Okulary
Okulary
Siema !
Mam taka sprawe.. Jezdze w szybkach, i po kazdym skoku ( ladowaniu ) przemieszczaja sie one po mojej twarzy we wszystkich kierunkach...
Moje pytanie brzmi : Czy sa jakies "sportowe" okulary korekcyjne ? Cos tak jakby opływowe okulary przeciw słoneczne. Jezeli macie jakies info na ten temat, to byłbym wdzieczny za odpwiedzi. Jezeli jeszcze ktos orientuje sie w cenie takiego "cudenka" to juz wogole odlot :-)
Pozdrawiam
Mam taka sprawe.. Jezdze w szybkach, i po kazdym skoku ( ladowaniu ) przemieszczaja sie one po mojej twarzy we wszystkich kierunkach...
Moje pytanie brzmi : Czy sa jakies "sportowe" okulary korekcyjne ? Cos tak jakby opływowe okulary przeciw słoneczne. Jezeli macie jakies info na ten temat, to byłbym wdzieczny za odpwiedzi. Jezeli jeszcze ktos orientuje sie w cenie takiego "cudenka" to juz wogole odlot :-)
Pozdrawiam
=--> El Bankierro Loco aka. § Paragraf § <--=
www.dh-zone.com/forum/search.php
www.dh-zone.com/forum/search.php
Żeby było wiadomo o co mi chodzi, to napiszę, że był kiedyś w NBA taki koszykarz Horace Grant (ja go kojarzę z Orlando jeszcze), a w Polsce Martin Egleston - nosili oni takie charakterystyczne "gogle". No i właśnie używałem podobnych jak byłem młodszy i dużo grałem w kosza, marki Converse. Z Gdańska musieliśmy po nie jechać do Warszawy i kosztowały dość dużo jak na tamte lata. Obecnie można już podobne oprawki znaleźć w całej Polsce, tylko trzeba dokładnie poszukać; ostatnio widziałem przecenione z 400 na 150pln. Z reguły są przeznaczone przede wszystkim dla tenisistów, ale to nie zmienia faktu, że nadają się do większości sportów. Wygląd nie powala i czasem prowokuje salwy śmiechu, ale kij z tym, trzeba być twardym ; D
No i druga możliwość - któraś z firm rowerowych (Rudy Project?..nie pamiętam) robi okulary rowerowe (taki bajerski kształt jak do xc) z ramką na szkła korekcyjne za przeciwsłonecznymi. Tyle że te niestety chyba mogą latać po nosie przy skakaniu - nie mają opaski w przeciwieństwie do poprzednich
No i druga możliwość - któraś z firm rowerowych (Rudy Project?..nie pamiętam) robi okulary rowerowe (taki bajerski kształt jak do xc) z ramką na szkła korekcyjne za przeciwsłonecznymi. Tyle że te niestety chyba mogą latać po nosie przy skakaniu - nie mają opaski w przeciwieństwie do poprzednich
http://allegro.pl/show_item.php?item=26533317
ew. Oakley robi okulary przeciwsłoneczne z sotrzewkami...
ew. Oakley robi okulary przeciwsłoneczne z sotrzewkami...
Bankier, jeśli twoja ksywka ma coś wspólnego z profesją ;) to ja szczerze polecam Oakley. Problem w tym, że chwilowo nie ma dystrybutora O w Polsce. Co gorsza, Jankesi nie zamierzają ustanawiać przedstawicielstwa w naszym pięknym kraju w najbliższym czasie... co najwyżej kilku dealerów. ja za moje kulary (model Minute) zapłaciłem jakieś 400pln a następnie za szkła korekcyjne następne 350pln, ale to był jakiś pełen wypas... i faktycznie, widać przez nie zajebiście i trudno je porysować. używam ich w amatorskim zjeździe. niejaki Zaskar z Gravity dorabiał ostatnio szkła do swoich Oakley u Habiora i zpłacił 150-200.
alternatywą jest Rudy Project, ale niejestem pewien czy robią tak sportowe modele jak O.
alternatywą jest Rudy Project, ale niejestem pewien czy robią tak sportowe modele jak O.
pozdro
frango
frango
ja polecam pana o którym wspomniał chrabał. ja wstawiłem sobie soczewki do oprawek OAKLEY'a model XX cena takiej przyjemności to ok 200 zeta za szkła utwardzane ale bez antyreflexów. możesz również kupić okulary RUDY PROJECT'a które maja jakby wewnętrzną ramke na szkła krekcyjne. A jeżeli masz nadmiar kasy to spraw sobie okulary OAKLEY'a. Szkła i ramka to konkrety HI-TEC:) jeśli chodzi o optyke. szkła korygója wady wzroku od -2,5 do +2,5 (jest kilka opcji) a cena tych códeniek to od ok 1100 zeta wzwyż aha jest mały problem OAKLEY'a nie ma w Polsce, w Czechach też jest krucho bo to ten sam dystrybutor był, tak samo Austria i Niemcy. Ale w Szwajcari jest podobno dobrze wyposażony gość...
życze powodzenia
p.s. a frango mówił o mnie
życze powodzenia
p.s. a frango mówił o mnie