dirt jam comp - co wy pierd****??

bodziek
Kontakt:

dirt jam comp - co wy pierd****??

Post autor: bodziek »

o co chodzi z tymi recenzjami dirt jam compa?? kupilem uzywanego za 380zł - cena prawie jak duro, stan idealny, tylko rysy.

amorek to to samo co dj3, tak samo mocarna korona, golenie gorne i dolne, roznia sie tylko bebechy. w dj3 jedna tylko sprezyna, powietrze i tlumienie, w dj compie 2 sprezyny i elastomery co jakos daje mi wieksze poczucie bezpieczenstwa, tlumienia nie potrzebuje a tym bardziej powietrza!!

do tego amor dziala LEEEPIEEEEJ niz dj3!!!! jest miekszy i wszystko zajebiscie wybiera w lekkim fr ale jest bardzo progresywny i NIE dobija przy hopie wyladowanej na przednim kole (nie mowie ze dj3 dobija).

do tego amor nie ma tych felernych dziur na blotnik i jest miekszy (i dzieki temu lepiej sprawdza sie w terenie) co wymusza bardziej techniczna jazde, co z kolei minimalizuje mozliwosc zlamania amora!

jak dla mnie to ten amor jest porownywalnej jakosci co dj3 a mozna go miec za tyle co duro! moze mi ktos wyjasnic dlaczego tak na niego jada w recenzjach? jezdzil ktos moze na tym amorze i moze go porownac do innych? bo jak dla mnie rewelacja, z destroyerem jump zbudowalem sobie idealny jak dla mnie rowerek z pancernym osprzetem (truvativ dh...) za 2000!!
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

mocarna korona .... wolne żarty :P i amoś nie działa tylko imituje działanie ....
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

bodziek Bo gną się rury sterowe, bo gną sie całe amory, bo łamią się lagi ze stali macrocash...;/ Jest lipnie wykonany z tanich materiałów i chodzi do dupy.
Pozdrawiam
zychu
Kontakt:

Post autor: zychu »

nie rozumiem dlaczego elastomer i sprezyna daje Ci wieksze poczucie bezpieczenstwa:p
hamuj wtedy kiedy musisz , a nie wtedy kiedy WYDAJE CI SIE ze ejdziesz za szybko ;]
bikerwashere
Kontakt:

Post autor: bikerwashere »

nie powiem mialem i nie narzekalem... zmienilem bo ograniczal mnie w fr :P
Giant Reign
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Jaka korona???? Taka sama jak w dj, ze niby mocna?? pffffffffffffffffff :)
Pozostawie ten temat bez komentarza. Zreszta żaden amor nie dobija przy lądowanej hopie na przód... chyba ze na płaskie.

Co do reszty to w porównaniu do duro jest ładniejszy... działa bardzo podobnie. Poza tym bez rewelacji.

PS czy Ty nie sprzedajesz czasem szprych na allegro?
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

hahahahahahahahahahahaha....
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
bodziek
Kontakt:

dlaczego imituje dzialanie, dziala o dupy? mi takie dzialanie wystarcza i moim zdaniem dziala 20x lepiej niz duro.

korona wydaje mi sie mocarna bo jest 2x wieksza niz w kazda inna i jest taka sama jak w dj3 a ten amor do slabych chyba nie nalezy?

sugerujecie ze ten amor jest mniej wytrzymaly niz duro? wolalbym jezeli porownywalibyscie go z amorami w podobnym przedziale cenowym (350-650pln). nie mam zamiaru go katowac tylko nauczyc sie technicznie jezdzic.

daje mi wieksze poczucie bezpieczenstwa bo amortyzacja jest w 2 goleniach i to identyczna a nie w jednym a w drugim tlumienie/costam

jeszcze nigdy (nawet na zdjeciach) nie widzialem amora ze zlamanymi lagami. mozliwe ze sie gna, ale stalowa rura o grubosci scianki 5mm jednak mnie przekonuje, tak jak mowilem to nie ma byc amor do ekstremalnego, nieumiejetnego katowania. i byl moja alternatywa do duro.
grimeca system 1 (magura gustav) na przod za 100!!! entheogen@o2.pl
gringo
Kontakt:

Post autor: gringo »

a po co ty sie przejmujesz wypowiedziami innych. jak ci sie podoba i jestes zadowolony z jego pracy to sie ciesz i smigaj. nawet duro sporo wytrzyma jak sie ma technike. kolega ma ten amor i mu fajnie dziala (jak na amor za te pieniadze).
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115199259
TANIO!
gg:2599132
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

jesli jestes z wrocka, to zapraszam, karniesz sie na 6-7 letnim rst mozo pro ze sprezynami od simsona....;].... buster odkrecany, korona rozkrecana...brak elastomerow...

a jesli mam byc szczery. to porownanie PRACY czegokolwiek do duro ( przed tuningiem ) to nie jest szczyt aspiracji gwarantujacy zadowolenie.... a twojemu koledze z dj3 ktory chodzi gorzej od djam radze go przeserwisowac.. nic nie dzial jak sie o to nie dba :P... ( bo podejrzewam ze na takiej wlasnie podstawie wysunales to..hm..'dziwne porownanie' , dj-e sa malo wytrzymale, ale ich praca jest w normie...ktorej djam nie dorowna :P )
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

bodziek Bo widzisz ten amor wazy w cholere. Ma stosunkowo malo skoku. Jest drogi jak na swoja cene sprezynowy amorek, ktory dziala jako tako moge meic za 150 zl kupujac suntura xcr. Widzisz korony w dj pekaja i nikt nie mowi ze dj to wypasiony amor. A lagi moglby by byc nawet pelne, ale sa ze stali hi-ten ktora jest zwyczajnie slaba. Mysle ze juz Ci wszystko wyjasnilem. A jezeli tobie sie podoba to sie wszyscy cieszymy :)
Ssij pento
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

bodziek chlopcze o ile moge sie do ciebie tak zwracac.... (bo bardziej mi przypominasz dziewczynke ktora dostala kucyka ponny) czym ty sie podniecasz ? Czy uwazasz ze jest sens zakladac temat tylko i wylacznie dlatego zeby sie pochwalic ze twoim zdaniem jakies "dżem czy kompot" dziala lepiej niz cos innego. WYLUZUJ. Bardzo sie cieszymy twoim szczesciem i ja osobiscie zycze Ci kolejnego dżema na dzien dziecka i jeszcze jednego na gwiazdke. Po tym temacie i twoich wypowiedziach zastanawiam sie czy nie zakladac tematow w stylu :

Co wy pierd.... ze nalesniki sa super, rozwalilem w tydzien
Co wy pierd.... ze chwyty tiogi sa super, mi sie slizgaja
Co wy pierd.... ze spodenki TLD sa extra, mi wbijaja sie w dupe
itd itd itd

Jeszcze raz pozostaje mi tylko pogratulowac fajnej zabawki i zyczyc powodzenia. Echhh zeby wszystkim tak malo potrzeba bylo do szczescia, swiat bylby lepszy.
n0 ridE n0 fUN
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

eee sorki ale bez takic korona w ditr jamie jest z innym materiałów niz w dj:)
było na pinku zdjecie gdzie dirt jam sie wygiął na koronie:D pozatym to ma sprezyna i elastomer a dj jednak ma tłumienie takie jakie ma ale tłumienie, pozatym to jest jakaś śmieszna imitacja amorka do skakania które sie do tego nie nadają tylko wsadzili je do seryjnych bików Kony i fajnie...
duro?? dobra nie o tym temat wiec nie bede wypisywał jego minósów któe mam nadzieje każdy zna..
co nie zmienia faktu ze to juz lepsze od jakis rst nie do skakania a nawet nie do xc, tak czy tak
pozdro.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
bodziek
Kontakt:

12345, co TY **********? chcialem skonfrontowac opinie na temat tego amora ktore znalazlem na tej stronie z moja opinie i z opinia innych forumowiczow i ustalic jakis sensony konsensus w temacie jego jakosci. a ty wyjezdzasz od razu z tekstami jakbys mial zaburzenia osobowosci...
grimeca system 1 (magura gustav) na przod za 100!!! entheogen@o2.pl
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

dirt jam to chyba najlepsza opcja w tej cenie i bije na glowe duro :) do dj'a nie porownoje choć na pewno dj3 nie jest o tyle lepszy od dirt jama o ile jest od niego droższy :)
PoL
Kontakt:

Post autor: PoL »

od kiedy dj3 ma jedna sprezyne?
Stolec102
Kontakt:

Post autor: Stolec102 »

od kiedy korona dj jest pancerna. z pkt wizualnego owszem ale nie technicznego
Vader.Disturbet.Rower.Dwie kupy codzień-to jest To.
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Apropos korony: większa WCALE nie znaczy mocniejsza...
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

Chwilka chwilka, czy DJ3 ma sprężynę tylko jedną? Czy taka "tylko" różnica, że się różni bebechami? To jest tylko? No to mogę Ci się z czystą satysfakcją wyśmiać w twarz :)
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
ODPOWIEDZ