Mam do wyboru dwa amorki Marzocchi Drop Off 4 130 mm model 2006 oraz Manitou Nixon Elite 115-145 mm model 2006 (nie ten powietrzny tylko sprezyna/olej), oba na gwarancji, co lepiej wziac do lekkiego freeride'u dropow hopek oraz enduro ? Ktory bedzie bardziej wytrzymaly ? Ktory amorek bedzie ogolnie lepiej pracowal ?
Coilerdh pisze:za tą cene szukał bym shermana/z1 conajmniej z ssvf/psylo/pike
Tylko te dwa amorki co wymienilem mam z gwarancja i to sa noweczki, za 1000 zl shermana wyrwac w stanie idealnym mysle ze bedzie ciezko choc moze sie myle ? Bardziej mi chodzi o porownanie tych dwoch amorkow wzgledem siebie ktory by byl lepszy, bo roznice chyba jakies miedzy nimi sa ;)
Tez bym wziol Nixona. Ale prawda jest taka, ze gwara z marzochhi nie istnieje. Z manituo tez pewnie jest ciezko. Wiec lepiej kupic cos naprawde wypasione za te kase. Ale jezeli musi byc z tych dwoch to biez Nixona. A jesli chodzi o mnie to polecilbym Ci psylo. Albo nowy amorek Rs Tora (bardzo mi sie podoba)
Sulring Gówno nie jakieś badziewia rs-a.. encrypt
Bierz Nixona, jest to młodszy brat shermana, tylko że inaczej wykorzystuje sklep.
Za 1100zł kupisz już nowego shermana (link w podpisie)
Xxsin Inaczej wykorzystuje sklep nie rozumiem Cie? Miales kiedys jakiegos RS czy to opinia kumpla kumpla kumpla dowiedziana od jego babci ktora uslyszala to jak przechodzila kolo bandy dresow?
jesli cie to interesuje to za jakis tydzien do dwoch bede mial nuweczke marzocchi Z1 FR3 130mm skoku 2005r z istrukcja naklejka i wentylem tyle ze bez sztywnej osi 20mm :( za 1100zl bez gwary . najwazniejsze jest to ze wyprodukowany we wloszech a nie jak ten kon.don drop off na tajwanie :P
Sulring nie miałem.. ale nie podobają mi się te amorki.. nie zachwycają ani pracą.. ani wytrzymałością.. oczywiście boxxery z tego wyłączam.. ale po jaką cholerę kupować przestarzałe psylo, jak można kupić nowy lepszy amor, po prostu mocniejszy..
od psylo wolałbym już starego marcoka od max, który będzie chodził 1000000 razy lepiej i więcej wytrzyma, bez zbędnego zacierania i sikania olejem ;]