreacyjnie czy szybko
po drugie:
musisz mieć odpowiedni sprzęt, rowery "na długie wycieczki" na które można zapakować dużo rzeczy i są stosunkowo lekkie
po trzecie:
części - nie będe już wymieniał zapasowych dętek i opon, no bo wiadomo że trzeba by było zabrać jeszcze zestaw kluczy pasujących do wszystkiego co w rowerze moze się poluzować/odkręcić etc. pamiętaj o pompce. pasowałoby zabrać jakieś częsci typu linka pancerz (chyba że wymieniałeś niedawno i jesteś pewny ich nieskazitelności), ewentualnie zapasowe kółeczka do pieska
po czwarte:
noclegi-namiot proponuje, chociaz zależy gdzie jedziesz i w jakim okresie. jak w lecie to bierzesz namioty, prowiant dokupujesz w miare jazdy zeby bardzo sie nie obciążać, jakies garnuszki itp.
po piąte i mam nadzieje, że ostatnie:
przed wyruszeniem należy mniej więcej dokłądnie wytyczyć sobie droge/szlak któym się będziesz poruszał żeby na trasie nei mieć problemów
PS: pasowałoby wziaść koma z przenośną ładowarką i jakiś system GPRS (ale to już jak masz kaski więcej)
Jak sie w czyms pomyliłem lub zapomniałem to mnie poprawcie lub dopiszcie
Pozdro 666
www.roztocze.yoyo.pl
proponowałbym na początek jechać z jakąś zorganizowaną grupą, która się w takie rzeczy bawi np. obczaj www.wyprawyrowerowe.pl
pojedz na jedną, zobacz jak oni to wszystko zalatwiaja itp. albo nawet napisz do nich i zapytaj :)
pzdr
Jasiek
pojedz na jedną, zobacz jak oni to wszystko zalatwiaja itp. albo nawet napisz do nich i zapytaj :)
pzdr
Jasiek
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
HuGOnMam kolege ktory co roku wyjezdza z rowerem na wyprawy typu turcja/hiszpania itp a takze dookola polski. Jest z Tarnowa jak cos moge Ci dac jego gg albo adres to sie zapytasz bo on ma dosc duze doswiadczenie. Tak samo moge Ci dac mam kilka textow (nie stety drukowanych) odnosnie takihc wypraw. Musialbys tylko po nie przyjsc.
Ssij pento