Pytanie.
Pytanie.
Mam z przodu hamulec tektro IO. Chodzi mi on ledwo poprawnie; piszczy jak pada deszcz, modulacja troche nawet popawna, ale dość słabo hamuje. Kupiłem niedawno tarczę 180mm. A2Z, już prawie się dotarła, ale to nadal nie jest to samo :(. J.uz nie wiem co zrobić. Klocki mam żywiczne. Ciężko się go ustawia, mi sie udało poprawnie ustawic odległość klocków od tarczy, ale podczas szybkiego znminiania kierunku jazdy troche jednak ocierają. Nie mam pieniędzy aby kupować czegoś innego. Może ktoś z Was zna jakies sposoby ustawienia hamulca itp., nie wiem może cos trzeba wymienić, ustawić? Jeżdzę głównie po mieście. Może dla jakiegoś emeryta wystarczy, ale dla mnie nie ;(. Jak macie dla mnie jakąś radę to proszę napisać. Pozdrawiam
No dużo zalezy od klameczki. A z tego co mi wiagomo to ten hampel ma takie same klocuszki jak sh-mo deore (mechanik). Polecam klocki accenta są o wiele lepsze od oryginałów. Ale wydaje mi się że nie opłaca się inwestowac w ten hamulec, poszukaj w jakiejś dobrej cenie avida bądź hujesa. Teraz na prawdę można tanio dorwać.
Dam dupy za gar zimnej zupy....