Deore 525
Deore 525
Witam. Mam problem z hamulecem hydraulicznym deore 525. Tarcza 160mm. Mam ten hamulec z tylu. I nie dziala on tak jak powinien. Wydaje mi sie ze jeden z klockow jest nieruchomy. Albo rusza sie ale nie tak jak ten drugi. Mam ten hamulec takze z przodu i ten przedni dziala duzo lepiej. Wie ktos moze co stalo sie temu hamulcowi ??
mialem to samo z deorka, dosc kaprysny hamulec. jest to glownie wina zywicznych klockow ktore dosc latwo sie zabrudzaja i wtedy gorzej hamuja. umyj tarcze tzn odwroc rower na plecy, spryskaj ja woda, rozpedz tylne kolo i lekko hamujac intensywnie zraszaj tarcze. potem wystarczy troche pojezdzic i powinno byc dobrze. jednak jesli zalalo ci tarcze olejem to w/w sposob nie poskutkuje
www.trialshop.pl
jesli to tylko zalanie...to jezdzij !
zacisnij troche klamke...i samo sie dotrze.
(zprawdz najpierw czy masz trwarda czy miekka klamke)
...ale ja tu wlasciwie w innej sprawie :)
mianowicie chcialbym sie zwrocic do tych osob ktore wymienialy plyn (w tych hamulcach - 525) na LHM , badz LHM+ (bo to raczej to samo)
i moje pytanie jest takie -:
- czy zaraz po wymianie ,mieliscie "twardą" klamke ??
i jak sprawowal sie kampel - czy dobrze hamowal ? czy raczej nie ? ,itp...
pozdro
zacisnij troche klamke...i samo sie dotrze.
(zprawdz najpierw czy masz trwarda czy miekka klamke)
...ale ja tu wlasciwie w innej sprawie :)
mianowicie chcialbym sie zwrocic do tych osob ktore wymienialy plyn (w tych hamulcach - 525) na LHM , badz LHM+ (bo to raczej to samo)
i moje pytanie jest takie -:
- czy zaraz po wymianie ,mieliscie "twardą" klamke ??
i jak sprawowal sie kampel - czy dobrze hamowal ? czy raczej nie ? ,itp...
pozdro
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
ZONK
ja jeżdżę na LHM`ie i siezastanawiam nad kupnem butelki Shimanowskiego oleju. Chce sprawdzić jaka jest różnica pomiędzy nimi. Zalewałem zawsze LHM`em hamulce: magura HS22, Deore 555, Shimano XT (4 tłoki). Zastanawiam się również nad tym jaki jest "odchył" siły hamowania pomiędzy jazdą na LHM i oryginal Shimano Oil / Magura blood...
1. Hamulce po wymianie, hmm... klamka taka normalna :) ale zawsze zalewałem LHM takze nie wiem jak byłoby z oryginalnym :)
2. Strata siły nie wiem patrz pkt. 1. Jak dla mnie hamują dobrze, ale powtarzam pkt. 1
ja jeżdżę na LHM`ie i siezastanawiam nad kupnem butelki Shimanowskiego oleju. Chce sprawdzić jaka jest różnica pomiędzy nimi. Zalewałem zawsze LHM`em hamulce: magura HS22, Deore 555, Shimano XT (4 tłoki). Zastanawiam się również nad tym jaki jest "odchył" siły hamowania pomiędzy jazdą na LHM i oryginal Shimano Oil / Magura blood...
1. Hamulce po wymianie, hmm... klamka taka normalna :) ale zawsze zalewałem LHM takze nie wiem jak byłoby z oryginalnym :)
2. Strata siły nie wiem patrz pkt. 1. Jak dla mnie hamują dobrze, ale powtarzam pkt. 1
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl