ciezko bedzie cos konkretnego na twoim miejscu poszuakl bym czegos w pelni rozbieralnego os cr-mo i jak jebnie jedno albo drugie wymienil , i tyle nie bedzie trzeba plakac ;]
znam ziomka ktory tytanowe oski i suporty robi , mysle ze moglbym zrobic z osia cr-mo na 4 lozyskach i na pewno bylby o niebo lepszy od tych sklepowych ;]
Tak ogolnie to i tak za nidlugo kupie sobie jakas mocna korbe od BMX-a ktora pasi pod MTB, sa z cro-mo i maja wlasny wklad odrazu...a do tegokurewsko mocne np byla taka ostatnio Cobra na allegro za 299 zeta. Ale puki co musze dac te 30 zl na jakis kwadrat zanim uzbieram kase...:P
A jak to jest z napinaczami pod suport?
Mam korbę na kwadrat do której chcę założyć napinacz ale nie wiem czy normalny suport 68 mm będzie pasował? Czy trzeba kupić szerszy?
A nie jest czasami tak że musi być jakiś specjalny suport? E68 czy coś..?
wookie85 pisze:68 badz 73 to wymiar mufy ramy i nie ma nic do dlugosci suportu wzgledem korby itd
sprawdz dlugosc OSI czy korba nie bedzie wadzila , na oko tez mozna z wzgledny zapasem sprawdzic
Tej przeczytałeś wogóle co napisałem? NIe chodzi o długość osi a o szerokość suportu właśnie. Co ma szerokosć osi do napinacza e?
Chodzi o to że suporty pod isis są z regóły dwuwymiarowe - 68/73 więc gdy mam mufę 68 to zdejmuję tulejkę i montuję zamiast tego napinacz. A co z suportami na kwadrat?