szczawnica - jaka góra, trasy i kwatery?

frango
Kontakt:

szczawnica - jaka góra, trasy i kwatery?

Post autor: frango »

witam, czy są tu jacyś ludzie ze szczawnicy? a może są jacyś riderzy którzy jeździli w szczawnicy?
chcemy się wybrać tam w wknd majowy na jakieś 7 dni.
z tego co się orientuję to górka w szczawnicy to palenica... nie za wysoka, ale pewnie daje radę... czy są na niej jakieś fajne trasy? FR? DH?
jak jest rowerami na wyciągu? wpuszczają? czy wyciąg jest przystosowany do przwozu rowerów? czy muszę go trzymać przez 20min w ręku :| ile kosztuje jeden wjazd? karnet?
czy znacie jakieś znosne, tanie, kwatery blisko góry?
no i jeszcze jedno ważne pytanie... czy na początku maja da się tam już jeździć? czy może sie okazać że będzie śniegu po kolana :|
z góry dziękuje za info
pozdro

frango
gruczniak
Kontakt:

Post autor: gruczniak »

No to ja się przypinam do tematu, jeździłem w Szczawnicy XC, teraz chcemy pojechać zlookać trasy DH/Free i jestem ciekaw co i gdzie jest, żal mi czasu na szukanie. Mało urlopu problem znany wszystkim pracującym....

Pyzy
radacz
Kontakt:

Post autor: radacz »

witam :)
spedzilem w szczawnicy tydzien jakies dwa sezony temu... trasy sa na prawde dobre ale niestety sa to tylko szlaki turystyczne gdzie pelno turystow czekajacych na to zeby rzucic ci sie pod kola:/ jest tam wiele tras ktorym mozna zjechac w dol, gdzie bys nie pojechal bedzie cos ciekawego i innego niz na poprzedniej trasie. generalnie najciekawsza jest trasa biegnaca wzdluz granicy polsko slowackiej, na poczatku trzeba troszke popedalowac pod gorke ale pozniejszy zjazd jest tego wart, bardzo duzo korzeni:) trasa dosyc dluga a pozniej trzeba dojechac do wyciagu sciezka rowerowa wzdluz rzeki. jedna trasa rozpoczyna sie pod wyciagiem, jest dosyc krotka ale szybka i bardzo fajna:)
co do wyciagu...obsluga jest calkiem wporzo, ja dogadywalem sie na wyjazd na bilecie za 4zl, rower razem z toba jedzie na krzeselku:) jesli masz obczajona technike nie trzeba go nawet trzymac. co do kwater nie pomoge ci... dluga historia:) pozdro
www.grawitacyjny.pl - free przesyłka od 300zł!
Aerozine - mega lekkie stery i korby!
ODPOWIEDZ