witam wszystkich. mam takie dosc nietypowe pytanie. otoz zamierzam wybrac sie ze znajomymi na zawody 4x masters do pragi 1 maja. wszyscy są pełnoletni, ja jeszcze nie;/ i tu nasuwa sie moje pytanie czy potrzebna jest jakas zgoda rodzicow w postaci pisemnej(np. pismo od notariusza) czy wystarczy dac celnikowi paszport i juz. chce sie upewnic, zeby nie bylo takiej sytuacji, ze przeze mnie cala wyprawa nie wypali i trzeba bedzie wrocic do domu;/. a wiec podczas przekraczania granicy musze miec pismo czy nie? thx za wasze wypowiedzi(ale tylko te co wnoszą coś do tego tematu:)
narqa
i co że są w EU jak ona nie ma dowodu kurwa:P i tak musisz miec paszport i tyle- nie wiem jak to dokładnie wyglada ale musisz miec poswiadczenie od starych ze mozesz jechac- na wszlkiego rodzaju koloniach i obozach zawsze pokazuja przy kontroli liste ludzi i zgody rodziców- tak to jest zorganizowane neistety
niech rodzice napisdza na wszelki wypadek, ze powierzaja Cie pod opieke (tu imie i nazwisko pelnoletniego kumpla), i podpisy opiekunow prawnych obojga-czyli w wieksdszosci prerzypadkow rodzicow
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane