Jaki amor ??
Jaki amor ??
Jaki jest najlepszy amor do DH dość ostrego ??Bo mam zamiar kupić Boxxera World Cup albo Monstera T ale nie wiem który ?? może jakiś inny ???Cena nie gra roli!!ale Monster chyba jest za ciężki do DH
-
- Kontakt:
Monster :
minusy:
-WAGA WAGA WAGA
plusy:
-szeroki :)
-Fajnie wygląga jest prawie kwadratowy :):):):):):)
Boxxer WC :
minusy:
-BRAK
plusy:
-Waga
-nawet dobra szerokość (nie to co monster ale i tak jest dużo)
-Wybier wszystko :)
Dorado DH :
minusy :
-szkoda zę nie 203 skoku ;/
-wygląd
plusy:
-Waga
-Płynność
P.S. Kolego Dh to DH a Dropy to już inna sprawa :) jak bym chciał walić 4m dropy to bym sobie kupił Karpiela z Risse albo Super Monsterem :)a nie V10 czy BH z Boxxerem WC
minusy:
-WAGA WAGA WAGA
plusy:
-szeroki :)
-Fajnie wygląga jest prawie kwadratowy :):):):):):)
Boxxer WC :
minusy:
-BRAK
plusy:
-Waga
-nawet dobra szerokość (nie to co monster ale i tak jest dużo)
-Wybier wszystko :)
Dorado DH :
minusy :
-szkoda zę nie 203 skoku ;/
-wygląd
plusy:
-Waga
-Płynność
P.S. Kolego Dh to DH a Dropy to już inna sprawa :) jak bym chciał walić 4m dropy to bym sobie kupił Karpiela z Risse albo Super Monsterem :)a nie V10 czy BH z Boxxerem WC
-
- Kontakt:
tylko jak wsadzisz boxxera to uwazaj we freeridzie bo robia psikusy
i nie gadac mi ze romaniuk na nich jezdzi, simmons jezdzi na 8kach a i tak sa ******* :P
dla mnie najlepszy shiver: mocny, niezbyt ciezki - przy monsterze, chyba ze monstera 2002 wezmiesz ale nie pamietam czy one juz mialy hscv; o boxxerze i dorado sie dokladnie nie wypowiem bo po prostu nie jezdzilem
i nie gadac mi ze romaniuk na nich jezdzi, simmons jezdzi na 8kach a i tak sa ******* :P
dla mnie najlepszy shiver: mocny, niezbyt ciezki - przy monsterze, chyba ze monstera 2002 wezmiesz ale nie pamietam czy one juz mialy hscv; o boxxerze i dorado sie dokladnie nie wypowiem bo po prostu nie jezdzilem
http://bodzio.pinkbike.com/
Jakie psikusy ??LinksFR pisze:tylko jak wsadzisz boxxera to uwazaj we freeridzie bo robia psikusy
Dorado mi się też kompletnie nie podoba.
Miałem brać Boxxera, kupiłem Monstera... więc wypowiem się mało obiektywnie - Monster ;)
Jeździłem zarówno na Boxxerze, jak i Monsterku
Moje odczucia:
Boxxer - team 2004 / i taki czerwony, rocznik 00/01 nie pamietam
- dość szeroki rozstaw lag w stosunku do Juniora, shermana slidera, kingpinów i tych niższej klasy 2półek (ale i tak marnie to wygląda przy Monstahu)
- zajebiście leciutkie
- niskie (dla mnie nie jest to plusem, dla innych moze być przekonujące)
- Praca jak dla mnie progresywna (ale nie były ustawiane pode mnie) i twarda (wiadomo, kwestia dostosowania)
- Bardzo dobre regulacje tłumienia powrotu.
Monster 2003 (po lekkim tuningu)
- promień skrętu niemal 90 stopni, bardzo szeroki
- wysoki ;)
- 200mm płynnego skoku
- waga osobiście mi nie przeszkadza (przyzwyczaiłem się po kilku godzinkach jazdy dosłownie)
- kupiłem go od znajomego, który przerabiał w nim czułość odbicia poprzez zastosowanie twardszych podkładek. Podobno seryjna regulacja była znikoma i amor mulił przy odbiciu (u mnie jest cacy).
Pozdrawiam
Miałem brać Boxxera, kupiłem Monstera... więc wypowiem się mało obiektywnie - Monster ;)
Jeździłem zarówno na Boxxerze, jak i Monsterku
Moje odczucia:
Boxxer - team 2004 / i taki czerwony, rocznik 00/01 nie pamietam
- dość szeroki rozstaw lag w stosunku do Juniora, shermana slidera, kingpinów i tych niższej klasy 2półek (ale i tak marnie to wygląda przy Monstahu)
- zajebiście leciutkie
- niskie (dla mnie nie jest to plusem, dla innych moze być przekonujące)
- Praca jak dla mnie progresywna (ale nie były ustawiane pode mnie) i twarda (wiadomo, kwestia dostosowania)
- Bardzo dobre regulacje tłumienia powrotu.
Monster 2003 (po lekkim tuningu)
- promień skrętu niemal 90 stopni, bardzo szeroki
- wysoki ;)
- 200mm płynnego skoku
- waga osobiście mi nie przeszkadza (przyzwyczaiłem się po kilku godzinkach jazdy dosłownie)
- kupiłem go od znajomego, który przerabiał w nim czułość odbicia poprzez zastosowanie twardszych podkładek. Podobno seryjna regulacja była znikoma i amor mulił przy odbiciu (u mnie jest cacy).
Pozdrawiam