Fajne by były takie zawody...

MadziaH
Kontakt:

Fajne by były takie zawody...

Post autor: MadziaH »

W zeszły weeknd byłam na imprezie FDK (freestylowy dzień kobiet) w Szczyrku na Juliankach. Była to impreza snowboardowa i narciarska.
Żałowałam , że nie wziełam roweru, były tam liczne funboksy, hopy itp.

Stwierdziłam, że idea konkursu była świetna - "Impreza ma na celu promocje freestylu narciarsko - snowboardowego wśród dziewczyn, a także integrację freestyowego środowiska w Polsce. Impreza jest dedykowana wszystkim dziewczynom, które na co dzień robią hardcore'owe rzeczy, które należy w końcu docenić."

Byli tam świetni sponsorzy jak: Billabong, Femi Plesure, MTV, Dosdedos i wiele wiele innych.

Świetnym pomysłem byłoby zorganizowanie czegoś takiego dla wszystkich kobiet i nie tylko, które uprawiają sporty antygrawitacyjne na rowerze.

Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam
Magda od Mongoosa
ExIsT
Kontakt:

Post autor: ExIsT »

no lajtowa akcja
http://www.pinkbike.com/photo/893261/
gg:1442499
andrut
Kontakt:

Post autor: andrut »

Magda zauważ ile kobiet skacze w polsce,i zawuważ jaki jest poziom,rozumiem idea fajna ale cóż niewykonalna, i pod względem uczestników i organizacji

a nam(chłopakom) wystarczy szklarska:D chcesz to przyujedz
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
MadziaH
Kontakt:

andrut zauważ, że dziewczyn jest coraz więcej. Na FDK nie było jakoś dużo dziewczyn, było ich tak z ok 20 z całej Polski.

Sądzę, że jeśli ktoś wreszcie by się tym zainteresował, to wydaje mi się żę było by to wykonalne.
Wysłałam dziś e-mail do organizatorów tej imprezy, z moim pomysłem.
Zobaczymy co odpiszą.
Magda od Mongoosa
andrut
Kontakt:

było ich z 20 z całej polski- no to śmiga około 50dziewczyn na polskę a w rowerwch ile ? 10, 20max
czyli przyjkechałoby ok 5,6 :D
kupie
gg 5732171
ExIsT
Kontakt:

Post autor: ExIsT »

andrut szklarska moze i wystarcz ale chetnie bym sie przejechal na zawody dla lasek zeby poogladac dobra inicjatywa
nie ma rzeczy niemozliwych wiec jak sie laski postaraja to zorganizuja
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/893261/
gg:1442499
andrut
Kontakt:

hmm no ale zastanówcie się ile ich by przyjechało... i jaki reprezenlują poziom, wiem że dibi spoko jezdzi(widziałem)ale już dawno o niej tu nie gadali...może na 20kobiet śmigających na bajach są 4 które coś potrafią
kupie
gg 5732171
MadziaH
Kontakt:

andrut Tak naprawdę nikt nie wie ile jest dziewczyn jeżdzących tak naprawdę w Polsce. I nie koniecznie nie reprezentują beznadziejnego poziomu.

W tej imprezie nie chodziło o to, żeby wszyscy robil supermeny, backflipy i frontflipy. Chodziło o to, żeby się dobrze bawić i pokazać, że freestyle nie jest tylko dla facetów.
Zresztą sądzę, że jeśli taką imprezę by się w odpowiedni sposób rozreklamowało przyjachało by więcej dziewczyn niż by ci się wydało a sądzę, że wiele z nich będzie potrafiło zrobić lepiej bunyhopa od Ciebie.
Magda od Mongoosa
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

andrut pisze:wiem że dibi spoko jezdzi
co to jest dla Ciebie spoko jazda???

MadziaH pisze:wiele z nich będzie potrafiło zrobić lepiej bunyhopa od Ciebie.
haha dobrze:D

==========================

ja jestem za, trzeba jakos rozgrzac dziewczynki;*
jak poczuja ze cos zrobiona dla nich to moze byc juz tylko lepiej ze nie wspomne o tym ze moze ich zaczac wiecej jezdzic...(nie w xc)

a przeciez wszyscy wiemy ze fajnie sie jezdzi za paniami na rowerku...joke;]

pozdro pozdro
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

ja popieram andruta w 100%. Malo ktore co potrafia. Malo ich jest. Nie ma to sensu. Nikt nie bedzie sponsorowac zawodow dla dziewcyzn ktore skacza z metrowych hopek i nic po za tym.
MadziaH Moze uczestnikom chodzilo o zabawe, ale sponsorom? Nie bardzo. Narazie takie cos jest nie wykonalne. A jezeli faktycznie jest was tyle, i cos potraficie, czemu nie widac was na zawodach/masach i innych zlotach.
Ssij pento
andrut
Kontakt:

kupie
gg 5732171
andrut
Kontakt:

Dxx pisze:co to jest dla Ciebie spoko jazda???

czepiasz się, chodzi mi po prostu że ma niezły poziom.

MadziaH pisze:wiele z nich będzie potrafiło zrobić lepiej bunyhopa od Ciebie.

może ty? wiesz bunnego umiem , i na pewno lepiej od ciebie

ale tak apropo to nie chce totaj nikogo besztać ,szczególnie ciebie, przeca się znamy:D tak więc nie najezdzajmy nawzajem na siebie.
kupie
gg 5732171
MadziaH
Kontakt:

Sulring pisze:A jezeli faktycznie jest was tyle, i cos potraficie, czemu nie widac was na zawodach/masach i innych zlotach.
Wnioskuję, że jesteś stałym bywalecem wszystkich mas krytycznych w kraju :) Pogratulować zaangażowania.

Co do zawodów, zawsze na nich jest stałą ilość dziewczyn, a to dlatego że mają sposorów, któży opłacają im starty, a żeby mieć sponsora to ktoś musi Cię zauważyć. A żeby Cię zauważyli - to trzeba się pokazywać.

A co do FDK, to sądzę sposnosrom nie chodziło o to, żeby dziewczyny kręciły 360 tki, tylko raczej o samą idee, i zabawe, bo takie własnie były te zawody.
Jeśli jakaś dziewczyna miała tam mniejsze umiejętności, to tym bardziej mogła się zmobilizowac do czegoś nowego, na wyższym poziomie.

Co to Kolegi Andruta, nie miałam zamiaru Cię besztać, tylko podałam przykład, jakim jest bunnyhop, którego wiem że masz opanowanego do perfekcji :)
Magda od Mongoosa
andrut
Kontakt:

MadziaH pisze:Co to Kolegi Andruta, nie miałam zamiaru Cię besztać, tylko podałam przykład, jakim jest bunnyhop, którego wiem że masz opanowanego do perfekcji :)

tego nigdy nie powiedziałem, jak narazie ćwicze, ale jest 60cm:D
kupie
gg 5732171
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

andrut pisze:Dxx napisał:
co to jest dla Ciebie spoko jazda???

czepiasz się, chodzi mi po prostu że ma niezły poziom.
nie czepiam, zadalem pytanie ... i ponawiam "ma niezly poziom" jak to rozumiesz, imponuje Ci swoja techika?

(pozdro dla Dibi;p)
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
lyra
Kontakt:

Post autor: lyra »

szczerze - nie chcialoby mi sie jechac przez pol Polski, zeby wziac udzial w takim czyms:]. Pojechalabym tylko, gdybym miala blisko. Nie usmiecha mi sie wcale dralowac pociagiem z rowerem (na rodzicow nie chce liczyc, jesli chodzi o rower; nie mam czasu; i w ogole... jesli w wakacje to jeszcze...moze :P)
MadziaH a po co Ci takie cos :P? Owszem, byloby fajnie, gdyby frekwencja przekroczyla chociaz kilkadziesiat osob :]. A obawiam sie, ze przyjechaliby tylko okoliczni bikerzy plci meskiej :P
Zreszta... mnie jest dobrze tak,jak jest :]...

a jak chce sie spotkac w wiekszym rowerowym gronie to jade na mase :]
http://www.pinkbike.com/photo/866568/ lanss :)
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

no moim zdaniem MadziaH ma racje takie zawody/festiwaljest potrzebnt w POlsce ale z drugiej strony zgadzam sie z andrutem weź my choćby zawody w Bełchatowie, tam może startowc kto chce ale frekwenchja kobiet jest marna na ostatnich niezapełnily pudla a co do poziomu to niejest on ważny jak sie jeżdzi poprostu jak wy kobiety to lubicie to przyjeżdzajcie i startujcie na wszystkich możliwych zawodach
MadziaH
Kontakt:

lyra to żaluj bo nagrody w FDK były świetne :P

Ja uważam, że z takim podejściem to za daleko nie zajdziemy. Uważam, że każdy pomysł jest dobry żeby promować kolarstwo górskie w polsce. Moze wreszcie ktoś zauważy, że coraz więcej osób się tym interesuje.

Może Andrut ma racje, może żeczywiście większość jeżdżących dziewczyn woli nie prezentować żadnego poziomu, tylko woli się lansować i podrywać facetów na rower.
Wiem, że już kiedyś był taki temat, ale chciałabym się dowiedzieć ile jest jeżdżących dziewczyn w Polsce, ale takich które jeżdzą naprawdę????????????

Dostałam maila z odpowiedzią od organizatorów FDK, są jak najbardziej zainteresowni :D
Magda od Mongoosa
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

MadziaH- kobiety to jednak mają ten swój urok i tą moc :D Co wyślą e-maila to od razu dostają odpowiedź :D

Właśnie może to kobiety powinny wszystko załatwiać za facetów bo jednak to im wszystko lepiej wychodzi. Może właśnie takie zawoy powinny być organizowane przez same kobiety. Frekwencja na pewno by wzrosła wtedy :P

Nie zmienia to jednak faktu, że kobiety to kochane istoty :)

Pozdrawiam :D
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
ODPOWIEDZ