rock shox psylo xc 2003 od 85mmdo120mm
rock shox psylo xc 2003 od 85mmdo120mm
czesc jestem strasznie poczatkujacym bikerem
mam wlasnie ten amor
i kilka problemow
ustawiajac na 120mm po lekim wcisnieciu amora spada on gwaltownie do 113mm
czy to jest luz??
jesli amor zostaje wciskany to strasznie go slychac,cos wewnatrz (olej albo sprezyny) niewiem czy tak powinno byc??
i troche przecieka przy gornej goleni (niewiem czy z lekkim przeciekiem moge jezdzic)
i jeszcze jedno laitowe pytanie,czy na goleni gornej powinnien byc olej,
mam wlasnie ten amor
i kilka problemow
ustawiajac na 120mm po lekim wcisnieciu amora spada on gwaltownie do 113mm
czy to jest luz??
jesli amor zostaje wciskany to strasznie go slychac,cos wewnatrz (olej albo sprezyny) niewiem czy tak powinno byc??
i troche przecieka przy gornej goleni (niewiem czy z lekkim przeciekiem moge jezdzic)
i jeszcze jedno laitowe pytanie,czy na goleni gornej powinnien byc olej,
Tak nie powinno być.... nie do końca rozumie o co ci chodzi z tym „spadaniem” skoku, tzn ustawiasz na 120 wsiadasz spada na 113 i jak zejdziesz z bajka na tym zostaje, tak ? co do odgłosów z środka, to coś powinno tak takiego być, ale zależy jakie to dźwięki, jak olej to spoks, uszczelki nie mogą przeciekać! (tzn są do wymiany) na goleniach górnych nie ma być oleju :/ jedynie troszku brunoxa jak sobie popsikasz
hahaha :D To baaardzo dobrze świadczy o rock shoxach jeżeli "tak powinno być"Sulring pisze:Tak powinno byc. Nie masz sie czym martwic.
Gówno a nie powinno tak być, wymień uszczelki.. zresztą zazwyczaj to nie pomaga.. musisz zrobić pełen serwis amora, który wyniesie cię 150zł, a jeżeli jeszcze coś jest zepsute to jeszcze więcej...
Po pierwsze to " opodania " to jest sag , ugiecie wstepne amora , ile wazysz i jakie sa sprezyny ? W instrukcji masz opisne ile czytsto teoretycznie sag powiniene wynosci , mniej wiecej 5-15mm
Amorek sie poci , objawem jest olej na goleni - wymien uszczelki ewetualnie sam oring bo to czasem tez pomaga , a przy okazji zrob serwis calego widelca
Odglos to norma w koncu ma ot. kapiel
Amorek sie poci , objawem jest olej na goleni - wymien uszczelki ewetualnie sam oring bo to czasem tez pomaga , a przy okazji zrob serwis calego widelca
Odglos to norma w koncu ma ot. kapiel
www.mm-foto.pl