Jakis patent na klamke hayesa
Jakis patent na klamke hayesa
Panowie problem mam gdyz za chiny nie moge ruszyc regulacji w klamce hayesa. Chodzi mi o regulacje kata klamki. Co gorsza imbus ten w srodku chyba powiedzial dosc.. nie do konca ale jednak..
ma ktos jakis patent na zmiane kata klamki? Bo przyznam ze do optymalnego to mu daleko poki co :/
ma ktos jakis patent na zmiane kata klamki? Bo przyznam ze do optymalnego to mu daleko poki co :/
www.pinkbike.com/photo/1007092/
ja miałem całkowicie odwrotnie :) mi ta srubka ktora reguluje sie odległość klamki od kierownicy caly czas mi sie wykrecala, a ja ja wkrecałem.. do czasu. Tak duzo razy urzywalem tej srubki do wkrecania ze wkoncu obrobił sie w niej gwint :( hamulec sprzedałem, a teraz jestem szczesliwy posiadaczem Avida Juicy 5 :) Polecam tan hamulec, PzDr
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
ja już swojego hayesa maga rocznik 2002 przerabiałem i naprawiałem dużo razy i kilka patentów mogę polecić:) jeśli się zapiekła ta ośka od regulacji odchylenia klamki to możesz tam kapnąć olejem lub colą i postawić w takiej pozycji żeby się spenetrowało,a jak masz strasznie zjechane gniazdo imbusowe i nieda rady to wybij ośkę gdzie jest główny punkt obrotu klamki z korpusem i ją(klamkę) okręcaj aż odkręcisz się od tej ośki,niewiem czy jasno wytłumaczyłem:P
bloszek NOM,bo ona się przecierz obraca;) zapomniałem sesese,najlepsze jak mi sie przetarł
całkowicie gwint na tej ośce-klamka zapadła hehe,naszczęście załatwiłem sobie za darmo z serwisu z Wa-wy ale miała mniejszą kulkę na końcu i to sporo,to odciełem obie ośki,nawierciłem orginalną kulkę i wspawałem migomatem oś ze sprawnym gwintem:)spawy oszlifowałem pilniczkiem oraz na ząbku(kamyczku)przytwierdzonym do wiertarki stacjonarnej i było jak dawniej:),pozatym to w nim już mam dużo nieorginalnych rzeczy: uszczelkę,mocowanie na śruby tam gdzie klamka się rusza w korpusie,jakieś podkładki do zlikwidowania luzu na klamce,no i sama klamka już druga:)ale hampel wypas!!klocki ECB też mają dużo do powiedzenia
całkowicie gwint na tej ośce-klamka zapadła hehe,naszczęście załatwiłem sobie za darmo z serwisu z Wa-wy ale miała mniejszą kulkę na końcu i to sporo,to odciełem obie ośki,nawierciłem orginalną kulkę i wspawałem migomatem oś ze sprawnym gwintem:)spawy oszlifowałem pilniczkiem oraz na ząbku(kamyczku)przytwierdzonym do wiertarki stacjonarnej i było jak dawniej:),pozatym to w nim już mam dużo nieorginalnych rzeczy: uszczelkę,mocowanie na śruby tam gdzie klamka się rusza w korpusie,jakieś podkładki do zlikwidowania luzu na klamce,no i sama klamka już druga:)ale hampel wypas!!klocki ECB też mają dużo do powiedzenia