dirt jam comp - co wy pierd****??
dirt jam comp - co wy pierd****??
o co chodzi z tymi recenzjami dirt jam compa?? kupilem uzywanego za 380zł - cena prawie jak duro, stan idealny, tylko rysy.
amorek to to samo co dj3, tak samo mocarna korona, golenie gorne i dolne, roznia sie tylko bebechy. w dj3 jedna tylko sprezyna, powietrze i tlumienie, w dj compie 2 sprezyny i elastomery co jakos daje mi wieksze poczucie bezpieczenstwa, tlumienia nie potrzebuje a tym bardziej powietrza!!
do tego amor dziala LEEEPIEEEEJ niz dj3!!!! jest miekszy i wszystko zajebiscie wybiera w lekkim fr ale jest bardzo progresywny i NIE dobija przy hopie wyladowanej na przednim kole (nie mowie ze dj3 dobija).
do tego amor nie ma tych felernych dziur na blotnik i jest miekszy (i dzieki temu lepiej sprawdza sie w terenie) co wymusza bardziej techniczna jazde, co z kolei minimalizuje mozliwosc zlamania amora!
jak dla mnie to ten amor jest porownywalnej jakosci co dj3 a mozna go miec za tyle co duro! moze mi ktos wyjasnic dlaczego tak na niego jada w recenzjach? jezdzil ktos moze na tym amorze i moze go porownac do innych? bo jak dla mnie rewelacja, z destroyerem jump zbudowalem sobie idealny jak dla mnie rowerek z pancernym osprzetem (truvativ dh...) za 2000!!
amorek to to samo co dj3, tak samo mocarna korona, golenie gorne i dolne, roznia sie tylko bebechy. w dj3 jedna tylko sprezyna, powietrze i tlumienie, w dj compie 2 sprezyny i elastomery co jakos daje mi wieksze poczucie bezpieczenstwa, tlumienia nie potrzebuje a tym bardziej powietrza!!
do tego amor dziala LEEEPIEEEEJ niz dj3!!!! jest miekszy i wszystko zajebiscie wybiera w lekkim fr ale jest bardzo progresywny i NIE dobija przy hopie wyladowanej na przednim kole (nie mowie ze dj3 dobija).
do tego amor nie ma tych felernych dziur na blotnik i jest miekszy (i dzieki temu lepiej sprawdza sie w terenie) co wymusza bardziej techniczna jazde, co z kolei minimalizuje mozliwosc zlamania amora!
jak dla mnie to ten amor jest porownywalnej jakosci co dj3 a mozna go miec za tyle co duro! moze mi ktos wyjasnic dlaczego tak na niego jada w recenzjach? jezdzil ktos moze na tym amorze i moze go porownac do innych? bo jak dla mnie rewelacja, z destroyerem jump zbudowalem sobie idealny jak dla mnie rowerek z pancernym osprzetem (truvativ dh...) za 2000!!
-
- Kontakt:
Jaka korona???? Taka sama jak w dj, ze niby mocna?? pffffffffffffffffff :)
Pozostawie ten temat bez komentarza. Zreszta żaden amor nie dobija przy lądowanej hopie na przód... chyba ze na płaskie.
Co do reszty to w porównaniu do duro jest ładniejszy... działa bardzo podobnie. Poza tym bez rewelacji.
PS czy Ty nie sprzedajesz czasem szprych na allegro?
Pozostawie ten temat bez komentarza. Zreszta żaden amor nie dobija przy lądowanej hopie na przód... chyba ze na płaskie.
Co do reszty to w porównaniu do duro jest ładniejszy... działa bardzo podobnie. Poza tym bez rewelacji.
PS czy Ty nie sprzedajesz czasem szprych na allegro?
dlaczego imituje dzialanie, dziala o dupy? mi takie dzialanie wystarcza i moim zdaniem dziala 20x lepiej niz duro.
korona wydaje mi sie mocarna bo jest 2x wieksza niz w kazda inna i jest taka sama jak w dj3 a ten amor do slabych chyba nie nalezy?
sugerujecie ze ten amor jest mniej wytrzymaly niz duro? wolalbym jezeli porownywalibyscie go z amorami w podobnym przedziale cenowym (350-650pln). nie mam zamiaru go katowac tylko nauczyc sie technicznie jezdzic.
daje mi wieksze poczucie bezpieczenstwa bo amortyzacja jest w 2 goleniach i to identyczna a nie w jednym a w drugim tlumienie/costam
jeszcze nigdy (nawet na zdjeciach) nie widzialem amora ze zlamanymi lagami. mozliwe ze sie gna, ale stalowa rura o grubosci scianki 5mm jednak mnie przekonuje, tak jak mowilem to nie ma byc amor do ekstremalnego, nieumiejetnego katowania. i byl moja alternatywa do duro.
korona wydaje mi sie mocarna bo jest 2x wieksza niz w kazda inna i jest taka sama jak w dj3 a ten amor do slabych chyba nie nalezy?
sugerujecie ze ten amor jest mniej wytrzymaly niz duro? wolalbym jezeli porownywalibyscie go z amorami w podobnym przedziale cenowym (350-650pln). nie mam zamiaru go katowac tylko nauczyc sie technicznie jezdzic.
daje mi wieksze poczucie bezpieczenstwa bo amortyzacja jest w 2 goleniach i to identyczna a nie w jednym a w drugim tlumienie/costam
jeszcze nigdy (nawet na zdjeciach) nie widzialem amora ze zlamanymi lagami. mozliwe ze sie gna, ale stalowa rura o grubosci scianki 5mm jednak mnie przekonuje, tak jak mowilem to nie ma byc amor do ekstremalnego, nieumiejetnego katowania. i byl moja alternatywa do duro.
grimeca system 1 (magura gustav) na przod za 100!!! entheogen@o2.pl
a po co ty sie przejmujesz wypowiedziami innych. jak ci sie podoba i jestes zadowolony z jego pracy to sie ciesz i smigaj. nawet duro sporo wytrzyma jak sie ma technike. kolega ma ten amor i mu fajnie dziala (jak na amor za te pieniadze).
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115199259
TANIO!
gg:2599132
TANIO!
gg:2599132
jesli jestes z wrocka, to zapraszam, karniesz sie na 6-7 letnim rst mozo pro ze sprezynami od simsona....;].... buster odkrecany, korona rozkrecana...brak elastomerow...
a jesli mam byc szczery. to porownanie PRACY czegokolwiek do duro ( przed tuningiem ) to nie jest szczyt aspiracji gwarantujacy zadowolenie.... a twojemu koledze z dj3 ktory chodzi gorzej od djam radze go przeserwisowac.. nic nie dzial jak sie o to nie dba :P... ( bo podejrzewam ze na takiej wlasnie podstawie wysunales to..hm..'dziwne porownanie' , dj-e sa malo wytrzymale, ale ich praca jest w normie...ktorej djam nie dorowna :P )
a jesli mam byc szczery. to porownanie PRACY czegokolwiek do duro ( przed tuningiem ) to nie jest szczyt aspiracji gwarantujacy zadowolenie.... a twojemu koledze z dj3 ktory chodzi gorzej od djam radze go przeserwisowac.. nic nie dzial jak sie o to nie dba :P... ( bo podejrzewam ze na takiej wlasnie podstawie wysunales to..hm..'dziwne porownanie' , dj-e sa malo wytrzymale, ale ich praca jest w normie...ktorej djam nie dorowna :P )
ten koleś pode mną to ***** :D:D
bodziek Bo widzisz ten amor wazy w cholere. Ma stosunkowo malo skoku. Jest drogi jak na swoja cene sprezynowy amorek, ktory dziala jako tako moge meic za 150 zl kupujac suntura xcr. Widzisz korony w dj pekaja i nikt nie mowi ze dj to wypasiony amor. A lagi moglby by byc nawet pelne, ale sa ze stali hi-ten ktora jest zwyczajnie slaba. Mysle ze juz Ci wszystko wyjasnilem. A jezeli tobie sie podoba to sie wszyscy cieszymy :)
Ssij pento
bodziek chlopcze o ile moge sie do ciebie tak zwracac.... (bo bardziej mi przypominasz dziewczynke ktora dostala kucyka ponny) czym ty sie podniecasz ? Czy uwazasz ze jest sens zakladac temat tylko i wylacznie dlatego zeby sie pochwalic ze twoim zdaniem jakies "dżem czy kompot" dziala lepiej niz cos innego. WYLUZUJ. Bardzo sie cieszymy twoim szczesciem i ja osobiscie zycze Ci kolejnego dżema na dzien dziecka i jeszcze jednego na gwiazdke. Po tym temacie i twoich wypowiedziach zastanawiam sie czy nie zakladac tematow w stylu :
Co wy pierd.... ze nalesniki sa super, rozwalilem w tydzien
Co wy pierd.... ze chwyty tiogi sa super, mi sie slizgaja
Co wy pierd.... ze spodenki TLD sa extra, mi wbijaja sie w dupe
itd itd itd
Jeszcze raz pozostaje mi tylko pogratulowac fajnej zabawki i zyczyc powodzenia. Echhh zeby wszystkim tak malo potrzeba bylo do szczescia, swiat bylby lepszy.
Co wy pierd.... ze nalesniki sa super, rozwalilem w tydzien
Co wy pierd.... ze chwyty tiogi sa super, mi sie slizgaja
Co wy pierd.... ze spodenki TLD sa extra, mi wbijaja sie w dupe
itd itd itd
Jeszcze raz pozostaje mi tylko pogratulowac fajnej zabawki i zyczyc powodzenia. Echhh zeby wszystkim tak malo potrzeba bylo do szczescia, swiat bylby lepszy.
n0 ridE n0 fUN
-
- Kontakt:
eee sorki ale bez takic korona w ditr jamie jest z innym materiałów niz w dj:)
było na pinku zdjecie gdzie dirt jam sie wygiął na koronie:D pozatym to ma sprezyna i elastomer a dj jednak ma tłumienie takie jakie ma ale tłumienie, pozatym to jest jakaś śmieszna imitacja amorka do skakania które sie do tego nie nadają tylko wsadzili je do seryjnych bików Kony i fajnie...
duro?? dobra nie o tym temat wiec nie bede wypisywał jego minósów któe mam nadzieje każdy zna..
co nie zmienia faktu ze to juz lepsze od jakis rst nie do skakania a nawet nie do xc, tak czy tak
pozdro.
było na pinku zdjecie gdzie dirt jam sie wygiął na koronie:D pozatym to ma sprezyna i elastomer a dj jednak ma tłumienie takie jakie ma ale tłumienie, pozatym to jest jakaś śmieszna imitacja amorka do skakania które sie do tego nie nadają tylko wsadzili je do seryjnych bików Kony i fajnie...
duro?? dobra nie o tym temat wiec nie bede wypisywał jego minósów któe mam nadzieje każdy zna..
co nie zmienia faktu ze to juz lepsze od jakis rst nie do skakania a nawet nie do xc, tak czy tak
pozdro.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
12345, co TY **********? chcialem skonfrontowac opinie na temat tego amora ktore znalazlem na tej stronie z moja opinie i z opinia innych forumowiczow i ustalic jakis sensony konsensus w temacie jego jakosci. a ty wyjezdzasz od razu z tekstami jakbys mial zaburzenia osobowosci...
grimeca system 1 (magura gustav) na przod za 100!!! entheogen@o2.pl
-
- Kontakt: